Съдебният състав е приел, че използваният по адрес на Добрев език е "шокиращ"

Кирил Добрев осъди Румен Петков: Няма да позволя да се петни името на баща ми и авторитета на БСП

78628 | 3 авг. 2019 | 19:37

Стилът, методът, начинът, по който се ръководи партията, желанието за промяна в БСП не се харесва на някои хора и те изливат негативното си отношение в този сайт, често пъти по обиден начин”, каза още зам.-председателят на БСП.


Две години търпя квалификации, обиди и статии, които моят другар Румен Петов пускаше по мой адрес в сайта „Поглед. инфо”, на който е главен редактор. На всичкото отгоре Румен Петков е от „Надежда”, кварталът, в който с баща ми дълги години са работили за БСП. И баща ми винаги е имал към него изключително добро отношение.


Прескачал съм обидните квалификации по мой адрес, но чашата преля, когато Румен Петков написа изключтелно гнусна статия по адрес на баща ми в този сайт. За съжаление аз не мога да го съдя за тези думи, тъй като баща ми го няма, но това ме провокира да го съдя за всички неща, които е изговорил по мой адрес.”


Това заяви пред Епицентър.бг зам.-председателят на БСП Кирил Добрев в коментар за решението на СГС, с което е осъдил собственика и автор на сайта „Поглед.инфо” Румен Петков за сумата от 7000 лева заради нанесени неимуществени вреди в резултат на негови статии.


Още преди две години зам.-председателят на БСП заведе гражданско дело срещу Румен Петков за клевета в 7 статии, публикувани в периода май 2016 - септември 2017 г. Искът бе 100 000 лева.


"Освен Кирил Добрев, аз съм зам.-председател на тази партия и това ме накара да заведа дело, каза още тогава синът на емблематичния за БСП Николай Добрев". 


Съдебният състав е приел, че използваният по адрес на Добрев език е "шокиращ". В самите статии пък са надхвърлени границите на допустимата критика, тъй като в тях няма конкретни факти или описание на действия, постъпки, изказвания на Добрев, които да са дали повод Петков да критикува толкова остро личността му.

 

Така съдът е приел, че тези писания имат за цел единствено да унижи политика, а поради необосноваността си имат характер на увреждащи действия.


Съдът отсъжда Румен Петков да заплати на Добрев 7000 лева плюс лихва за две години, както и 1092 лв. съдебни разноски. Със същото решение зам.-шефът на БСП трябва да заплати на Петков 1533 лв. за съдебни разноски.

 

„Много се радвам, че след две години имам успех, в който впрочем, аз вярвах. Не се интересувам въобще от присъдената сума. Отдавна съм казал, че всеки един лев за партията ще го върна на партията”, коментира още Кирил Добрев пред Епицентър.бг.


Той подчерта, че „сайтът „Поглед инфо” официално е бил финансиран от групата на европейските социалисти като медия на БСП, която трябва да вдига авторитета на БСП”. Вместо това „тази медия на БСП е използвана да се руши доверието към БСП, да се удря по авторитета на БСП”, каза той. 


Вътрешната опозиция си разчиства вътрешно-партийни сметки чрез публикации в този сайт, тъй като там излизат най-яростните статити срещу линията „Нинова”, убеден е Добрев.


„Ние имаме помежду си много неща, които ни събират, но има и много неща, които ни разделят. Стилът, методът, начинът, по който се ръководи партията, желанието за промяна в БСП не се харесва на някои хора и те изливат негативното си отношение в този сайт, често пъти по обиден начин”, каза още зам.-председателят на БСП.


Добрев е убеден, че с т.нар. вътрешна опозиция могат да се разберат, но само за политики и принципни неща. „Но не можем да се разберем за постове и позиции. А те искат това”, подчерта зам.-председателят на БСП.


Румен Петков обяви, че ще обжалва решението на съда.


От категорията

Томислав Дончев: Няма да подаваме оставка!

-1576220946.jpg

Не е лесно да се работи в условията на протести, но ние имаме ясни задачи, ...

13 юли 2020 | 08:43

Андрей Райчев: Единственото, което може да стабилизира ситуацията, са изборите и вотът на народа

-1543053714.jpg

Ако Борисов обаче даде 3 месеца на президента и служебен кабинет, означава, че ...

13 юли 2020 | 08:53

Посолството на САЩ подкрепи протеста: Никой не е над закона!

Посолството на САЩ подкрепи протеста: Никой не е над закона! -1594672888.jpg

Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в ...

13 юли 2020 | 23:40

Проф. Константинов: Президентът или да се извини, или да посочи мафиотите, или оставка!

-1578984123.png

Борисов се показва като тотален антипод на Радев - милитаристът срещу търсещият ...

13 юли 2020 | 21:42