Киш с риба тон, праз и тиква

Киш с риба тон, праз и тиква

1349 | 7 ноем. 2018 | 16:24


Необходими продукти за 6 порции:
1 лист бутер тесто
100 г тиква, нарязана на кубчета и изпечена
1 стрък праз
2 с.л. зехтин
2-3 с.л. замразен грах
250 г риба тон от консерва
4 яйца
150 г заквасена сметана
зелен пипер

За гарнитура:
листа зелена салата
червено зеле
чери домати
сол
зехтин
светъл оцет

Начин на приготвяне:
Изрежете тестото на кръг по формата на тавата, като оставяте по 2 см рамка от всички страни. Застелете дъното и стените на тавата, надупчете го с вилица, за да не се надува. Запечете в предварително загрята на 180 С за 10 мин.

Запечете праза на сух тиган, налейте зехтина. Задушете до омекване. Добавете изпечената тиква и граха. Овкусете със сол и зелен пипер.

Разбийте яйцата със сметаната. Разнесете рибата върху запеченото тесто. Отгоре изсипете зеленчуците на равномерен пласт. Залейте с яйчената смес. Върнете във фурната за 30 мин.

Сервирайте със салата.


От категорията

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за омилостивяване на Баба Шарка-1547639792.jpg

16 ян. 2019 | 13:53

Картофен кекс с плънка

Картофен кекс с плънка-1547468113.jpg

14 ян. 2019 | 14:14

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна-1547209088.jpg

11 ян. 2019 | 14:16

Искендер кебап

Искендер кебап-1546944546.jpg

8 ян. 2019 | 12:48

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.