Кисел чесън

16160 | 18 ян. 2015 | 18:15


Необходими продукти

 

3-4 глави чесън

1 1/2 връзка копър

100 мл оцет

2-3 с.л. захар

2-3 с.л. Сол

 

Начин на приготвяне

 

1. Главите чесън се разделят на две, като се внимава да не се отделят скилидките поединично.

2. Слагат се в буркана, след което той се пълни догоре с вода. Три поредни дни се сменя водата. На четвъртия ден се разпределят стръковете копър, следват оцетът, захарта и солта. Сипва се вода догоре. Бурканът се затваря.


От категорията

Лятна манджа с тиквички и маслини

Лятна манджа с тиквички и маслини-1594030315.jpg

6 юли 2020 | 13:11

Сладкиш с череши

Сладкиш с череши-1592903078.jpg

23 юни 2020 | 12:04

Руло от тиквички с майонеза и шунка

Руло от тиквички с майонеза и шунка-1591799817.jpg

10 юни 2020 | 17:36

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38