Кадър: YouTube

Чрез атака на бомбардировачите си H-6K

Китай показа на САЩ как ще изравни със земята базата им в Гуам (ВИДЕО)

11698 | 21 септ. 2020 | 14:56

На остров Гуам има две американски бази - военновъздушната база Андерсен и военноморската база Абра Харбър, които заемат една трета от площта му


Въоръжените сили на Китай пуснаха видеоклип, демонстриращ нагледно, как чрез бомбардировачите си H-6K те буквално ще изпепелят американската авиобаза Andersen на остров Гуам, предават EA Daily и Агенция "Фокус".

Патриотичното видео на китайските политически служители показва унищожаването на американската авиобаза от силите на бомбардировачи N-6K, въпреки надеждната защита на американските сили за ПВО, авиацията и военните кораби. Китайските стратегически бомбардировачи успешно постигат целите си, изпълняват възложената задача и тогава се осъществява тяхното победно завръщане на летището на базиране.

EADaily добавя, че наблюдателите обръщат внимание на факта, че постановъчното видео показва резултата от събитията, който е съвсем реален. Армията на КНР е готова за подобна атака срещу САЩ. Анализаторите отбелязват, че Китай ще използва не само бомбардировачи, но и междуконтинентални и крилати хиперзвукови ракети. Днес уязвимостта на китайските ВВС се увеличава значително поради видимостта на техните самолети за американските радари. Но това не изключва възможността на КНР да унищожи една от най-големите стратегически американски бази, каквато е авиобазата Андерсен.

EADaily припомня, че още през 2017 г. севернокорейската агенция ЦТАК съобщи, че Корейската народна армия разработва план за превантивен ракетен удар срещу американски военни съоръжения в Гуам. Тогава причината беше изявлението на американския президент Доналд Тръмп, който обеща да отговори на атаките на Пхенян с „огън и ярост, каквито светът никога не е виждал“.

На остров Гуам има две американски бази - военновъздушната база Андерсен и военноморската база Абра Харбър, които заемат една трета от площта му. Базовият персонал наброява около 7 хиляди души. Базите обслужват американските стратегически интереси в Азиатско-Тихоокеанския регион, намирайки се в близост до държавите от Източна и Югоизточна Азия, по-специално Китай, Северна и Южна Корея и Япония. Присъствието на американските въоръжени сили тук позволява на САЩ да реагират бързо на възникващите заплахи за националната си сигурност и да упражняват военно и дипломатическо влияние върху ситуацията в региона.

Андерсен е дом на 36-то въздушно крило на ВВС на САЩ, което принадлежи към командването на ВВС в Тихия океан.

 Китай показа на САЩ, как ще изравни със земята базата в Гуам

На остров Гуам има две американски бази - военновъздушната база Андерсен и военноморската база Абра Харбър, които заемат една трета от площта му

От категорията

СЗО: Планетата е в критичен момент от пандемията. Следващите месеци ще са много трудни

СЗО: Планетата е в критичен момент от пандемията. Следващите месеци ще са много трудни-1603691470.jpg

Междувременно стана ясно за пореден случай на Covid-19 в Белия дом. Това е ...

26 окт. 2020 | 07:50

Нападнаха института „Роберт Кох“ с коктейли "Молотов"

Нападнаха института „Роберт Кох“ с коктейли "Молотов" -1603655623.jpg

"Роберт Кох" е основният институт по обществено здраве в Германия. ...

25 окт. 2020 | 21:52

Путин: Русия и САЩ да се споразумеят да не разполагат определени ракети с наземно базиране в Европа

-1577517532.jpg

Русия е готова да не разполага в европейската част на своята територия ракети ...

26 окт. 2020 | 13:57

Османи: Работи се по нов анекс към Договора с България

Снимка БГНЕС-1603712788.jpg

Работни групи от Северна Македония и България ще работят ежедневно, за да ...

26 окт. 2020 | 13:45