Николай Младжов със Светлин Русев, с когото създават галерия Нирвана"

Колекционери показват съкровища в Нирвана

1253 | 30 окт. 2019 | 07:01

Невиждани шедьоври на стари майстори в галерията на Ники Младжов

Николай Младжов със Светлин Русев, с когото създават галерия Нирвана"-1572411814.jpgКолекционери показват съкровища в Нирвана-1572411774.jpgКолекционери показват съкровища в Нирвана-1572411757.jpg

Непоказвани досега платна на стари майстори ще съберат ценители на шедьоврите в галерия Нирвана на 30 октомври.

 

Грандиозната изложба „Жената като вдъхновение и образ в българската и европейска живопис” в галерията на Ники Младжов категорично ще е арт събитието на годината.

 

Платна за изложбата вадят от съкровищниците си членове на Съюза на колекционерите в България, за да могат почитателите на уменията на класиците и на съвременни художници да се насладят на фантастичните картини, посветени на жената.

 

„Ние, колекционерите, съхраняваме картините и ги пазим за следващите поколения ценители ”, коментира важния аспект на колекционерската дейност Ники Младжов, който продължава традицията на семейството си да събира и пази произведения на изкуството.

 

В залите на галерия Нирвана ще бъдат показани великолепни творби, които едва ли ще могат да се видят друг път от почитателите на живописта.

 

Жената в различните й състояния блести на картини, нарисувани от Васил Стоилов, Илия Петров, Джон Попов, Бенчо Обрешков, Стоян Венев, Дечко Узунов, Иван Ненов, Иван Кирков,Атанас Яранов, Димитър Казаков-Нерон, Ярослав Вешин и други майстори на четката.

 

Сред известните имена, чиито творби ще изпълнят трите зали на галерия Нирвана, са Андрей Даниел, Любен Диманов, Греди Асса, Фернан Кормон. Ще бъдат показани невероятни картини на Светлин Русев – знакова фигура от Съюза на колекционерите, творец, с когото българските колекционери се съветваха за всеки аспект от трудната работа да откриваш и да съхраняваш ценни предмети на изкуството.

 

Платната, които ще бъдат показани, са от колекциите на известни български колекционери, сред тях ще можем да видим и картини от колекцията на собственика на галерия Нирвана Ники Младжов.

 

Куратор на изложбата е художничката Моника Тошева.

 

Експозицията, представяща жената през призмата на стари майстори и съвременни творци, ще събере известни личности от различни сфери, които очакват с нетърпение вернисажа от изтънчени шедьоври.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


От категорията

Лили Иванова за новия си албум "Севдана": Искам да съм перфектна!

-1549876280.png

Какво ще се случи на концертите ми и аз не зная, това ще е ясно след ...

20 ноем. 2019 | 16:58

Иван Гранитски: Поклон пред епичното филмово платно на акад. Людмил Стайков

Иван Гранитски-1574256287.jpg

Новата творба има изключителна сила на въздействието и завладява с ...

20 ноем. 2019 | 14:50

Твоето тяло казва: Обичай се!

Лиз Бурбо-1574430048.jpg

В този най-изчерпателен наръчник за метафизичното значение на болестите Лиз ...

22 ноем. 2019 | 15:40

От печат излиза „Кари Мора” на Томас Харис

„Кари Мора” на Томас Харис
-1574349773.png

Бестселърът няма да ви остави да спите, нито да се храните, защото крещи да ...

21 ноем. 2019 | 17:21

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.