Кисели краставички по немски

Кисели краставички по немски

7935 | 17 дек. 2014 | 09:06

Автор:


Необходими продукти за 2 буркана

 

5-6 кг краставици корнишони
3 л винен оцет
1 л вода
6 с.л. сол
1 връзка копър
6 броя малки люти чушки
1 глава лук
150 мл ракия
30 зърна черен пипер
вишневи листа

 

Начин на приготвяне

 

1. На дъното на бурканите се слагат по няколко вишневи листа, а отгоре краставичките.
2. Помежду им се разпределят нарязаният на кръгчета лук, зърната черен пипер, по 1-2 люти чушки и стръкчета копър.
3. Оцетът, водата и солта се сваряват в тенджерка до разтварянето на солта. След като саламурата изстине, се добавя ракията.
4. Получената смес се налива в бурканите и те се затварят.


Още по темата

Кисело зеле с цвекло

-1418732844.jpg

16 дек. 2014 | 14:26

Зелен фасул с оцет и захар

-1418663814.jpg

15 дек. 2014 | 19:16

Туршия „Дипломат“

-1418750817.jpg

11 дек. 2014 | 12:00

Пълнени камби с моркови и грозде

-1418746996.jpg

10 дек. 2014 | 18:22

Голямата тема в СЪБОТА

Зимнината на знаменитостите

-2301йхгйгйгх_1024x680.jpg

Рецепти за домашна зимнина на известни българи

26 окт. 2013 | 13:09

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.