Иначе, ако продължават да са безчувствени към Истината, всичко в Маймунарника ще приключи

Кеворк Кеворкян: ГРАБЕЖЪТ

20296 | 24 февр. 2020 | 22:47

Понякога пък мен ме пробожда нещо в тази картинка - нещо неясно, но плашещо. И започва да ми се привижда, че самата Съдба бесува с камшика си над припадналия от несгоди народец. Напразно обаче.


ГРАБЕЖЪТ

 

Богомил Бонев разказа тия дни една история, която ни отвежда направо в сърцевината на мръсотията, която учтиво продължаваме да наричаме „приватизация“.


Завел двамина при Костов да му разкажат, какви далавери се въртят около Кремиковци. Оня сумтял известно време и сетне прекъснал разговора с думите: „Аз съм цял министър-председател, а вие ме занимавате с някакви 36 милиона“.


Кога стана калайджия, кога ти почерня гърбът – би казал Народът в годините, когато все още можеше да разсъждава трезво и независимо, когато не беше объркан от дребни хитреци, от евтини шашмаджии.

И наистина, какво ще го занимавате Костов с някакви жалки трийсетина милиона. Хора като него бяха едно от чудесата на Прехода – забележителна бе светкавичната им трансформация от незначителност в брутална надменност, присъща на всепозволеността.

 

Ако не направите друго с поредните закани за „приватизацията“ – поне заличете тази дума, изчегъртайте я, за да не се настани тя и в Историята – откъдето ще ви се надсмива докато свят светува. Заменете я с истинската дума – Грабеж.


Зарежете покривалото „приватизация“, с което калайджиите намятат гигантската далавера, безподобна в цялата българска История. И ви се хилят в лицето.

 

Наречете Грабежа - Грабеж докато все още има свидетели; онези автентични свидетели, които бяха съградили стопанските ни достояния – а сетне безсилно гледаха, как калайджиите ги превръщат в Боклук – като междувременно си пълнят търбусите.


Поне да бяха някакви хитроумни измамници, внезапно прихванали нещичко от гения на някой като Вълка от Уолтстрийт, поне да бяха внесли някаква изобретателност, някаква тукашна неповторимост в Грабежа.


Но не, бяха си обикновени хитреци, малко по-нагли от обичайното за породата си. Обаче издебнаха момента - и омърсиха всичко.
Бяха толкова безпардонни, че дори руските евреи-олигарси със сигурност са им завидели.

 

И сега ни учат на ум и разум - един банкер е особено противен, когато нахално твърди, че у нас хората вече забогатявали. Това си е жива подигравка, това е повече от арогантност, повече от тепегьозлък, повече от всичкото неприличие, което можете да си представите - понеже същият хубавец участва в Грабежа с най-нахалната схема: с негово участие „приватизираха“ една банка - в смисъл, че я продадоха на цена, по-малка от провизиите в нея.


Това изглежда направо невероятно, но е факт и е възможно да се случи само в една напълно разпасана държава. След такива изстъпления, никой няма да е в състояние да я запаше отново.

 

Действаха по-брутално и от кърджалиите по турско, техните набези са нищо в сравнение с Грабежа, с днешна дата можем да ги наречем „дребна битова престъпност“, Чоковщина някаква.


Ония са насилвали – но и тия също насилиха хиляди обикновени хорица, защото ги превърнаха от строители и стопани в просяци, показаха им, че нищо не зависи от тях, изплюха им се в лицето, направо. И сега продължават да им се изплюват.

 

Костов тия дни открито се надсмиваше над подготвяната от Прокуратурата Ревизия на Грабежа. Свидетелствата, дори на хора от обкръжението му, никога не са го интересували, каквото и да кажат, той го подминава презрително.


Сега дори Стив Ханке се осмели да се обади – и разказа, как е дал на Стоянов цяло куфарче с доказателства за корупция, дори показа и самото куфарче.


И какво направи Костов? „Пфу“ - изпуфка по адрес на Ханке и рече: „Нищо не си спомням. Ханке го е яд, че не го признаваме за баща на Валутния борд“. Толкоз.


Е, този и самият Господ да се обади от небесата, и по негов адрес ще изсумти нещо и ще отиде да запали двойна порция фалшиви свещи в Драгалевския манастир.

 

Как успя този човек – дълго време персонаж от попрището на незначителността, да изчисли, че всичко ще му се размине, че Грабежът ще остане ненаказан?


И сега има куража да твърди, че навремето пращали сигнали в Прокуратурата, обаче тя не си свършила работата?!


Наистина е неподражаем: ами нали ти самият прокара през Парламента, който владееше напълно, законовата поправка, която забранява на Прокуратурата да контролира „приватизационните“ сделки.

Всичко това е повече от вбесяващо за онези, които помнят Грабежа и знаят за мръснишката му природа.


Но никога не е ставало дума, че той горчиво наскърбява обикновените хора, които са истинските потърпевши, опарцалява разбиранията им за морал и истина.

 

Голямото Покушение срещу Народа се утвърди именно с Грабежа, когато безпардонно му отредиха ролята на ням свидетел на безобразните си кражби. Това си беше чиста гаменщина, тя смаза представата за честно предприемачество, дори уплаши хората – и днес те вече се втренчват единствено в дребните измамници и приемат като неизбежни големите гешефти.

 

Хиляди хора живееха достойно и честно покрай „Кремиковци“, примерно - и изведнъж се оказа, че той е отмъкнат по волята на Костов за един-единствен долар.


И един милион пъти да се каже, пак ще е малко, че той се отърва от „Кремиковци“ за 1 долар, просто защото не знаеше как да го стопанисва - а онзи, на когото го подари, сетне го препродаде за над 230 милиона!

Един напълно анонимен човек/Валентин Захариев набързо опроверга основния принцип на Грабежа, наложен от Костов: едно нещо струва толкова, колкото дават за него.


Захариев направи жалък големия икономист Костов.
Това трябва да се изпише на една гигантска плоча пред входа на „Кремиковци“, за да се помни, какви некадърници се упражняваха с държавните притежания - а някои милозливо ги мислеха за „демократи“.

Грабежът беше съпровождан с безподобни лъжи - целта беше да се заличи паметта за завареното от Промяната, за Наследството. И до голяма степен тя бе постигната.


С безпомощни нахалници ли си имахме работа обаче – или ставахме жертва на някаква по-едра игра, която, в края на краищата, да ни превърне в държава, удобна за всевъзможни насилвания?

Все още е загадка, как се появиха и се настаниха на първия ред един незначителен асистент по политикономия на социализма и един третокласен адвокат.


В случая с Филип Димитров нямахме късмета той да си остане статист - в сцена от лудница - във филма „Адаптация“ на превъзходния режисьор Въло Радев – изтърваха го някак или сръчно го навряха, за да ликвидира българското земеделие.


Коя бе тази сила?

Ами Костов - тътрузил се някак из наукоподобието, преди това обаче отива в Съветския съюз - в школа за селскостопански пилоти – и то без да е отслужил военна служба у нас?!
Пътьом даде и първия мобилен оператор на руски евреин - сетне го изгони, понеже оня се оплака, че го изнудват.

 

Най-ценното отиде при една невъзможни хора – от сервитьори до разградски селяндури: „Грабете, грабете – и заличавайте, за да пробутаме лъжата, че нищо не сме заварили, че онези преди нас са били завършени бездарници“.


Ами свидетелите – простият народец, него пък какво да го правим?
Много ясно: обедни ги, уплаши ги - и бий тъпана, че си демократ.

Както имаше справочник за 100-те национални туристически обекта, направете и един справочник за 100 отбрани предприятията, разграбени и унищожени по време на Грабежа – направете го, въпреки че кръв ще капе от него.


Това ще е една витрина на Позора: кой какво е взел, за колко и какво се е случило после - за да се види, че бароните на Прехода, елитът му, са просто едни некадърници.

 

А се правят, отгоре на всичко, и на благодетелни. Тия дни едно „благотворително“ мероприятие беше събрало жалките 14-15 хиляди лева, при всички фасони и фръцни. Че те софийските просяци ще съберат повече, ако се наложи.


Преди време Плевнелиев изкара Прокопиев, един от активистите на Грабежа, за нещо като Братя Георгиеви. Свиеш две предприятия - и ставаш Възрожденец.


Така постепенно отчаяха Народа. Той сякаш беше обект на някакво специално отмъщение на Костов…

 

Хубаво е да се намери някой смелчага, който да направи едно сравнително изследване за двата грабежа – национализацията след 9 септември 1944-а, и този по време на Прехода. Изводите ще са доста отчайващи за екзалтантите-късни антикомунисти.

 

С предстоящата ревизия на Грабежа, Прокуратурата ще влезе в жестока битка с Политическата Секта. Тя изобщо не бива да си въобразява, че ще има съюзници сред политиците. Но не бива да се отказва.


И независимо колко ще успее, има шанса поне да остави някои ценни свидетелства за Грабежа, а това ще бъде оценено от Историята.
Сектата ще се защитава свирепо – част от нея са крали, другите са ги прикривали и сигурно благородно са им завиждали.

 

Ревизията ще обнадежди в някаква степен и обикновените хора, и те може би ще се осмелят най-сетне да споделят Истината с внуците си – поне това да направят, за да не се оставят да унижат напълно миналото им. Но нямат много време - скоро „тревата на забравата“ ще заличи всичко.

 

Трябва да побързат, защото Грабежът беше съпроводен и продължава да бъде озвучаван с чудовищни лъжи – а това е най-подлярският номер на авторите му.


Те успяха да внушат на немалко хора, предимно млади, че Промяната е заварила страната с разгромено стопанство – ами, защо тогава толкова се старахте да го окрадете до шушка и се впихте като кърлежи в него. Какво се натискахте за „боклуците“ на соца?

 

Опитаха се да пришият и Народа към лъжите си: бил покорен изпълнител на провалите на соца, и дори не особено трудолюбив – и в това го упрекнаха.


А той просто кротко и честно си вършеше работата. А сетне му откраднаха всичко, изпепелиха сътвореното от него. Казаха му, че честният труд, който е нещо свято, няма вече никакво значение.

Има ли и един нормален човек, който да защити Грабежа - извън онези, които участваха в сговора.


Отношението към Грабежа е тест за нормалност.
Но за някои неговият Архитект все още е на почит.
Вижте си протритият животец, наивници.

Нормални ли сте, бре, какво ви става, демокрацията не минава през подобни мръсотии.


Както назначаваше сервитьори за банкери, Костов така назначаваше и уж-демокрацията, но за собствена употреба.

Не ни е нужен Ханке да ни отваря очите – всички бяхме свидетели на Грабежа и всички се примирихме. Това е неговата най-отровна последица.


Същото може да се каже и за отчайващата неинформираност на поколенията на Прехода. Те смятат, че живеят в някаква приличие – успяха и това да им внушат.

 

А продължават да ги правят на маймуни, като им отказват най-важният отговор: ако ония дървари са оставили някаква пустош след себе си, защо за цели 30 години новите дървари нищо не постигнаха, освен да продължават да ровят из развалините на Наследството.

Младите няма да получат този отговор, сами трябва да се домогнат до него.


Иначе, ако продължават да са безчувствени към Истината, всичко в Маймунарника ще приключи.

***
Понякога, все още, из София може да се срещне някой мургав клетник, подкарал каручката си, пълна с боклуци – величествена гледка от една просперираща европейска държава.


Понякога се случват и драматични неща – същият/или друг клетник диво, но напразно размахва камшика си над припаднала от умора кранта.


Тази гледка е мъничко по-неподходяща - но пък е златен сюжет за телевизиите, за да демонстрират те хуманността си към крантите в една просперираща европейска държава.

 

Понякога пък мен ме пробожда нещо в тази картинка - нещо неясно, но плашещо. И започва да ми се привижда, че самата Съдба бесува с камшика си над припадналия от несгоди народец. Напразно обаче.

***


УТОЧНЕНИЕ
Уважаеми приятели, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и пр., които използват името ми или мои фотоси, нямат нищо общо с мен.

 


От категорията

Кънчо Стойчев: Как Борисов допусна мярката 60:40?! Тя е вредна и не работи

-1567490477.png

Нищо няма да бъде както беше. Най-важният щаб, който трябва да създадем, е ...

4 апр. 2020 | 13:29

Веселин Данев: Можем да отделим рисковата група в хотели, а другите да се върнат на работа

Идеята е всички в рискова възраст или здравословно състояни да си „спестят“ срещата с вируса, казва Веселин Данев-1585815200.jpg

Всичко това ще излезе на държавата в най-лошия случай 40 милиона лева на ден, ...

2 апр. 2020 | 11:21

"Полет с балон над Белоградчишките скали"- едно спиращо дъха видео с иновативен поглед към природата

"Полет с балон над Белоградчишките скали"-1585909140.png

Режисьорът и идеолог на видеото арх. Пламен Мирянов умело използва ...

3 апр. 2020 | 15:43

Ако спрем предпазните мерки, до края на април заразените с коронавирус у нас ще са над 1 милион души

-1520235630.jpg

Разбира се, това няма да се случи. Когато хората масово видят накъде вървят ...

4 апр. 2020 | 09:57

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


г-н Никой


26 февр. 2020 | 15:42Това че грабеха по нагло и от руските олигарси е вярно


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Krassimir Vitanov


25 февр. 2020 | 11:29Хитър ход на Баце...дай им дъвка на народа за проверка на Приватизацията и колко са лоши комунистите и Костов, а аз сега ще лапам с пълни джуки и ще замитам следите от моя грабеж! Народът прост, Прокуратурата е наша, животът е рай!!! Гешееев, къде ти е разследването за пране на пари в Испания на Винету,на кого е детето на Борислава и ако е на ББ, ДА ПОДАВА ВЕДНАГА ОСТАВКА ДА НЕ ГО ПОДГОНИМ ЗА ПРАНЕ НА НАРКОПАРИ ПРИ ЦВЕТЕЛИНА В СИБАНК!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


plebs


25 февр. 2020 | 08:50ГРАБЕЖЪТ има едно име "Ръкуване с перестройката" вместо Национална стратегия Ран Ът .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Watchdog


25 февр. 2020 | 08:40Най добре работещите публични активи и най големите и печеливши предприятия се отзоваха в ръцете на западно европейски инвеститори. Това е било цената за прескъпото ''членство'' в ''клуба на богатите''. Западните евро колониалисти си бяха нагласили цяла Източна Европа да си я приватизират и после да я вкарат в тупика наречен ''ЕС'', срещу дребни суми (митияните евро фондове), които са предназначени за местните подръжници на евро режима. Помислете какво се случи в Обединеното Кралство наскоро и защо се случи това, което се случи. Потърсете истинска информация, не евтина евро пропаганда. Прочетете интервюта на политикът, който успя да ги събуди и измъкне , г н Nigel Farage.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


25 февр. 2020 | 08:18Господин Кеворкян , една забележка и два въпроса : Забележката : Когато си служите с народна мъдрост , колкото и пикантен да е текста ползвайте го в оригинал Иначе и липсва солта . Въпроси : 1. защо всичките ви коментари са върху Костов , А НЕ ПИШЕТЕ ЗА "ЧЕСТНИЯ , НЕПОДКУПНИЯ , ДЕМОКРАТИЧНИЯ" ПРЕЗИДЕНТ СТОЯНОВ ,КОЙТО НЕ Е ПРЕДОСТАВИЛ НА ПРОКУРАТУРАТА ПРИДОБИТИТЕ ДОКУМЕНТИ , КОЕТО ПО ЗАКОН Е ДЛЪЖЕН ДА НАПРАВИ ? 2. Защо след осветляването на връзките на Плевнелиев с Прокопиев , не осветлите и връзката му със Захариева , която слага отпечатък върху външната ни политика ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Иво Иванов


25 февр. 2020 | 07:18Кеворкян е прав, трябва да последва една законна разправа с тия разбойници, и да бъдат преследвани до 9 коляно, където и да са складирали откраднатото. Точно по времето на властването на тоя драгалевски гарван гробар обраха баба ми...до шушка, дяловете от кооперацията мошениците превърнаха в акции, обезцениха ги до стотинки и фалираха "дружеството", отнасяйки активите. Вместо плодородните земи на дедите ми, върнаха каменливи парцели в някакви дерета. За да помага на бедстващите си роднини, брат ми се принуди да тръгне по гурбети, а като навърших години, и аз хванах пътя...Ето я истината за Костов, Фичо лудия и цялата кохорта гробари и мошеници, които ни разтуриха страната.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


25 февр. 2020 | 02:10Не че не съм съгласен с Кеворкян, дори напротив! Абсолютно всичко е вярно!!! Но, защо го казва едва днес?! Защо не го каза тогава?! ... Винаги сме знаели, че под етикета "приватизация" се крие грабеж... дори не просто с главна буква (Грабеж) а с главни букви(ГРАБЕЖ)!!! Това бе ГРАБЕЖА на века!!! Много време бе загубено, изтървани са всякакви давностни срокове... не вярвам нещо да се случи, освен врява за известно време.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Петър Петров


25 февр. 2020 | 06:39Понеже съм жив свидетел на онова време, ще попитам: И какво, ако беше го казал тогава? Какво стана, когато казаха, че Костов си е комунист? Какво стана след "Сапио"? НИЩИЧКО! Това е.


antimultikulti


25 февр. 2020 | 00:56Право в десятката. Браво!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


25 февр. 2020 | 00:44Да разглеждаш неща от преди десетилети, което се кани да прави прокуратурата. е да пуснеш парата в свирката! Тези хора очевидно нямат в момента работа с престъпността от настоящето.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


24 февр. 2020 | 23:26Респект Кево!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.