Кисело зеле с цвекло

4568 | 16 дек. 2014 | 14:26

Автор:


Необходими продукти

 

10 кг зеле
2,5 кг цвекло
300 г сол
2 л вода

 

Начин на приготвяне

 

1. Зелето се почиства от горните листа, след което се нарязва на ивици.
2. Червеното цвекло се сварява, обелва се и се нарязва на резени.
3. Зелето се посолява и се оставя да престои така около 1-2 часа. Щом мине необходимото време, се започва пълненето на бурканите - ред зеле, ред цвекло.
4. Подготвя се саламура от вода и разтворената в нея сол.
5. Бурканите се доливат със саламурата. Затварят се и се съхраняват на хладно място.


От категорията

Десертът на Виенския бал - лешников нуга крем с мус от дренки

Лешников нуга крем с мус от дренки-1581624624.jpg

Шеф Готфрид Ганстерер е подготвил агнешко каре със сос с розмарин, рагу от ...

13 февр. 2020 | 22:06

Рецепти за празничната трапеза на Трифон Зарезан и Св. Валентин

-1580220210.jpg

12 февр. 2020 | 15:19

Здравословна елда с гъби

Елда с гъби-1581428775.jpg

11 февр. 2020 | 15:43

Сьомга със сос от лимон и копър

Сьомга със сос от лимон и копър-1580981763.jpg

6 февр. 2020 | 11:35

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.