Коледен козунак Панетоне

Коледен козунак Панетоне

1388 | 27 дек. 2017 | 12:47


Необходими продукти

  • 500-550 г бяло брашно
  • 20 г мая
  • 150 мл прясно мляко
  • 150 г масло
  • 2 бр. яйца + 2 бр. жълтъци
  • 100 г захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • кората на 1 бр. лимон и 1 бр. портокал
  • 100 г смес от сушени плодове
  • 100 г тъмни стафиди

За намазване:

  • 50 г масло
  • 50 г пудра захар
  • 50 г бадеми

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Слага се сол. Маята се разтваря в топлото мляко. Яйцата и жълтъците се разбиват със захарта. Маслото се разтопявa. Прибавя се към другите.

 

Омесва се меко тесто. Намазва се обилно с олио и се оставя да втаса. След това се омесва отново с лимонови и портокалови корички, нарязани сушени плодове и стафиди. Поставя се в обилно намазана висока форма.

 

Пече се 10 минути на 200 С и още 20-25 минути на 180 С. Когато се извади от фурната, се освобождава от формата и се оставя да изстине. Отгоре се намазва с масло. Поръсва се с нарязани на люспи бадеми и пудра захар.

 


От категорията

Телешко „Уелингтън“

Телешко „Уелингтън“

-1516353379.jpg

19 ян. 2018 | 11:14

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

Шоколадово мартини

Шоколадово мартини-1515757258.jpg

12 ян. 2018 | 13:39

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018