Кирил Петков номинира шефа на ЕКОНТ Николай Събев за министър на транспорта

Завършил съм бакалавър в университета на Британска Колумбия и бизнес училището в Харвард

Кирил Петков номинира шефа на ЕКОНТ Николай Събев за министър на транспорта

6187 | 27 септ. 2021 | 18:47

Ние не сме президентска партия. Никой не седи зад нас. Крайните решения взимаме аз и Асен Василев. Даже не сме и ние двамата, защото сме направили един център на четири очи, който взима окончателните решения, каза Кирил Петков.


Докато бил министър Кирил Петков при него дошъл … шефът на куриерската служба Еконт:

Дойде да ни помогне с данни, които само той притежава в неговия бизнес, като бяхме министри… Показа ми само, което той можеше да ми покаже! Показа ми икономическата стабилност на държавата как може да се определи по пратките. Само той може да ми покаже това. И ми каза – „Аз имам визия на транспортната карта на България“. Аз като го слушах, бях очарован. Каза ми – „аз знам кои са тапите“. И аз само го погледнах и си казах – ако това е нашият министър на транспорта в бъдеще, ето това е! Той ще бъде транспортен министър!“

 

Това разказа Кирил Петков в ефира на БТВ.

 

Деница Симеонова и Яна Баламикова ще бъдат нашите представители в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на Румен Радев за президент. Ние вече казахме, че той е нашият президент. Най-големият ни мотив да подкрепим Румен Радев е факта, че за четири месеца той никога не ни се обади, за да ни каже - не правете това, назначете този човек, заяви пред bTV един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Мисля, че Асен Василев е първият финансов министър, който сам имаше свободата да си назначи шеф на НАП. Единственото думи, които чувахме от президента, бяха: Браво за смелостта. Атаките срещу Румен Спецов дойдоха, защото той си позволи да направи проверки, където никой преди това не си беше и помислил да прави. Това е и причината НАП да има толкова добри резултати за последните месеци. Очаквам, че съвсем скоро атаките срещу него отново ще се засилят", добави Петков.

"Надявам се Конституционният съд (КС) да реши, че на 21 април, когато направих своето словоизлеяние и подписах декларация, че се отказвам от канадско гражданство, е началната дата на моя отказ от двойно гражданство. Вчера разговаряхме с един страхотен млад човек и бизнесмен от Видин, който няма как да влезе в нашите листи, защото има двойно гражднаство и се е отказал от него твърде късно.

Надявам се решението на КС веднъж за винаги да реши този казус с двойното гражданство. Аз на 21 април съм казал, че не искам да бъда канадски гражданин, че не искам канадска пенсия, че съм си оставил канадския паспорт. Искам българската Конституция да приеме, че всички тези факти означават край на двойното гражданство и да няма повече такива проблеми. На 20 август получих от канадското посолство официално уверение, че вече не съм канадски гражданин и съм сигурен, че няма да има проблем с това да стана депутат", добави той.

"Завършил съм бакалавър в университета на Британска Колумбия. След това работих 4 години работих в голяма международна компания, където се научих как се привличат чужди инвестиции. В периода 2005 - 2007 година завърших Харавард бизнес скул - магистърска програма.

Изкарах целия курс и съм най-горд, че влязох в топ 10 на моите съкурсници, които общо бяха 900. Очаквам още атаки по темата за Харвард, но всичко е много лесно проверуемо", каза още бившият служебен икономически министър.

"Вече познаваме водачите на листите ни лично. За нас тези хора са се доказали като почтени и ние гарантираме за тях. Мога да дам за пример г-н Николай Събев, шефът на "ЕКОНТ". Аз го познавам отпреди заради бизнеса, който имам, но той дойде в Министерството на икономиката и ми показа къде се случва икономическата активност в България на база на пратките, които изпраща.

Друго, което много ми хареса, е, че той е изключително запознат с транспорта в България и има уникална визия за развитието на този бранш. Когато ми сподели тази визия, аз си казах, че ако това е бъдещият ни транспортен министър, ще е чудесно.

Да, сега казвам - ако имаме възможност да номинираме министър, г-н Събев ще е нашето предложение за транспортен министър", категоричен бе Петков.

"С Христо Иванов не сме имали конфликти. Ние можем да направим коалиция с Мая Манолова и "Демократична България". Ние ще бъдем в центъра на тази коалиция и ако съберем 121 депутата, ще бъдем двигател на промяната.

 

"Даваме на ГЕРБ и ДПС леко невъзможен критерий, за да разговаряме. Не само извинявай искаме да чуем от ГЕРБ, но да си понесат всички отговорности за закононарушенията за милиарди. Тези двамата /б.р. Борисов и Томислав Дончев/ абсолютно. Не може да си бил на върха и да не носиш отговорност. На ГЕРБ дадохме възможност да кажат - ние сгрешихме, похарчихме над 2 млрд. от ББР, изхарчихме много пари от бюджета, нека направим съдебна реформа, сменим главния прокурор и нека нашите хора си понесат съдебната отговорност, тогава можем да разговаряме с тях. Само с "извинявай" няма да стане", подчерта Кирил Петков.

Ние не сме президентска партия. Никой не седи зад нас. Крайните решения взимаме аз и Асен Василев. Даже не сме и ние двамата, защото сме направили един център на четири очи, който взима окончателните решения", завърши Кирил Петков.


От категорията

Черен рекорд за България! 5861 са новите ковид-заразени, 243 са починали за 24 часа!

Черен рекорд за България! 5861 са новите случаи на ковид-зараззени, 243 са починали за 24 часа!-1635189526.jpg

Битката с вируса са загубили 243 души за последните 24 часа, което е кошмарен ...

26 окт. 2021 | 00:26

Димитровден е! Зимата чука на вратата

Димитровден е! Зимата чука на вратата-1635194806.jpg

Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат ...

25 окт. 2021 | 00:01

Ирена Анастасова, БСП: Веднага да се подпомогнат бедните семейства и бизнеса

-1635236525.png

Социалистическата партия иска и предлага да се намали ДДС на енергоносителите ...

26 окт. 2021 | 11:20

Фандъкова: Завърши изграждането на 6 км от Южната дъга между „Младост“ и АМ "Тракия"

-1631085798.png

Старият двулентов път вече е 6-лентов, с 2 локални платна с по 2 ленти. По ...

26 окт. 2021 | 11:13