Коледна капама

5773 | 28 дек. 2020 | 10:54


Необходими продукти

  • 2 с.л. чили сос
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. горчица
  • 250 г кисело зеле
  • 150 г гъби
  • 150 г кашкавал
  • 1 бр. пилешки гърди
  • 4 бр. свински пържоли
  • 100 мл бяло вино
  • 1 ч.л. сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 4 бр. наденица
  • 4 бр. кърначета
  • 300 г бекон
  • 1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне

Смесете подправките и сосовете. От месото се оформят пържоли. Зелето се реже и се разстила на дъното. Отгоре се нареждат пластовете месо и сос. Покрива се със зеле и се долива вино и вода. Пече се на умерена фурна 2-3 часа.

 


От категорията

Свинско месо по македонски

Свинско месо по македонски-1611150129.jpg

20 ян. 2021 | 15:40

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

-1547639792.jpg

17 ян. 2021 | 10:24

Друсан свински кебап

Друсан свински кебап-1610633148.jpg

14 ян. 2021 | 16:04

Какво да сложим на трапезата на Ивановден – традиционни рецепти

-1515146997.jpg

7 ян. 2021 | 10:42