Киш с риба тон, праз и тиква

Киш с риба тон, праз и тиква

1071 | 7 ноем. 2018 | 16:24


Необходими продукти за 6 порции:
1 лист бутер тесто
100 г тиква, нарязана на кубчета и изпечена
1 стрък праз
2 с.л. зехтин
2-3 с.л. замразен грах
250 г риба тон от консерва
4 яйца
150 г заквасена сметана
зелен пипер

За гарнитура:
листа зелена салата
червено зеле
чери домати
сол
зехтин
светъл оцет

Начин на приготвяне:
Изрежете тестото на кръг по формата на тавата, като оставяте по 2 см рамка от всички страни. Застелете дъното и стените на тавата, надупчете го с вилица, за да не се надува. Запечете в предварително загрята на 180 С за 10 мин.

Запечете праза на сух тиган, налейте зехтина. Задушете до омекване. Добавете изпечената тиква и граха. Овкусете със сол и зелен пипер.

Разбийте яйцата със сметаната. Разнесете рибата върху запеченото тесто. Отгоре изсипете зеленчуците на равномерен пласт. Залейте с яйчената смес. Върнете във фурната за 30 мин.

Сервирайте със салата.


От категорията

Какво да сготвим в деня на християнското семейство - вкусни рецепти

Какво да сготвим в деня на християнското семейство - вкусни рецепти-1542722962.jpg

20 ноем. 2018 | 16:19

Пирог с извара и броколи

Пирог с извара и броколи-1542383301.jpg

16 ноем. 2018 | 17:47

Как да се храним здравословно през коледните пости - вкусни рецепти

-1510724800.jpg

15 ноем. 2018 | 12:32

Лучена яхния с пиле

Лучена яхния с пиле-1542035021.jpg

12 ноем. 2018 | 17:00

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.