Владимир Каролев

Притеснително е, че политиката на правителството на Борисов е да бъдат преизбрани ГЕРБ догодина, каза той

Каролев: Бюджетът е двойна пица с екстра пеперони за държавните служители и мегапостна за бизнеса

6123 | 1 дек. 2020 | 21:50

"Някои хора, които наистина са на първа линия, не получават увеличение. Много от парите са насочени към създатели на чалга музика и свързани с държавата софтуерни компании", обясни финансовият експерт


Медицинската инфодемия COVID-19 и неправилните бюджетни политики ще имат негативно влияние върху болшинството българи за години напред. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ финансовият експерт Владимир Каролев по повод очаквания дефицит по консолидираната фискална програма в размер на 183,2 млн. лв. към края на ноември.

Той обърна внимание, че единствените хора, които ще бъдат силно подкрепени, са държавните служители.

„Нали не очаквате, когато пандемията изчезне, да се върнат старите възнаграждения на държавните служители и тези, които са на първа линия. При това понятието първа линия е прекалено широко за тези, които са близки и прекалено тясно за тези, които не са. Имам предвид, че някои хора, които наистина са на първа линия, не получават това увеличение. Ако икономическият, а не предизборният поглед бяха в основата на политиките на ГЕРБ в момента, в България би трябвало помощите да са по-големи, но месечни“, обясни той.

Владимир Каролев определи Бюджет 2021 г. като двойна пица с екстра пеперони и скъпо сирене за държавните служители и мегапостна за бизнеса. Притеснително е, че политиката на правителството на Борисов е да бъдат преизбрани ГЕРБ догодина, каза още финансовият експерт.

По думите му е възможно увеличаване на ДДС, но дали това ще се случи, ще стане ясно, като се разбере, кой ще е следващия управляващ след година или две, когато ще има нужда или да се намаляват публичните разходи или да се увеличават данъците.

 

Много от парите са насочени към създатели на чалга музика и свързани с държавата софтуерни компании. В криза всички трябва да стегнем коланите, но коланите на държавните служители ще трябва да придобият три нови дупки, заключи той.

 


ОЗК

От категорията

КЕВР не видя нарушения във високите сметки на „Топлофикация София“

Снимка: БГНЕС-1610724269.jpg

Предоставените данни и документи показват, че дружеството е изпълнило ...

15 ян. 2021 | 17:23

НАП: Електронни касови бележки ще заместят хартиените

-1551104105.jpg

Промяната се подкрепя от Националната агенция за приходите, като в близките ...

14 ян. 2021 | 14:51

Теменужка Петкова: България да има диверсификация на своя газ е мечта от години

Снимка БНТ-1610785627.png

"Булгаргаз" има договор за 25 години с азербайджанската газова ...

16 ян. 2021 | 10:24

Инж.Желев: Наш основен приоритет е опазване на околната среда и екологичното производство на енергия

-1427713691.jpg

Паралелно през 2021 г. продължаваме по план работата по проекта ни за поетапно ...

14 ян. 2021 | 14:42