Кисели моркови

10644 | 30 дек. 2014 | 08:00


Необходими продукти

 

моркови
3 л вода
6 с.л. едра сол
1 ч.ч. оцет
5-6 скилидки чесън
1 глава целина

 

Начин на приготвяне

 

1. Морковите се почистват, след което се нареждат плътно в трилитров буркан. По желание между тях може да се сложат почистени скилидки чесън или нарязана глава целина.
2. Водата се слага да заври в тенджера заедно със солта. Щом кипне, се добавя оцетът и веднага се маха от котлона.
3. Морковите се заливат с горещата саламура.
4. Бурканите се затварят и се обръщат с капачката надолу.


Още по темата

Мариновани гъби

-1419874296.jpg

23 дек. 2014 | 11:05

Туршия – сарми

Туршия - сарми-1419867099.jpg

18 дек. 2014 | 10:15

Кисели краставички по немски

Кисели краставички по немски-1419863605.jpg

17 дек. 2014 | 09:06

Кисело зеле с цвекло

-1418732844.jpg

16 дек. 2014 | 14:26

Туршия „Дипломат“

-1418750817.jpg

11 дек. 2014 | 12:00

Пълнени камби с моркови и грозде

-1418746996.jpg

10 дек. 2014 | 18:22

Зелен фасул с оцет и захар

-1418663814.jpg

15 дек. 2014 | 19:16

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.