"БСП за България", Обединени патриоти и партия "Воля" против документа

Комисията за младежта отхвърли Истанбулската конвенция с 10 на 9 гласа. Решаващият - на Г. Марков!

31837 | 24 ян. 2018 | 14:48

Бившият конституцонен съдия заявил, че е против това България да попада под мониторинг от някаква група, наречена GREVIO, която в нарушение на суверенитета на страната ще ходи по училища и детски градини да въвежда джендър манията


Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта отхвърли Истанбулската конвенция с 10 на 9 гласа. Решаващият бил на Георги Марков от ГЕРБ.

 

Ратификацията на спорния документ е била подкрепена от останалите народни представители на ГЕРБ, както и от ДПС.

Срещу тях са били депутатите от "БСП за България", Обединени патриоти и партия "Воля".

 

Това е първата парламентарна комисия, която разглежда Истанбулската конвенция. Предстои тя да бъде обсъдена от депутатите и от правната комисия, както и от комисията по вероизповедания и правата на човека и от комисията по външна политика.

 

Управляващите бързат с ратификацията на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, както е пълното име на Истанбулската конвенция.

 

Георги Марков не просто е гласувал „против”, но е направил много силно емоционално изказване, в което заявил, че никога не си е представял, че в парламентарната република България ще се наложи православната църква да призовава хората да четат молитви срещу приемането на закон (в случая срещу ратификация на Истанбулската конвенция).

 

Бившият конституционен съдия заявил категорично, че България е суверенна държава с класическо разделение на властите и никой не може да налага на българския парламент кога и как да гласува.

 

Марков подчертал, че нищо не налага по конвенцията да се дава определение за „пол” и да се въвеждат форми на "социален пол" наред с биологичния. "И дебилите в България знаят, че има само мъж и жена", казал Георги Марков. Според него премиерът е излъган жестоко. Борисов бил заблуден, че конвенцията може да се приеме с резерви по спорните текстове. Истината била, че не може.

 

Георги Марков казал още, че е против това България да попада под мониторинг от някаква група, наречена GREVIO, която в нарушение на суверенитета на страната ще ходи по училища и детски градини да въвежда джендър манията.

 

"С членството си в ЕС България не е загубила суверенитет и трябва да покаже на Европа, че макар и по-бедни, не сме по-загубени и можем със силите на нашето законодателство да се справим с проблема", емоционално заявил бившият конституционен съдия.

 


От категорията

Каракачанов към ЕП: Правите опити да налагате "македонско малцинство". Няма да го позволя!

-1599078085.jpg

Оказа се обаче, че зад паравана на „борбата с корупцията“ за пореден път е ...

18 септ. 2020 | 10:28

Форумът ще се проведе онлайн

Борисов ще участва в Общия дебат на 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН

Борисов ще участва онлайн в Общия дебат на 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН-1600409014.jpg

Темата на дебата тази година е: „Бъдещето, което искаме, и ООН, от която се ...

18 септ. 2020 | 08:41

Външно: Въздържайте се от пътуване в Гърция заради циклона Янос

-1520271852.jpg

Властите предупреждават за възможни наводнения областите по пътя на циклона. ...

18 септ. 2020 | 12:26

Цветозар Томов: В крайна сметка няма да се гласува с машини на парламентарните избори

-1596788429.jpg

При смесения вариант трима от четирима души ще гласуват с хартия, или в ...

18 септ. 2020 | 12:26