Причина за всичко това е недоверието, което Борисов изгради у своите европейски партньори, посочи оргсекретарят на БСП

Кирил Добрев: Единствената нишка, която свързва управляващата коалиция, е пари и власт

4768 | 13 окт. 2018 | 10:18

Когато години наред държиш под похлупак теми като корупция и разпад на институции, всичко се превръща във врящо гърне и за отдушник се използва най-малкият повод. П


“Да, вярвам на МВР, че с този случай може да се справи” - така зам.-председателят на БСП Кирил Добрев отговори на въпрос в ефира на бТВ дали има доверие в МВР за разкриването на убийството на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова.

 

Добрев обяви, че партията му не е искала международно разследване на случая, а само е цитирала думи на американския посланик в България Ерик Рубин, който предложи помощ на институциите.


Добрев не се съгласи с констатациите на премиера Бойко Борисов, че “червени и сини политици” са злепоставили държавата си пред европейските партньори и това е довело до публикации и реакции срещу България.

 

“Кой е този фактор, който може да накара всички европейски издания и политически лица да говорят едно и също? Има само един фактор и той е недоверието към институциите”, категоричен бе Кирил Добрев.

 

Когато години наред държиш под похлупак теми като корупция и разпад на институции, всичко се превръща във врящо гърне и за отдушник се използва най-малкият повод. Причина за всичко това е недоверието, което Борисов изгради у своите европейски партньори, каза в предаването оргсекретарят на БСП Кирил Добрев.


Чешки сайт пише, че Виктория Маринова е работила и по разследване на темата с ЧЕЗ. Искрено се надявам, че случаят е единствено криминален. Вярвам, че МВР може да се справи със случая, заяви Добрев.

Той коментира и разпореждането на премиера Джи Пи Груп да бъде извадена от всички европейски и държавни проекти. Борисов излиза с едни и същи номера излиза през две години. Преди две години отново беше казал, че изважда Джи Пи Груп от обществените поръчки, а какво стана след това? Дошло е времето да се каже ясно, че законът за обществените поръчки генерира корупция и управляващите не могат да се справят с това, посочи социалистът.

 

По думите му единствената нишка, която свързва управляващата коалиция, е пари и власт. Те нямат общи принципи, визии и политики, каза Кирил Добрев.

 

Убеден съм, че вътрешно-партийната опозиция и господин Цветан Цветанов имат общ медиен център", хвърли той обвинение, но не отговори на въпроса кого визира.

 

Той повтори тезата на Корнелия Нинова, че вътрешно-партийната опозиция в БСП "има общи политически тези с ГЕРБ" и "работят тясно с ГЕРБ".

 

Добрев обяви, че "много скоро ще има предсрочни избори" и не можа да отговори защо това не се показва в социологическите проучвания.

Той се зарече, че нито една от партиите в ОП няма да влезе в европарламента и дори обеща да го удостовери писмено.

 


От категорията

Борисов от Дубай: Стискам зъби, няма да подам оставка вместо Валери Симеонов! (видео)

-1540128406.jpg

Като гледам тези отстрани как загряват, в такава тежка катастрофа ще вкарат ...

22 окт. 2018 | 15:12

Корнелия Нинова: Думите на Борисов са по-цинични и от думите на Симеонов

Снимка: БСП-1540228030.jpg

Между това да подкрепи майките, болните деца, тяхното нещастие и да остане на ...

22 окт. 2018 | 20:02

Любомир Кючуков: Войната се върна като начин на мислене

-1529489823.jpg

Надпреварата по въоръжаване води единствено до ново въоръжаване, а не до ...

23 окт. 2018 | 08:59

Жени Начева: Оптимизираме работата в администрацията в полза на пациентите

-1526375411.png

Не се отнемат функциите на фонда. Предвиден е трансфер от бюджета към Фонда за ...

23 окт. 2018 | 08:36

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


13 окт. 2018 | 13:20A вас бре Кирчо, какво ви свързва ? Та сделката за Дупката на Гергов е еманация на срастването на власт и пари. Подобно на сделката на Хидроинженера за ТЕЦа. Всичките сте курви. Долни проститутки. А още по_гнусното е, че един доказан дебил като КрЪтуната, успява да ви манипулира и "има" анално, за жълти стотинки. ............. Да не забравя.................. ДА ВИ СЕРА НА ВИЗИЯТА.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.