Кисел чесън

8567 | 18 ян. 2015 | 18:15


Необходими продукти

 

3-4 глави чесън

1 1/2 връзка копър

100 мл оцет

2-3 с.л. захар

2-3 с.л. Сол

 

Начин на приготвяне

 

1. Главите чесън се разделят на две, като се внимава да не се отделят скилидките поединично.

2. Слагат се в буркана, след което той се пълни догоре с вода. Три поредни дни се сменя водата. На четвъртия ден се разпределят стръковете копър, следват оцетът, захарта и солта. Сипва се вода догоре. Бурканът се затваря.


От категорията

Коледни меденки

Коледни меденки-1576144928.jpg

12 дек. 2019 | 11:59

Постен борш с кисело зеле

Постен борш с кисело зеле-1576066326.jpg

11 дек. 2019 | 14:11

Традиционни рецепти за Никулденската трапеза

Сн. Архив
-1575540821.png

5 дек. 2019 | 12:09

Света Варвара е! Направете пита с мед за омилостивяване на Баба Шарка

-1543834267.jpg

4 дек. 2019 | 10:48

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.