Оставете ББ и Радев сами да си сравняват мераците

Кеворк Кеворкян: Местят Пекин - и всичко друго

23080 | 5 септ. 2019 | 14:26

Добре, че Караянчева не е генерал: така както мести Пекин, където й падне, тогава сигурно направо щеше да бомбардира клетия град


Не изглежда много прилично председател на Парламента да бъде наричан „пекинска патица“ – понеже веднъж Караянчева премести Пекин от Китай във Виетнам, и беше напълно убедена в правотата си.
Когато са в режим на дребнаво заяждане, нашите първенци са готови да преместят всичко.
Но още по-малко прилично е председател на Парламента да си служи с лафове, сякаш е в разгара на приятелска гощавка: „Радев играе беквокал на Нинова“ – това пак е от Караянчева.

Освен, че не е вярно, то е и прекалено безцеремонно, дори за тукашните нрави. ГЕРБ ще страда много, ако повярва в това твърдение.
Добре, че Караянчева не е генерал: така както мести Пекин, където й падне, тогава сигурно направо щеше да бомбардира клетия град.

Много бих искал тя да ни снабди с някакво определение и за Плевнелиев: той пък какво е - флигорничката на ББ?

Все по-малко задръжки имат първите ни хора, позволяват си невероятни словесни волности, въздържанието минава за нещо неприлично.
Сякаш дори се радват на своята незрялост. Много често са си направо словесни башибозуци, газят из словото като кърджалии.

Преди време показаха един романтичен филм за Караянчева, донейде в традициите на съветското кино – в жанра на плакатните филми: днешната шефка на държавата в битността й на началник на цех за изработване на калъпи за пластмасови щайги. Симпатично някак си ти става, неизбежно е.
Но сега този образ се разрушава от ненужно словесно ръмжене.

Оставете ББ и Радев сами да си сравняват мераците.
Сега наблюдаваме старание по една елементарна технология: Говориш срещу Радев – харесваш се на Бойко. Изглежда лесно постижимо, но има обратния ефект.
Тъй или иначе, и от това майтапчийство няма никаква полза, освен, че "простолюдието" окончателно губи доверието си в институциите.

И, по дяволите, спорете по същество.
Фактите винаги се заобикаляни в тия разправии, затова те се израждат в махленски сблъсъци. Пекин е във Виетнам, гледай си работата.

Бившият шеф на енергийния холдинг наскоро съобщи, че от началото на годината един милиард лева са изтекли заради евтиния ток, който изнасяме.
Министърката на енергетиката, като истинска теменужка, бодро отвърна нещо през рамо за пропагандата на БСП – и толкова.

Във всичко все им се привижда вражеска „пропаганда“.
Така разсипаха и Фандъкова. Техни фирми рият из София и си оставиха ръцете, а някой я шишка непрекъснато да дава обяснения. Представете си в тази роля Ширак, Лужков или Джулиани - да бъдат „беквокал“ на несръчни пиари.
Някой си е въобразил, че с думи може да се закърпи и най-безобразната улична дупка.

Властниците ни просто нямат подход дори към себе си.
Груби към опонентите си, те не схващат, че не са милостиви/премерени и към себе си.

ББ пък реши, че трябва сам да печели избори и всичко останало - дори и народната отнесеност.
Ако чувате някакво змийско съскане – това е от езиците на лизачите му.

Той вече предпочита да се вижда сам в пространството, многобройните му срещи с този/онзи не могат да прикрият тази самотност.
Парадоксално, тя е съпроводена с възторжени/неразумни изблици - когато заявява, примерно, че някой има хиляди награди, а онзи не е помирисал нито една; пак добре, че не казва, че същият знае и хиляди чужди езици.

А „простолюдието“ започва вече да се плаши за състоянието на държавата, щом тя една дипломка за чужд език не може да фалшифицира за нуждите на бивш властник.

В замяна на това бруталното майтапчийство, което практикуват мнозина, става прекалено натрапчиво.
Оставете един човек да се майтапи в държавата, по-забавно ще е.

Веднъж вече споменах за новата прокоба: не можем да се отлепим от сравненията с Живков, те изглеждат неизбежни. Тия пък, дето притворно ръмжат по негов адрес, те пък са отрочета на ония, които му правиха паметниците и вечно ще си останат като репеи по крачолите на Времето.

Е, кой беше майтапчия по „онова“ време, освен самият Живков? Сега всички се майтапят, Власт на майтапчии.

„География не наука дворянская“ - казваха руските аристократи и спокойно си бъркаха, но ние, все пак, сме си кърджалии.
Местенето не е само на Пекин.
Ами местенето/наместването на странни персонажи във всевъзможни роли, доста от тях непосилни за тях?

Ами Местенето на Народа - набутването му в ролята на глухоням слепец?

Отдавна вече си мисля, че най-почтено ще бъде, поне засега, нашето Проскубано Време да мълчи за Миналото, че то няма силиците да го проумее; че има нещо сакато в опитите му да го осмисли.

Преди няколко дни в „Репортерите на Би Ти Ви“ излъчиха филм за Иван-Асен Георгиев.
Прокапа нещо озадачаващо от него, сякаш имаше някакво, може би несъзнателно, смесване на втвърдени и ситуационни ценности – сякаш, щом днес сме евроатлантици, сме задължени да преглътнем и неговото предателство.
Накрая да не излезе, че трябва да направим паметник и на този предател – може би, защото е бил ценен и добре платен агент на ЦРУ.

Не се колебайте за паметничето – то ще е знак към тукашните чужди агенти да бъдат по-старателни. Обаче предателството си е предателство – независимо от неговите подбуди.

Анжело Куюмджийски, който вербува Иван-Асен, го напътства така: „Искай всичко от американците, всичко ще ти дадат, сега е време да живееш“.
Някак мътен бе фокусът към този случай. То е все едно, англичаните да преглътнат предателството на „Петорката от Кеймбридж“ – но и в този случай не младежкото им заплесване по комунизма е от значение, а избиването на предадените от тях английски агенти в килиите на Лубянка.

Най-мръснишко е майтапенето с Историята.
В някои случаи то минава дори отвъд границата на налудното.
Виждаме държавници, които се държат като малоумни измамници – дори, когато става дума за най-драматични събития от човешката история.

Поляците не канят Русия да участва в церемонията по случай 80-годишнината от началото на Втората световна война.
Германският президент минава метър с едно плоско извинение, което звучи направо оскърбително.
И просташко: извинявайте, че за шест години преместихме Пъкъла тук.

Голям комплимент е, когато наричам подобни типове „малофарматни“, те са си етични неандерталци, нищо повече.
Ами нашите медийни палета – хайде, не се дръжте като манастирски послушници в нечистия храм на въпросните неандерталци.

От емисията Новини на Би Ти Ви на 1 септември не стана ясно, участвала ли е Русия във Втората световна война.
Вместо това научихме, че на церемонията във Варшава полския президент направил паралел между събитията преди 80 години, породени от имперски амбиции, и политиката, водена от Русия днес.

Хитлер, Холокоста, Хирошима, руските жертви, които осигуриха Победата - нищо от Голямото Изстъпление сякаш няма значение - важно е само да научим, че полският президент си е начесал крастата с Путин.

Това не е само неукост. Това е съзнателна политика.

И не търсете дежурно някой ветеран от войната – потърсете самата История.
Слугувайте на Истината.

Луди ли сте да не кажете и една дума за Руските Жертви?
Накрая да не повярвате, че германците са ви освободили от германската чума?

Как човек да не си спомни за Умберто Еко – в романа си „Нулев брой“ той цитира следния виц: Хитлер е изгнаник в Аржентина и неонацистите се опитват да го убедят да се върне на сцената, за да завладеят отново света. Хитлер дълго се гъне и колебае, но накрая се решава и казва: „Добре, но този път ще бъдем лоши, нали?“

Умберто Еко цитира и друга шега, приписвана на диригент, който казал за един музикант: „В своя жанр Х е бог. А жанрът на Х е .овно“.
На мен ми изглежда да е казано за мнозина от днешните световни „държавници“.

***

Докато пиша тази дописка, чувам Бойко да разказва, колко много е помагал на Мая Манолова – колкото да подсети „простолюдието“, какви са ги редили двамата един за друг.

Майтапете се, майтапете се – Народът не е глух.

***

УТОЧНЕНИЕ

Уважаеми приятели, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и пр., които използват името ми или мои фотоси, нямат нищо общо с мен.

***

 


От категорията

Илияна Йотова – различният вицепрезидент!

Илияна Йотова – различният вицепрезидент! -1580124052.jpg

С всеки ден свой ден на „Дондуков“ 2 показва, че този пост има значение, а не е ...

27 ян. 2020 | 13:04

Валерия Велева: Менда Стоянова да каже защо поставя под риск монетарната стабилност на страната

-1495463781.jpg

От събота един призрак ходи из България - ще се променя ли курсът лев-евро при ...

27 ян. 2020 | 14:54

Петър Волгин: Винаги верни на Големия брат

Петър Волгин-1533827016.jpg

А в крайна сметка, ако евроатлантическата солидарност толкова го изисква, и от ...

27 ян. 2020 | 16:24

Боян Чуков: Промените в Русия - етап от възраждането на Хартланда

-1542196322.jpg

Ходовете на Путин се осмислят трудно от тези, които нямат интелектуалната сила ...

26 ян. 2020 | 13:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


5 септ. 2019 | 23:42Време е така наречените интелектуалци да спрат да пишат каквото и да било. Единственото спасение е да призовават народа към въстание!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Стършел


6 септ. 2019 | 07:26Да ,съгласен съм ,че само с алегории и метафори трудно ще падне боко от власт.Той е прост човек и от такива работи не разбира.Даже си мисли ,че го хвалят,а сред простите,че го увековечава.За това съм съгласен ,че нашите интелектуалци,трябва да са по директни,по групички с шайката герб и директно с боко.Трябва вече да има зов за борба ,за битка ,за война с това просто и продажна , управление.


Бодигард на правдата


5 септ. 2019 | 20:19Защо не скочиш на Бойко, ама директно и аргументирано, бе, Кеворкяне? Ама нямаш топки или сте обвързани с неща, които не са за пред хората?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Belizan


5 септ. 2019 | 20:39Истината казана от друг , винаги боли. Не Кеворк, а ти изглежда си обвързан с Бойко.А ,че не виждаш истината , вината си е твоя., затова направи една консултация с личният си лекар . Дано не е късно вече?


Бодигард на правдата


5 септ. 2019 | 20:15Самото отношение на Кеворкян към Боко вече обезценява всичките му критики към властта. А той е съвсем наясно, че в основата на всички идиотщини в тази държава стои лицето Бойко Методиев Борисов. И е логично да се подозира, че между тях е сключена някаква омерта, която крие не съвсем лицеприятни неща. Кеворк е фалшив критикар и нищо повече.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Бодигард на правдата


5 септ. 2019 | 20:12Самото отношение на Кеворкян към Боко вече обезценява всичките му критики към властта. А той е съвсем наясно, че в основата на всички идиотщини в тази държава стои лицето Бойко Методиев Борисов. И е логично да се подозира, че между тях е сключена някаква омерта, която крие не съвсем лицеприятни неща. Кеворк е фалшив критикар и нещо повече.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незнакомов


5 септ. 2019 | 16:45Както винаги точно, открито и родолюбиво


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


г-н Никой


5 септ. 2019 | 16:07Трябва да се признае приноса на нашата зазка и парламентарна емблема. Тя, като дворняжка непризнавайки условностите в географията направи прозрение. Да, Китай ще отиде във Виетнам, насила или доброволно ))


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


първан


5 септ. 2019 | 15:41Кеворк,усещаш изкривените неща в съвкупния ни обществен живот,наясно си с причините и последствията,далновиден си,но не предвиди,че любимеца то боко може да бъде такава гола вода,че на Радев,Нинова,Мая и хилядите свестни ще им трябват десетилетия за да извадят държавата ни от нищото в която я вкара ШАЙКАТА


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


първан


5 септ. 2019 | 15:40Кеворк,усещаш изкривените неща в съвкупния ни обществен живот,наясно си с причините и последствията,далновиден си,но не предвиди,че любимеца то боко може да бъде такава гола вода,че на Радев,Нинова,Мая и хилядите свестни ще им трябват десетилетия за да извадят държавата ни от нищото в която я вкара ШАЙКАТА


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


първан


5 септ. 2019 | 15:40Кеворк,усещаш изкривените неща в съвкупния ни обществен живот,наясно си с причините и последствията,далновиден си,но не предвиди,че любимеца то боко може да бъде такава гола вода,че на Радев,Нинова,Мая и хилядите свестни ще им трябват десетилетия за да извадят държавата ни от нищото в която я вкара ШАЙКАТА


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.