Кметът на Кърджали Хасан Азис се срещна със заместник посланика на САЩ в България Джъстин П. Фридман. Снимки Община Кърджали

Визитата на дипломата се осъществи в рамките на Месеца на Америка в Кърджали

Кметът на Кърджали Хасан Азис се срещна със заместник посланика на САЩ в България Джъстин П. Фридман

783 | 1 март 2019 | 15:51

Инж. Азис запозна зам.посланика с развитието на общината, като насочи вниманието му към възможностите за инвестиции в региона, една от които промишлената зона на Кърджали

Кметът на Кърджали Хасан Азис се срещна със заместник посланика на САЩ в България Джъстин П. Фридман. Снимки Община Кърджали-1551448392.jpg-1551448418.jpg

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна и разговаря вчера със зам.посланика на посолството на САЩ в България Джъстин П. Фридман. В срещата участваха заместник-кметовете Тунджай Шюкрю, Веселина Тихомирова и секретарят на общината Сезгин Бекир. Това съобщиха от пресцентъра на община Кърджали.

 

В началото на разговора кметът подчерта, че Кърджали е един от градовете в България с най-много символи на Америка и това се дължи на дългогодишните добри контакти с побратимената община Елхард, щата Индиана в Америка. Той припомни за началото на взаимоотношенията, няколкократните взаимни визити и не на последно място - традицията февруари да бъде отбелязван като месеца на Америка в Кърджали.

 

Инж. Азис запозна зам.посланика и с развитието на общината ни, като насочи вниманието му към възможностите за инвестиции в региона, една от които промишлената зона на Кърджали. Разказа за проектната готовност на общината и реализиращите се проекти със европейски средства в момента, сред които Посетителският център на Перперикон. Зам.-посланник Джъстин П.Фридман бе заинтригуван от казаното и благодари за подробната информация, свързана с община Кърджали.

 

„При идването ми бях впечатлен от зеленината и красотата на вашият град, но сега мога да кажа, че вие се опитвате не само да запазите това съкровище, но и да развивате града изграждайки бъдещето на следващото поколение. Вие сте креативен човек и винаги можете да разчитате на подкрепа ”, подчерта Джъстин П.Фридман.

 

Визитата на зам.посланник Джъстин П.Фридман се осъществи в рамките на Месеца на Америка в Кърджали, а преди разговорът с градоначалника той и неговата съпруга Анил и дъщеря им Дефне гостуваха в ЕГ „Христо Ботев” Кърджали.

 

Срещата с младите хора, даде възможност на г-н Фридман да ги похвали пред градоначалника за високото ниво на владеене на английски език.

 

В края на разговора между инж. Хасан Азис и зам.посланика на посолството на САЩ в България Джъстин П. Фридман те си размениха подаръци.


От категорията

Бойко Борисов: На „Позитано“ 20 даже и оставка не могат да подадат

-1560404229.jpg

Министър-председателят разговаря с еврокомисаря по цифровата икономика и ...

17 юни 2019 | 11:04

Корнелия Нинова: Преглътнах егото си, защото щяха да разсипят партията!

Снимка Кадър БТВ-1560749862.jpg

Структури в червената партия и отделни социалисти хвърляли членските си книжки ...

17 юни 2019 | 08:11

Нов параклис ще се изгради в Момчилград

Сн. Община Момчилград -1560795926.jpg

Екипът ни никога не е делил хората и винаги сме подпомагали както ...

17 юни 2019 | 21:24

Мария Габриел: Всеки от нас ще има достъп до суперкомпютъра

-1559908488.jpg

Суперкомпютърът в София ще бъде най-бързия в Източна Европа, подчертава Роберто ...

17 юни 2019 | 17:59

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.