Кирил Добрев Снимка: Дарик радио

Мотивите на президента за връщането на указа за Гешев не бяха толкова сериозни и тежки, смята той (ВИДЕО)

Кирил Добрев: БСП направи сериозен пробив, а Станишев познава пътя само надолу!

15681 | 9 ноем. 2019 | 12:56

Не съм доволен от резултатите на местния вот, можеше да се представим и по-добре, но БСП направи сериозен пробив в крепости и феодални владения, каза ръководителят на предизборния щаб на левицата


 "Не съм доволен от резултата, можеше и по-добре. Имайки предвид средата обаче, в която правихме изборите, БСП направи сериозен пробив в крепости, във феодални владения, в мафиотски структури, които на пръв поглед преди месец изглеждаха невъзможни да паднат".

 

Това каза за резултата от местните избори зам.-председателят на НС на БСП и ръководител на Националния предизборен щаб на левицата Кирил Добрев.

 

По повод позицията на президента на ПЕС Сергей Станишев, в която той критикува ръководството на левицата, Добрев заяви: „Не му се сърдя. Той познава само пътя надолу и не знае какво е да полагаш усилия, за да вървиш нагоре и какво е да плуваш срещу течението. Него го назначиха, взе го партията, откараха го в кабинета в Министерския съвет и оттам нататък той само пилееше партиен ресурс с безумните си кадрови и политически грешки. Днес няма право да дава такава оценка".

 

Той коментира и казаното от Станишев, че в тази кампания БСП се е деидеологизирала и не е излъчила леви послания.

 

В момента работниците от компания Луфтханза стачкуват, защото вземат под 1000 евро, а компанията печели милиарди. Да чухме Станишев да ги защити? Въобще ПЕС да е защитила който и да е синдикален въпрос? Не, за сметка на това обаче ги виждаме на първите редове на гей парадите“, каза още Добрев.

 

Заместник-председателят на БСП говори и за загубите на партията в Северозапада - в общини като Чупрене, Мездра и Брегово.

 

"Не е тайна, че отпреди няколко избора там се появи една икономически силна групировка, която се облече в партийни дрехи и мога да кажа, че днес Северозападът попадна в ръцете на мафията. Там 50-те лева победиха всички послания за безплатни детски градини, за общинско здравеопазване и за каквото и да било", каза Кирил Добрев и коментира т.нар. смесени райони – общини като Велики Преслав, Тервел, Провадия, Асеновград, където досега ДПС винаги по думите му е “удряло рамо” на БСП на втори тур.

 

"На тези избори ДПС игра с ГЕРБ, доказателствата са много. И това не беше въпрос на коалиционна политика, явно не можем да се целуваме толкова добре, колкото предишни ръководства", каза още Добрев.

 

В коментар на ситуацията във Варна и намесата на централното ръководство там, зам.-председателят обобщи: „Разединени“ печелим два пъти повече гласове, отколкото „единни“ с Гуцанов.

 

Победата в Благоевград той анализира в две посоки – подходящ кандидат и желанието за промяна.

 "Там застанаха Ясен Попвасилев от СДС, бай Лазар Причкапов и Коце Паскалев един до друг, зад нашия кандидат, който през цялото време не се притесняваше да благодари на БСП за подкрепата, за разлика от други", каза той.

 

По неговите думи гражданите на Благоевград са казали на Камбитов: "Целите да ни санираш, ти просто не ставаш!".

 

"Относно Перник - там са няколко сериозни политико-икономически фигури. Там единият лев субсидия победи интересите за милиони”, коментира Добрев.

 

Според него двете места са показали, че има шанс за промяна. Относно печелившата формула в Русе, той обясни, че там се работи повече от година за налагането на сериозен кандидат.

 

„В социологическо проучване русенци ни казаха, че не искат известен, а честен човек за кмет. Успяхме за година и половина да покажем, че Пенчо Милков е отговорът на техните очаквания - юрист, подготвен и скромен”, обясни зам.-председателят.

 

Добрев поздрави и софийската организация на БСП за това, че е удвоила броя на общинските съветници. "Все още обаче нещо не ни достига да променим ситуацията в София"-каза още той и коментира, че докато БСП са в състояние да изберат идеологическия си опонент пред мафиота, градската десница не е успяла да направи същия избор. Кирил Добрев заяви, че левицата ще обжалва изборите в три общини.

 

"В Шумен има десетки празни протоколи, където разбираш  от интернет какво са нанесли и като им направиш проблем или скандал, хоп, излизат изведнъж други резултати. Този модел не може да продължава. Приличат ми на изборите в Кюрдистан", коментира Добрев и потвърди, че БСП ще обжалва резултатите още в Дупница, Белово и Твърдица. В София подкрепя решението на Мая Манолова за касиране. 

 


Много общини не можахме да спечелим, заради вътрешни проблеми, анализира Добрев част от изборните резултати.

В Пловдив имаме системна грешка и там се налага сериозен анализ, каза Добрев.

БСП успя да отвоюва своето място като алтернатива на ГЕРБ обобщи той.
Приличат ми на изборите в граничната зона между Сирия и Турция – Кюрдистан, имаме три палежа във Врачанско и специално в Община Бяла Слатина, три пъти сезираме вътрешния министър и аз не мога да разбера този шеф на ОДП-Враца сигурно е някакъв братовчед на Бойко Борисов, за да не го уволнят досега, там се изтрепваха по изборите, коментира още Добрев.

От думите му стана ясно, че от БСП засега обжалват изборите в три общини, но обмислят дали да не го направят и на други места. Добрев открои примера с Шумен, като посочи, че там има десетки хиляди празни протоколи.

Мотивите на Радев да върне указа за назначаване на Гешев не бяха толкова сериозни и тежки, коментира заместник-председателят на БСП.

"Радев изпълни своето конституционно задължение. Дали е прав или не, мотивите му не бяха толкова сериозни и тежки. Това е един горещ картоф, който се прехърля между премиера и президента - никой не иска да поеме отговорността за избора на главен прокурор.

"Начинът, по който е подредена Конституцията: дали е правилен, или не е друг въпрос, но направиха един избор“, добави още заместник-председателят на БСП.

 Кирил Добрев: Станишев познава само пътя надолу, не знае как се полагат усилия да вървиш нагоре

Не съм доволен от резултатите на местния вот, можеше да се представим и по-добре, но БСП направи сериозен пробив в крепости и феодални владения, каза ръководителят на предизборния щаб на левицата

От категорията

Нинова: Безсилието ражда безумия! ГЕРБ и ОП не дошли на работа заради прекия избор на лидер в БСП!

Нинова: Безсилието ражда безумия! ГЕРБ и ОП не дошли на работа заради прекия избор на лидер в БСП!-1597343137.jpg

Според ГЕРБ и ОП парламентът не трябва да работи, защото дава трибуна на ...

13 авг. 2020 | 21:25

Протестиращи замерят сградата на НС с домати и яйца, направиха жива верига

Снимка БГНЕС-1597303149.jpg

Има и уцелен журналист. Те очакват пристигането на премиера на Бойко Борисов. ...

13 авг. 2020 | 08:08

Нова блокада в София - този път при румънското посолство (ВИДЕО, СНИМКИ)

Снимка: бТВ-1597345453.jpg

Исканията им са непроменени - оставките на правителството и на главния ...

13 авг. 2020 | 22:03

Криза на барикадите, раздори между лагерите. Блокирано е кръстовището и на бул. Ситняково

Криза на барикадите: При Ректората няма желаещи да бранят палатките, раздори между лагерите -1597344166.jpg

Николай Хаджигенов от Отровното трие вече два дни поред зове във фейсбук да ...

13 авг. 2020 | 21:41