Ние се зверим в урагана и не виждаме, какво всекидневно опустошение върви и тук

Кеворк Кеворкян: Нашата Ирма. Косвените жертви не се броят

6011 | 11 септ. 2017 | 16:48

Докога ще ви заблуждават някакви маниаци от телевизиите, че изобщо има истински живот в културата?


Ние се зверим в урагана Ирма и не виждаме, какво всекидневно опустошение върви и тук. Пада дърво в парка и убива невинна жена. Пада футболна врата в изоставен стадион и убива дете – и все едно, че нищо не е било. Сетне наричат въпросния стадион „злополучен“ – без да си дават сметка, че злополучна е самата България.

 

***

 

А от телевизиите се чудят, защо още не са изнесли смъртоносната врата.
И какво, като го направят – ако не изнесат Всемогъщата Безотговорност?
Но пък къде ще я складират? Няма толкова обширно място, което да побере Безотговорността и Равнодушието.  Дори за ядрените отпадъци от Козлодуй се намира място, но за Безчувствеността на Държавата – не.

 

***

 

Злополучен стадион?  Всъщност, злополучни са ония фалшиви стадиони, покрай които някои хора си напълниха търбусите. Нали помните, колко стадиона направиха в села, в които живеят шепа хора. 50-60 човека преживяват някак в някое село – а им правят стадион за 5 милиона лева.
Това са злополучните стадиони, които ви се изплезват с нахалството си.
Те са и доказателството, че всичко е притворно в далаверата с европИйците.

 

***

 

И сега какво? Погребват клетото дете - но футболния турнир не го отлагат. С едноминутно мълчание щели да почетат паметта му. Всъщност, ще почетат разрушителната нашенска Безстопанственост – всякаква, в която вече и нравите български се усещат безпризорни.  Една минутка мълчание заради тази стихия - хайде да я почетем, да помълчим, да я преглътнем и да продължим към следващата злополука. А догодина турнирът щял да се казва на името на загиналото дете. Какви циркаджилъци само, какъв притворен манталитет! Как се случи всичко това - и как се издържа?

 

***

 

Пак по телевизията гордо показаха още един образец на Злополучието: разменят стара хартия срещу нова книга. Всяко дете, което доведе възрастен, който пък носи 5 килограма хартия, получава нова книга. Хубаво - това сигурно трябва да минава за пример за разцвета на Българската Култура.

 

А допреди четвърт век домовете на обикновените българи пращяха от книги – ей, не се правете, че не го знаете. Били предадени не знам колко си тона хартия - и така били спасени хиляда и 200 дървета от изсичане. Ами изсеченото в областта на културата, науката и образованието? Докога ще ви заблуждават някакви маниаци от телевизиите, че изобщо има истински живот в културата?

 

Спасяваме хиляда и двеста дървета – обаче факта, че беше ликвидирано масовото четене, а и самото отношение към книгата – тия „косвени жертви“ никой не ги брои.

 

***

 

А за Председателството подготвяли 200 доброволци: те щели да упътват чужденците за входовете на НДК, да им оказват първа медицинска помощ, да ги посрещат на летището, да им казват, какъв транспорт да използват, да им разказват историята на страната. А един доброволец, сякаш изпълзял от котилото на захариевки каза:  „Изобщо, те трябва да узнаят, че България е една просперираща държава във всяко отношение“.

 

Просперираща държава? Кой го е направил такъв този? Иди в Градежница, лъжльо малък – само там.

 

***

 

Няколкостотин нашенци се опитали да подобрят рекорда на Гинес за правене на лицеви - много сме напред в тия дивотии. Какво доказваме по този начин, един Господ знае. Щеше да има някакъв смисъл, ако правеха лицевите си опори пред Парламента. Пък ония там, каквото искат да си мислят:  че им се кланят - или пък че съществува някаква енергия, с която да се съобразяват. Енергия за лицеви опори има. Обаче за друго – не.

***

Коментарът е публикуван на страницата на Кеворк Кеворкян във "Фейсбук".


От категорията

Антон Дончев: Джендърът е лудост! Пропаст пред Човечеството!

Антон Дончев: Джендърът е лудост! Пропаст пред Човечеството!-1516201396.jpg

Европа е под зараза. Това е процес на разложение, на отчаяние, на отегчение. ...

17 ян. 2018 | 16:58

Александър Урумов към Бриджит О’Лъфлин: Вие сте адвокати на дявола, на които ние плащаме!

Александър Урумов към Бриджит О’Лъфлин-1516290999.jpg

Идеолозите на Истанбулската конвенция идват от бивши колониални или бивши ...

18 ян. 2018 | 17:34

Владимир Шейтанов: Прилагането на Конвенцията изисква невъзможни за България финансови ресурси

Владимир Шейтанов: Прилагането на Конвенцията изисква невъзможни за България финансови ресурси-1516743746.jpg

България няма да бъде в състояние да изпълнява редица разпоредби на ...

23 ян. 2018 | 23:41

Въпреки острите дебати, правителството на Борисов остава непоклатимо

-1505743367.jpg

"Мръсотията" в парламента не изцапа премиера Борисов, защото той ...

23 ян. 2018 | 22:07

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


дума


11 септ. 2017 | 20:35европИйците !? Браво на Кеворкян пак обогати езика ни с една нова и изключително удачна дума!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018