Кисело зеле с цвекло

8676 | 16 дек. 2014 | 14:26

Автор:


Необходими продукти

 

10 кг зеле
2,5 кг цвекло
300 г сол
2 л вода

 

Начин на приготвяне

 

1. Зелето се почиства от горните листа, след което се нарязва на ивици.
2. Червеното цвекло се сварява, обелва се и се нарязва на резени.
3. Зелето се посолява и се оставя да престои така около 1-2 часа. Щом мине необходимото време, се започва пълненето на бурканите - ред зеле, ред цвекло.
4. Подготвя се саламура от вода и разтворената в нея сол.
5. Бурканите се доливат със саламурата. Затварят се и се съхраняват на хладно място.


От категорията

Пиле с кестени по френски

Пиле с кестени по френски-1600869971.jpg

23 септ. 2020 | 17:05

Зеленчукова запеканка с патладжан и тиквички

Зеленчукова запеканка с патладжан и тиквички-1599744987.jpg

10 септ. 2020 | 16:35

Яхния с грах, моркови и телешко

Яхния с грах, моркови и телешко-1598969445.jpg

1 септ. 2020 | 17:10

Турска мусака с патладжани

Турска мусака с патладжани-1597841245.jpg

19 авг. 2020 | 15:46