Телевизионните водещи не четат по принцип - освен указанията, които им набутват

Кеворк Кеворкян: "Аполо" и кремчета за разхубавяване

28270 | 11 юни 2019 | 12:15

Има някакъв необясним, дори налуден страх в нашите политици временници - да не кажат нещо накриво срещу всичко американско


Днешният българин се щура из медийното царство и се чуди на кого/какво да повярва.
„Официалните“ медии - това по нашенски означава временно привързани към поредната власт - съпровождат посланията си обичайно със скърцане на зъби: повярвай, защото иначе лошо те чака.
В това отношение най-много се престарават телевизиите.
Дори и в случаите, когато организират полемики, те са притворни.
Веднага проличава на кого симпатизира телевизията или водещият, зад когото стоят няколко настървени каки.
От тези „сблъсъци“ Истината излиза натъртена - и си остава все толкова недостъпна.

Има и други медии/източници, които обаче, за жалост, са недостъпни за широката публика.
Именно те имат навика да чоплят всичко, което им подхвърлят наготово - или са скептични към светите истини на Властта.
Шансът обаче някой любопитен читател да попадне, примерно, на статията на Румен Воденичаров „В космическата орбита на лъжата“ във вестник „Нова зора“ на Минчо Минчев е нищожен.
Специално този вестник никога няма да бъде цитиран по телевизията, защото минава за ляв – макар Луната да не е нито лява, нито дясна.

Но именно от този вестник незомбираният читател може да научи как Левите/Съветите са продали Луната на Десните/САЩ – като прикрият истината за „Аполо 11“.

Телевизиите са заети с друго: да обругаят в максимална степен учителката Булева, която преди време каза на учениците си, че „Американците може и да не са били на Луната. Не всичко в Интернет е истина“.
Това предизвика скандал.
Нищо осъдително обаче няма в тези думи. Те само подхранват разумната любознателност на децата, а защо не и разумният им скептицизъм.
Но това днес сякаш е забранено или най-малкото не се поощрява.

Телевизионните водещи не четат по принцип - освен указанията, които им набутват.
Но на учениците на Булева не е лошо да им пратят по един екземпляр от „Нова Зора“ /броят от 4 юни тази година/; още по-добре би било да поканят на среща самия автор Румен Воденичаров. Което едва ли ще се случи.

Разномислието не се поощрява - румените медийни бузи никак не си падат по него. Те предпочитат шармантните дами.
Например, тяхна любимка е небезизвестната приватизаторка на кремчета Елена Поптодорова.

Преди няколко седмици тя нахално излъга един вестник за срамната си афера на Варшавското летище.
Ето какво каза тя: „„Случаят е окончателно приключен и е много важно да се знае истината за него. Производството в полския съд е прекратено без постановяване на каквато и да е присъда – нито условна, нито друга. Това е истината“.

Обаче същият този вестник прояви милозливост към нея, понеже още преди половин година /25 ноември 2019/ бе публикувал следното:
„Съдът прекрати условно делото срещу бившата посланичка на България в САЩ при едногодишен изпитателен срок. Това означава, че ако през тази една година тя извърши НОВО престъпление, делото ще се върне в съдебната зала“.

Цитирани са и думите на полски съдебен репортер: „Съдът няма никакви съмнения, че тя е извършила престъплението, признава я за виновна, но не я наказва. Това, че се е извинила на фирмата собственик на крема и го е заплатила, признанията, които е направила, са смекчаващи обстоятелства, които дават възможност за условно прекратяване на производството“.
Това означава съвсем друго, нали?

При това положение, напълно естествено е въпросната дама да е главен търговски проповедник, или да се самопредставя като такъв, при покупката на
Ф-16/блок 70.
Американците със сигурност са наясно, че при всяка поява на Поптодорова по телевизията всички зрители се сещат за присвояването на кремчето - и нищо друго не ги интересува.
Знаят това, но няма какво друго да направят - още по-комичен ефект ще предизвикат Соломон или Плевнелиев.

Тия дни Дамата с кремчето обяснявала, че гласуваната от американския Конгрес цена за 8-те изтребителя е 1,6 милиарда долара/ близо 3 милиарда лева.
Това било „тавана“, тоест на „Локхийд Мартин“ се забранява да иска повече - понеже българските будали могат да платят и по-висока цена.
Но Тодор Тагарев каза преди време - а той не е крал кремчета, беше военен министър, че Конгресът определя най-ниската цена.
Също от него научихме, че Ф-16/70 си е чист фантом засега, има го само на хартия и ще стане реалност, ако го платим - и то предварително, това е елемент от процедура, която американското правителство неизменно спазва.
Схемата била следната: плащаш предварително и тогава започват работа по поръчката ти, американците могат да отпуснат заем на държавата ни - толкова, никакви други пазарлъци.

На кого да вярваш?
То и няма смисъл, понеже всеки говори, каквото му падне, с убеждението, че всичко се забравя след един ден.
Само Луната си е все там - но тя пък служи на късните американофили да обругават всеки, който прошепва някакъв скептицизъм.

При това положение, сякаш е време да направим паметник на „Аполо 11“ - и да го чучнем до паметника на американските летци, които бомбардираха София /загиват 2477 души, сринати са 12 568 частни и обществени постройки - 1/4 от сградния фонд на столицата, материалните щети се оценяват на астрономическата сума от 24 милиарда лева/.
„Аполо 11“ поне не бомбардира Луната, а може би дори и не я одраска. Знае ли човек.

Не съм привърженик на конспиративните теории, ни най-малко.
Обаче Сноудън, например, ни поднесе истини, които направо са зашеметяващи.
А пък Стенли Кубрик, великият американски режисьор, който заснема кацането на „Аполо 11“, казва в края на живота си, 2014 година:
„Полетът до Луната беше фикс идея на президента Никсън… Извърших огромно мошеничество с участието на НАСА и правителството на САЩ. Кацането на Луната беше фалшифицирано, всички снимки бяха фалшиви и аз бях човекът, който засне това…“
Обаче ние мачкаме учителката Булева.
Всъщност, мачкаме друго - децата и тяхното любопитство.

***

Има някакъв необясним, дори налуден страх в нашите политици временници - да не кажат нещо накриво срещу всичко американско.
Сякаш така ще издялат кривите им образи в планината Ръшмор - редом до бащите на Америка.
Най-много да ги издялат в някакъв монумент на лакеите.

***

УТОЧНЕНИЕ

Уважаеми приятели, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и пр., които използват името ми или мои фотоси, нямат нищо общо с мен.

 


От категорията

Симеон Николов: „Необходима ли ни е подводница?” е излишен въпрос

Симеон Николов-1472586819.jpg

Грешката да се откажем като морска страна от подводния си флот трябва рано или ...

14 дек. 2019 | 17:40

Петър Младенов преди 30 години: "По-добре танковете да дойдат!" И танковете бяха готови...

Петър Младенов преди 30 години: "По-добре танковете да дойдат!" И танковете бяха готови...-1576283014.jpg

Вече 30 години няма еднозначен отговор дали най-дългогодишният външен министър ...

14 дек. 2019 | 02:23

На „Примаковските четения” в София беше обсъдено политическото лидерство в многополюсния свят

Момент от връчването на Наградата за лидерство (посмъртно) на акад. Евгений Примаков. Тя се връчва от проф. Светлана Шаренкова и от проф. Стоян Денчев (вляво). Приема я акад. Александър Динкин, директор на Института за световна икономика и международни от-1576418021.jpg

Акад. Евгений Примаков посмъртно бе удостоен с Награда за лидерство в ...

15 дек. 2019 | 15:52

Ванга за 2020 година: След бомбардировките в Сирия, идва Трета световна война!

Сн. НТВ-1576394354.png

Ocвeн тoвa тя прoгнoзирa, чe Китaй щe пoлучи cтaтут нa cвeтoвнa cилa и щe бъдe ...

15 дек. 2019 | 09:18

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Иво Иванов


15 юни 2019 | 09:10Що за страна е това, където компрометирани политици с присъда за кражба се бутат да стават консултанти по национално значими проекти? Нещо повече, откровено лобират за чужди интереси, разхождат си коня както им скимне?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ALF


14 юни 2019 | 20:44Моля, никога не показвайте снимката на тази крадлива мутреса...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


13 юни 2019 | 22:29Аз също като нашенските политици не смея да напсувам американеца Доналд Тръмп, не от страх, че ще ми изпрати наемен убиец, а зари това , че САЩ могат да нападнат Република Тиквария и да свалят нашия Мъдуро_Тиквуро от власт, но когато стане въпрос за югославската словенка Мелания, веднага я "благославям" и хич не ми пука на лулчевата лула.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борко Димитров


11 юни 2019 | 15:26Всяка революция започва със съмнение и разумен скептицизъм. А сега политиците най ги е страх от революция. Затова всички ние трябва да вярваме в техните истини: американци на луната, демокрация, джендеразъм, бог ги е поставил да управляват света, не е имало турско робство, Лвски е терорист, а Ботев.... и т.н. Дори само последните две трябва да накарат всички ни да се събудим и стреснем от скептицизъм.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.