Кметът на Кърджали Хасан Азис награди републиканска шампионка по борба Айча Сунай Халибрям. Снимка Община Кърджали

Инж.Азис ѝ благодари, че е направила така - името на града да се чува с добри новини

Кметът на Кърджали Хасан Азис награди републиканска шампионка по борба

993 | 6 февр. 2019 | 16:04

Айча Сунай Халибрям спечели първо място в категория до 70 кг. на Държавното лично първенство по борба за момичета и кадетки. Тя е ученичка в 10 клас в Езиковата гимназия „Христо Ботев“. Тренира от 2 месеца в Сдружение „Спортен клуб по борба – Кърджали“


Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис награди вчера с Грамота за постигнати високи професионални успехи в областта на спорта и издигане престижа на община Кърджали и парична награда републиканската шампионка по борба Айча Сунай Халибрям. Айча е ученичка в 10 клас в Езиковата гимназия „Христо Ботев“ . Тренира от 2 месеца в Сдружение „Спортен клуб по борба – Кърджали“ и спечели първо място в категория до 70 кг. на Държавното лично първенство по борба за момичета и кадетки, състояло се в Горна Оряховица. Това съобщиха от община Кърджали.

 

Обявена е за най-технична състезателка и е първата златна медалистка на Кърджали при момичетата.

 

Треньорът Аталай Сюлеман връчи на инж.Азис грамота за принос в развитието на спорта на територията на общината с благодарност на „най-добрия кмет на Кърджали“ от името на президента на Сдружение „Спортен клуб по борба – Кърджали“.

 

Айча сподели, че целта й е да спечели втора републиканска титла на шампионата през април и след това да бъде включена в състава на националния отбор за участие в европейското първенство през юни.

 

Инж.Азис й пожела да има високи цели и да следва мечтите си. Благодари й от името на общинското ръководство, че е направила така, че името на Кърджали да се чува с добри новини и й пожела сбъдване на мечтите й – втора републиканска титла и включване в националния отбор. Кметът увери, че общината ще подкрепи начинанията й в спорта с всякакви средства.


От категорията

Борисов лети за Брюксел за заседанието на Европейския съвет на 20 и 21 юни

-1559913253.jpg

Лидерите от Европейския съюз трябва да решат кой ще бъде наследникът на ...

19 юни 2019 | 16:51

Иде адска жега! Живакът удря 37°-38°през почивните дни

-1437304048.jpg

Значителна купеста облачност ще се развива в следобедните часове в петък и на ...

19 юни 2019 | 19:59

Томислав Дончев представя резултатите от проверките на "тайните клиенти" на гише

-1558026506.jpg

През последните месеци са били проверени 15 услуги в 13 общински и областни ...

20 юни 2019 | 09:39

Весела Лечева: Оттеглянето на оставката на Нинова разгневи ГЕРБ и ДПС

-1536730676.jpg

В средата на годината да предлагаш коренно различен модел на функциониране на ...

20 юни 2019 | 09:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.