Будителите на 2017-а

За четвърти път Радио ФМ+ избра личности, направили през годината нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство

Колекционерът и дарител Румен Манов е "Будител на годината"

2475 | 2 ноем. 2017 | 17:08

Отличеният получи уникалния плакет „Златен ключ“,по време на церемонията в „Резиденция Тера”, а наградата бе връчена от д-р Милен Врабевски, първият носител на титлата през 2014 г.

Будителите на 2017-а-1509634609.jpgРумен Манов, Будителят на 2017-а-1509634766.jpgПроф. Огнян Герджиков с Ива Дойчинова, създател на инициативата Будител на годината-1509634738.jpgИвайло Шопски-1509634696.jpgПлакетът Златен ключ-1509634666.jpgГрупа Хипнотик-1509634636.jpgД-р Милен Врабевски, първият носител на титлата "Будител на годината"-1509634581.jpg

За четвърта поредна година Радио FM+ организира кампанията "Будител на годината". Инициативата фокусира  вниманието върху личности, направили през годината нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство.

 

Заради начина, по който осмисля родолюбието и  забележителния проект „Приказка за България”, обогатяващ познанието за историята ни, заради осмислените поводи за родолюбие, Румен Манов е Будител на 2017 г, избран от слушателите на Радио FM+.

 

Будителят на паметта” получи уникалния  плакет „Златен ключ“,по време на церемонията в „Резиденция Тера”, а наградата бе връчена от д-р Милен Врабевски, първият носител на титлата през 2014 г. 

 

Будител на годината не е класация или състезание. Всички номинирани са достойни будители!- сподели инициаторът на кампанията Ива Дойчинова- Тази инициатива е начин да осмислим духа на обществото и да насочим вниманието и признанието към онези каузи и идеи, които създават по-добро бъдеще”.  

 

Над 10 000  от слушателите на Радио FM+ подадоха своя вот за някой от номинираните. Всеки от будителите получи грамота „Будител на 2017г.”, а почетния диплом, бе за Дядо Панде Евтимов – пазителят на българщината в Македония.

 

Традиционно партньорите на кампанията връчиха свои специални награди към някои от номинираните.

 

Фондация „Българска памет”  отличи Силвия Захариева любимата учителка от Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна. Нейните възпитаници получиха най-големия приз от конкурс на НАСА за Космически колонии.

 

От строителна фирма „Стримона” спряха своя избор на Будителят на България извън България, д-р Анелия Хохвартер,  един от най-успелите български лекари в чужбина. Международно признатата офталмоложка застана зад каузата "Локомат за България" – купуване на първия за страната ни робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят.

 

Vivacom, традиционно подкрепящи кампанията, още от нейното създаване, дадоха своята награда на Будителския проект на годината,   50 места от българската история извън България. За да я получат, на сцената излязоха Теодор Борисов и Светослав Марков създали първото по рода си издание, представящо историята на значими за българите места, останали извън съвременните граници на България.

 

Специалната награда от екипа на Радио FM+, уникален плакет талера „Велики български владетели”, изработена от арт работилница „Артикос”, също бе дадена на един от номинираните.

Ива Дойчинова, като водещ на церемонията заедно с Андрей Захариев, я връчи на Ивайло Шопски.  

 

Будителят на родолюбието развълнува публиката и предизвика бурни аплодисменти с думите си: "Не е българин този, чиито баща е българин... Българин е този, чиито син ще бъде българин!

 

Екипът на Радио FM+ благодари на БНТ, които като основен медиен партньор заснеха церемонията.

 

Радио FM+ изказва и специални благодарности на Жана Жекова и Anrews Fashion Studio за прекрасните облекла на водещите.

 

За страхотното ни настроение се грижеха елегантните дами от трио „ Хипнотик”.


От категорията

Двамата влюбени сключиха брак

Росен Плевнелиев и Деси Банова вече са семейство (снимки)

Снимка: Нова тв-1529235890.jpg

Сватбата не е пищна и младоженците не се къпят във вана с шампанско, а е в ...

17 юни 2018 | 14:40

Приказни гледки и опасни завои в Италия, хапване, здрав турбофолк и винени турове в Сърбия
(Видео)

В Позитано всичко е цвят и аромат.-1529166682.jpg

ТВ водещият от България он еър Златимир Йочев разказва за приключенията си в ...

17 юни 2018 | 14:08

Неделята предизвика проблеми, на които няма да се знае края
(Видео)

-1518374820.jpg

Седмицата съдържа три активни дни, два критични и три астрални, за да успеете ...

17 юни 2018 | 20:01

Над 100 ученици се включиха в националния литературен конкурс „Този безкраен свят“
(Видео)

Д-р Милен Врабевски от фондация "Българска памет" награди победителите във Варна-1529160333.jpg

Д-р Милен Врабевски от фондация "Българска памет" награди ...

16 юни 2018 | 17:44

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.