Шампионката по езда Йонка Максимова гостува на дъщерята на цар Симеон Втори в Царска Бистрица

Шампионката по езда Йонка Максимова гостува на дъщерята на цар Симеон Втори в Царска Бистрица

Княгиня Калина прескача с коня Мусала 197 см

10275 | 6 юли 2017 | 08:30

Малкият Симеон Хасан си играе със 7-годишния Станислав, Китин се интересува от български плаващи къщи

Шампионката по езда Йонка Максимова гостува на дъщерята на цар Симеон Втори в Царска Бистрица-1499287213.jpgКалина и Йонка-1499287199.jpgПред иконата-1499287179.jpgПараклисът-1499287165.jpgШампионката по езда Йонка Максимова гостува на дъщерята на цар Симеон Втори в Царска Бистрица-1499287146.jpgСимеон Хасан и Станислав-1499287132.jpgШампионката по езда Йонка Максимова гостува на дъщерята на цар Симеон Втори в Царска Бистрица-1499287114.jpgШампионката по езда Йонка Максимова гостува на дъщерята на цар Симеон Втори в Царска Бистрица-1499287099.jpgБукетът, който Йонка подари на Калина-1499287081.jpg

Шампионката по езда и собственичка на конна база „Макс” до Нова Загора, Йонка Максимова, гостува на княгиня Калина в Царска Бистрица по покана на Нейно Височество.  Националната състезателка и дъщерята на цар Симеон се сближили покрай страстта си към конете. Йонка се запознала със Симеон Сакскобургготски на прием на испанския посланик. Разказала му за база „Макс” и не след дълго той и царица Маргарита посетили мястото.  Калина, която наистина е много добре в ездата, често отскача до Нова Загора когато е в България, за да тренира с Максимова.

 

Специално за Епицентър.бг Йонка разказа за посещението си в Царска Бистрица, където била поканена с майка си и сина си.  „На юбилей на царя имаше повече от 500 гости и с Калина изобщо не успяхме да се видим. Обади ми се да я посетя с детето в Боровец.  

 

Много хубаво си поговорихме. От душа!  Калина обеща да дойде да поязди на конна база „Макс” съвсем скоро. Отиват за малко в Мароко, но ще се върнат да почиват на българското  Черноморие, защото на Симеон-Хасан му харесва там. Ние сме на 2 км от магистралата, как да не се отбият да пояздят?!

 

Със сина ми Станислав се познават от малки, често са си играли заедно, но сега сякаш се погледнаха с други очи. Вече не са малчугани, а момчета. Много се забавляваха, два часа играха в съседната стая.  Накрая Симеон-Хасан каза „Майко, искам пак да си играя със Станислав”.

 

Калина много се зарадва, че синът й се чувства добре.  и. Симеон-Хасан ходи два пъти седмично в българското училище в Рабат и приказва без акцент.  А Станислав беше много впечатлен, че другарчето му говори перфектно шест езика и се зарече от утре да започне да учи испански.

 

Аз пък бях изумена, когато Калина ми сподели, че с коня си Мусала прескача препятствие високо 197 см. За това се изискват не само умения на ездач, а и смелост, каквато  малко мъже притежават.   И аз съм била състезателка, но близо два метра препятствие изискват желязна психика. „Имам желание за тези неща и не ме е страх”, довери ми Калина.

 

Подобен прескок съм виждала само веднъж  на аукциона на Паул Шокемьоле в Германия. Той е легендарен състезател, но преди един ездач да премине двуметровото препятствие, Паул каза по микрофона „Виж, момче, за коня съм сигурен, че ще го преодолее, но ти сигурен ли си за себе си”. И наистина жокеят се  заклати леко.

 

Княгиня Калина наистина язди великолепно. Каза ми, че много обича да обикаля с коня си Балкана. Симеон-Хасан пък обожава понито си, но напоследък се е запалил да кара ховърборд.

 

Станислав му подари детски шах и очила за плуване в морето. Калина каза, че ще му бъдат много полезни при летуването на Черноморието.

 

С княгинята обсъдихме и здравословното хранене, което тя задължително прилага за себе си и семейството. Пихме чай от билки, които тя сама беше набрала край Царска Бистрица.  Всеки ден си правела по четири различни вида чай от лековити треви.  Забелязах, че Калина е в страхотно форма. Аз съм спортист и мога да преценя кога мускулите са само от езда. Оказа се, че тя всеки ден тренира здраво във фитнеса.

 

Със съпруга й Китин се заговорихме и той прояви изключителен интерес към новото начинание на баща ми.  Той строи първата плаваща къща в България на язовир „Жребчево”.  Не стационарна, каквито са досегашните, а с двигател. Китин веднага поиска да я види на снимка, нали е мореплавател. И ми показа фотоси на плаващите къщи в индийския щат Керала. На една от тях той прекарал няколко дни.  Толкова се запали, че обеща на път за морето да мине и да види проекта на баща ми на живо.

 

Много се развълнувах, когато по заръка на царя ме заведоха до параклиса на Царска Бистрица, да ми покажат къде са поставили иконата, която баща ми подари на Негово Величество. Вградили са я в стената на храма. Бях заедно с майка си Генка и за нас това беше истинско преживяване.

 

При цялото ни гостуване атмосферата беше топла, приятелска, искрена. Аз занесох на Калина букет, който тя постави в параклиса. На обяда княгинята настани майка ми на почетното място, на което сяда единствено Симеон Втори, когато е там. Голяма чест и голямо вълнение!

 

Поднесоха ни четири вида ястия, децата хапнаха отделно в стаята за игри.

 

Признавам си, че преди да ми се обади княгинята за среща бях на Слънчев бряг и ми беше много тежко от енергията там. След гостуването в Царска Бистрица се почувствах заредена от положителните емоции и от позитивната й личност”, завърши разказа си пред епицентър.бг Йонка Максимова.

 

 


От категорията

1000 музиканти изпълниха Shine Astana за 20-годишнината на казахстанската столица
(Видео)

Кулата Байтерек-1531842294.jpg

В новия град операта е с площ 3000 кв.м., сградите са проектирани от световни ...

18 юли 2018 | 13:54

Четвъртък започва и завършва щастливо, избягвайте конфликти в неделя
(Видео)

Номерология-1531685288.jpg

Понеделникът е духовен, съботата - вълшебен ден

15 юли 2018 | 22:59

Кралица Елизабет Втора е получила от недвижими имоти над 26 млн. долара
(Видео)

-1527769134.jpg

Чистата печалба от използването на внушителния портфейл от активи в сектора на ...

20 юли 2018 | 17:51

Венета Райкова отбеляза годишнина от вече приключилия си брак: Имахме хубав брак и хубав развод!
(Видео)

-1481617792.png

Днес всеки е поел по пътя си, но аз винаги ще помня, че той ме е подкрепял и е ...

20 юли 2018 | 16:42

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.