Картофена салата с риба

8577 | 16 дек. 2014 | 15:48

Автор:


Необходими продукти

 

400 г филе от бяла риба
30 г масло
4 с.л. лимонов сок
300 г обелени картофи
2 сварени яйца
1 зелена ябълка
1 средна глава лук, ситно нарязана
Няколко зелени маслини без костилки
1/3 връзка магданоз
5 с.л. олио
5 с.л. бяло вино
2 с.л. оцет
Сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне

 

1. Рибата се подправя с лимонов сок и сол, след което се сварява на слаб огън.
2. В отделен съд се сваряват картофите, без да се обелват предварително.
3. Яйцата и обелената ябълка се нарязват на ситно. Смесват се с лука и магданоза. Добавя се оцетът.
4. Приготвя се дресинг от виното, олиото, черния пипер и солта. Разбърква много добре.
5. Сварените картофи се обелват, нарязват се на филийки и се подреждат в плато за сервиране. Върху тях се разпределят парчетата сварено филе риба. Залива се с
винения дресинг. Следва яйчено-ябълковата смес.
6. Салатата се оставя да престои 10-15 минути, преди да се поднесе. За да придобие салатата вид ала карвинг, може да се аранжира с листа от праз, предварително изрязани в ефектна форма. Може да се навият и на молив или пръчка и да престоят за час в хладилника, така ще придобият формата на панделки.


От категорията

Десертът на Виенския бал - лешников нуга крем с мус от дренки

Лешников нуга крем с мус от дренки-1581624624.jpg

Шеф Готфрид Ганстерер е подготвил агнешко каре със сос с розмарин, рагу от ...

13 февр. 2020 | 22:06

Рецепти за празничната трапеза на Трифон Зарезан и Св. Валентин

-1580220210.jpg

12 февр. 2020 | 15:19

Здравословна елда с гъби

Елда с гъби-1581428775.jpg

11 февр. 2020 | 15:43

Сьомга със сос от лимон и копър

Сьомга със сос от лимон и копър-1580981763.jpg

6 февр. 2020 | 11:35

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.