Корнелия Нинова

Неравенството се увеличава - има 90 нови милионери, 800 хиляди работещи бедни и над 1,5 милиона под прага на бедността, изтъкна лидерът на БСП

Нинова: Защо стандартът на българина не расте, щом кабинетът се хвали с икономически успех?! (ВИДЕО)

24531 | 13 авг. 2019 | 14:36

Възможно е броят на общините с достъп до програмата „Региони в растеж“ да бъде намален. В момента в Брюксел се водят разговори по новия програмен период, обърна внимание тя


Защо стандартът на българите не расте, щом кабинетът се хвали с такива икономически успехи?!

Този въпрос зададе на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

 

Тя коментира официална информация на БНБ и НСИ, според която в страната има 90 нови милионери, но в същото време 800 хиляди работещи бедни и над 1,5 милиона под прага на бедността.

 

"Ножицата се разтваря, а неравенствата и регионалните различия се увеличават", заяви на пресконференцията на "Позитано" 20 Нинова.

И попита правителството защо, след като говори толкова много за икономически растеж, за това че инвеститорите едва ли не чакали на опашка, стандартът на българските граждани не се увеличава.

 

„На Изпълнително бюро обсъдихме няколко важни въпроси. Искаме днес да ви занимаем с една тема, която някак си тихомълком мина, но ние смятаме за стратегическа за България. Това е официалната информация от НСИ и БНБ – поредната притеснителна. Искаме нея да коментираме. По данни на БНБ има 90 нови милионери. 800 хил. работещи бедни според министъра на труда и социалната политика и 1,5 млн. живеещи под прага на бедността. Ножицата се разтваря, неравенствата се увеличават", каза пред медиите Нинова-

 

Лидерът на БСП посочи и данните на статистиката, според които се  задълбочават и регионалните различия, което на свой ред води до обезлюдяване на цели райони.

"Виждаме струпване на хора в големите градове и оттам идват техните проблеми - задръствания, мръсен въздух", посочи тя.

Затова Нинова призова още сега да започне дебата за бюджета за 2020 г. сега, а не в последния момент.

 

„Политиците се плъзгат по повърхността, по жълтите новини, по интригите около местните избори, а не по същността. Държавна политика се прави с ум и с грижа, а не с пиар акции, на което сме често свидели напоследък. Настояваме за следното. В момента се изготвя проекта за бюджет за 2020 г. на държавата в Министерство на финансите. Вероятно той ще бъде копи пейст същия от миналата година, пренаписан, сервиран в последния момент в парламента, претупан за една нощ и край. Част от тези големи стратегически въпроси, които поставяме и искаме да водим този разговор в българската политика, трябва да намерят своето приложение в бюджета“, допълни Нинова. Тя даде пример с Гърция, че гръцкото правителство е решило да отпуска по 2000 евро на новородено дете и че се планира възстановяване на 13-ата пенсия. „Все мерки и политики, които БСП многократно сме предлагали, винаги са били отхвърляли с аргумента, че това е популизъм. Не, не е популизъм. Това е грижа и поглед напред“, обясни Нинова. Тя посочи, че БСП иска да постави тези въпроси на сериозно обсъждане. „Затова предлагаме в следващите дни и седмици както са готови колегите и обществените организации да започнем сега разговора за бюджета за 2020 г., а не в последния момент. Ние сме готови със своите предложения. Нека да седнем и разумно да обсъдим разговор за бюджета европейския за следващия период. Ще си извикаме европейските депутати тук, ще обсъдим с тях, предлагаме, призоваваме всички партии да извикат евродепутатите си. България има нужда от единна позиция по тези въпроси – бюджета за следващия програмен период и политиката спрямо България, но да започнем от сега и да го започнем сериозно и аргументирано с мисъл за конкретни решения“, допълни още Нинова.

 

„Идват местни избори и целия информационен поток е съсредоточен в това коя партия кого издига, какви са вътре противоречията. Сериозният въпрос е как ще се развиват общините. Хората ги интересува дали ще имат път от единия град до другия, дали ще работи общинската болница, водата ще поскъпва ли“, продължи Корнелия Нинова.

 

В момента в Брюксел се водят разговори по новия програмен период, обърна внимание тя. И предупреди, че е възможно броят на общините с достъп до програмата „Региони в растеж“ да бъде намален.

 

„В Брюксел се кове желязото, защото се водят разговори за новия програмен период 2021 – 2028 г. Досега 39 общини в България ползваха 840 млн. евро по програмата „Региони в растеж“. Имаме информация от Европа, че е възможно броят на тези общини да бъде намален за следващия програмен период. Много по-малки български общини нямат реален достъп до европейските средства. Това е още един фактор за задълбочаване на различията“, продължи Корнелия Нинова. И обърна внимание, че няма никаква информация от правителството каква е позицията на България, как ще се развие този процес, как преговорят то по този въпрос и какви са намеренията му по националната политика за регионално развитие.

 

"Вероятно ще имаме повече средства за кохезионна политика, но как те ще се планират тук в България и ще се отразят на живота на общините – никой нищо не казва. Това са стратегически въпроси за развитието на България и жизнения стандарт на българите", изтъкна лидерът на БСП.

 

В края на пресконференцията в отговор на журналистически въпрос за кандидат-кметовете на БСП Нинова припомни, че по-голямата част от общинските конференции, които издигат претендентите, са в края на август и началото на септември. Над 120 червени структури взимат решенията си точно в този период.

 

На 3 септември ще се събере Националният съвет на БСП, така че до 10 септември да има пълна готовност по листите.

Кандидатът в София пък ще бъде ясен на градската конференция на 14 септември, припомни тя.

 

"Към момента в 120 общини са протекли събрания на нашите организации и са номинирани кметове за местни избори. Най-много такива събрания ще има в края на август и началото на септевмри. Номинациите трябва да бъдат одобрени от Националния съвет, който ще проведе поне три заседания от 3 септември натам, защото няма как само на едно заседание да одобрим всички кандидатури. До 10-15 септември ще имаме пълна готовност да обявим имената на кандидатите за кметове. За кандидата ни за кмет на София ще реши градската организация, която също ще проведе събрание в началото на септември", информира Корнелия Нинова.

 

 Пресконференция на БСП на 13 август 2019 г.

Възможно е броят на общините с достъп до програмата „Региони в растеж“ да бъде намален. В момента в Брюксел се водят разговори по новия програмен период, обърна внимание тя

От категорията

Проф. Тодор Кантарджиев: Ако искаш да няма епидемия, готви се за нея

Проф. Тодор Кантарджиев-1589605655.png

След няколко дни ще можем да кажем по-точно дали епидемията си отива, но при ...

26 май 2020 | 10:55

Отвлеченият български капитан на кораб край Бенин вече е в родината (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1590477550.jpg

В операцията по освобождаването на заложниците са участвали немските институции ...

26 май 2020 | 10:17

Ананиев отвори закритите части на ресторантите от 1 юни, разреши театрите и концертите от днес

-1579089136.png

Затворени обаче остават дискотеки, пиано и нощни барове. От 1 юни се разрешават ...

26 май 2020 | 21:03

Няма разорани дюни на плажа в Ахтопол, налагат санкция за преминаване

Снимка: Фейсбук-1590514440.jpg

При изравняване и почистване на съществуваща пътека, която е с дължина 160 ...

26 май 2020 | 20:33

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


14 авг. 2019 | 12:08Кевин Буут: Хората в България имат много повече власт, отколкото потисниците им позволяват да мислят, че имат Това е филм, който българин не би могъл да направи, защото няма да оцелее. Напълно вярвам, че добрите граждани на България имат много повече власт, отколкото техните потисници им позволяват да мислят, че имат. Вярвам, че България се нуждае от революция, за да се промени, но с егоистична нотка не искам някой от моите български приятели да пострада. https: frognews.bg inteviu kevin buut horata balgariia imat mnogo poveche vlast otkolkoto potisnitsite pozvoliavat misliat che imat.html Това сподели с нас режисьорът и продуцент на филма "Сенките на София" Кевин Буут. (Може да видите интервюто с Кевин Буут на Английски език ТУК.) Ето как отговори той на въпросите, които му изпратихме:...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Шефа


14 авг. 2019 | 11:11Б БЪЛГАРИЯ НЯМА ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИТОРИ А ИМА ЧУЖДЕСТРАННИ ГРАБИТЕЛИ КОИТО НИЩО НЕ ДОПРИНАСЯТ А НАПРОТИВ ГРАБЯТ КАКВОТО СИ ПОИСКАТ БЕЗ НИКОЙ НИЩО ДА ИМ КАЖЕ.ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕЗ 2011 БЕШЕ ПРЕСМЕТНАЛ ЧЕ НА ГОДИНА СЕ ИЗНОСЯТ ПЕЧАЛБИ ОТ НАД 28 МИЛИАРДА ЛЕВА А БАЙ ХУЙ ПОНЕЖЕ Е ПРОСТ И СЕ ХВАЛИ С ПРЪДНИ ПОД НАЛЯГАНЕ ОНЗИ ДЕН КАЗА ИСТИНАТА ЗА ГРАБЕЖА ЗА 6 МЕСЕЦА СА НАД 28 МИЛИАРДА ИЛИ ЗА ЕДНА ГОДИНА ТОВА ЩЕ РЕЧЕ НАД 30 МИЛИАРДА ЕВРО!!!? ПРЕЗ 10 ГОДИНИ НА ЕДНОЛИЧНОТО НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОСТАКА БАЙ ХУЙ СА ИЗНЕСЕНИ МИНИМУМ НАД 200 МИЛИАРДА ЛЕВА КОЕТО СИ Е КОЛОСАЛЕН ГРАБЕЖ. С ТИЯ ПАРИ И ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ И СТАНДАРТА НА ЖИВОТ СТАВА СЪВСЕМ ДРУГ. ЦИРКАДЖИЯТА И СИКАДЖИЯТА ЗА ТОВА Е ТУРЕН НА ВЛАСТ ЗА ДА ОТВЛИЧА ВНИМАНИЕТО С НЕГОВИТЕ ЛЪЖИ ПРЪДНИ ПОД НАЛЯГАНЕ И ПРОСТОТИИ И ЦИРКА С ВЪРЗАНИТЕ МАГАРЕТА И МАГАРИЦИ. ДОКАТО ПРОСТИЯ СЕ НАЛУДУВА УМНИТЕ ПРИБИРАТ ПАРИТЕ И ВДИГАТ ГЪЛЪБИТЕ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Емил Станоев


14 авг. 2019 | 10:13Ее !! Айде де ? Как да не расте стандарта на "народа" ?! Расте разбира се но на този народ от Шайката !.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


13 авг. 2019 | 22:25Точно г жо Нинова, както винаги! БСП са правили много добри предложения, които винаги са отхвърляни от "управляващите", но на по късен етап приемат част от тези предложения и ги представят като свои!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ваня генова


13 авг. 2019 | 20:27Колко е смирена Корнела знае че нищо не зависи от нея нито ще приемат предложенията й празни приказки,както се казва преди избори и след лов се лъже най много


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


13 авг. 2019 | 21:45Ванечка гербава, когато стане министър председател ще ги приемат. Вервай ми. Няма да е много далеч.


PrastoveteMU


13 авг. 2019 | 20:00Вацев: Борисов наближава края на своята политическа биография, но ще се бори Нинова изгони от върхушката на БСП група политически мумии, смята той http: bnr.bg post 101105231 vacev borisov barzo nablijava kraa na svoata politicheska biografia no shte se bori Интервю на Людмила Железова с Валентин Вацев


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


14 авг. 2019 | 23:02Данъкоплатец, грешиш. Споменатите от мен не кръжат там, където си ги описал. Враговете с партийни билети бяха в епохата на сталинизма, който е дълбоката причина за разгрома по късно на социализма, защото сталинизмът дискредитира великата идея в практиката с репресии и убийства. Затова по късно народите не защитиха социализма, само заради това!


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


14 авг. 2019 | 08:14Димитър Степанов___"Примерно Я.Стоилов, А.Мерджанов, Г. Божинов са хора от лявото крило и са много свестни."_____И кое им е свясното? Това, че се мъчат да сриват БСП, кръжат като молци около СерГЕЯ и Свинаря от Пловдив? Това ли е свясното според теб?__Нинова трябва с твърда ръка да изрине БСП от старата номенклатура и прилепилите съм тях по_млади, но също така алчни мекерета. Това е пътят на БСП, за да се превърне отново в социална партия, а не партия с олигарси.


Димитър Степанов


13 авг. 2019 | 20:07Не съм съвсем съгласен. Не всички засегнати са политически мумии. Примерно Я.Стоилов, А.Мерджанов, Г. Божинов са хора от лявото крило и са много свестни.


Галилео Галилей


13 авг. 2019 | 15:40ПРОПАГАНДАТА НА УСПЕХА БЕШЕ ЕДИН ОТ ПОХВАТИТЕ НА ДРУГАРЯ ТОДОР ЖИВКОВ, КОЙТО НЕГОВИЯТ БОДИГАРД БОЙКО ПОВТАРЯ НАЙ ТЪПАШКИ ЕДНО КЪМ ЕДНО.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Шефа


14 авг. 2019 | 02:30Той че му е бил бодигард това е фак НО ТОЗИ ПРОСТИЯ УЙ ОТ БАНКЯ Е НЕЗАКОНЕН СИН НА ТОДОР БОРИСОВ КОЙТО ПАЪК Е НЕЗАКОНЕН СИН НА ЦАР БОРИС. ТАКАВА Е ИСТИНАТА ЗА ТОВА ГО ДУНДУРКАТ ГЕРМАНЦИТЕ ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ И ТОВА ПОСМЕШИЩЕ ТОЙЕ СМЕСИЦА НА КОБУРГИТЕ И ВЛАШКАТА ЦИГАНКА БАБА ТИ МАРУЦА. ЗАТОВА Е ЧЕРЕН КАТО ГЛИГАН И С ТАЯ БЕЛА РИЗА ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЕ ИЗДАВА ЦИГАСКОТО В НЕГО.ТОЙ ДОРИ НЕ ГО КРИЕ И ПОНЕЖЕ Е ПРОСТ СИ ПРИЗНА В ПАРЛАМЕНТА КОГАТО РЕЧЕ НА БАТ САЛИ БОГ ДА ГО ПРОСТИ БАЩА МИ ОТ НЕГО ГО ИМАМ ТОЗИ ТЕН.


Димитър Степанов


13 авг. 2019 | 16:52Но за разлика от Тодор Живков, който имаше много сериозни успехи, Борисов няма никакви такива!


Галилео Галилей


13 авг. 2019 | 15:38ПО ДОБРЕ ЩЕ Е РЕВОЛЮЦИОНЕРЪТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ, ДА ПУСНЕ ТЕЗИ ФИТИЛИ НА НАЦИОНАЛИСТА СИДЕРОВ, КОЙТО УМЕЕ ДА ВДИГА УЛИЧНИ ПУШИЛКИ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


13 авг. 2019 | 15:40Точно!


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


13 авг. 2019 | 15:17Ниноваааа, Нинова, вече се убеждавам, че и ти си в комбина с КРАТУНАТА, щом досега не изведе хората на протест срещу пагубната МУ политика. ____Лозето не ще декларации и изявления по медии и фейсбук. Лозето ИСКА МОТИКА, Нинова!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


14 авг. 2019 | 10:07Няма никакви противоречия. Народ няма от години, затова ни шиб@т крадливи турско_американски мутри без вазелин. Но рано или късно ще трябва да се стресне или събуди, когато нещо страшно се случи. В противен случай просто ще изчезнем, като много други народи. Аз все още живея с надеждата, че са останали едни 100 000 българи, но ...........


Димитър Степанов


13 авг. 2019 | 16:39Фъки, ти сам си противоречиш. Хем признаваш, че няма народ, който да излезе масово, хем призоваваш към това. Ти към революция ли призоваваш? Кога в България е имало революция? Никога. ГЕРБ ще бъде свален по парламентарен път и това няма да е далеч! Няма вечни в този свят и страхът , и тичането със силния на деня(конформизма) на българина не са вечни!


FuckEU


13 авг. 2019 | 15:50Ако има нация с гръбнак трябваше да излезе по улиците и да измете мутрата още когато го избраха за премиер първия ден. Няма електорат на БСП има българи. Няма за какво да умуват на никакви програми, като знаят много добре, че пак ще им подменят вота. Милиони пъти казвам вече че с избори България няма да се оправи. Управляващите от 30 г. плачат за гилотина. Но като няма народ или има такива лидери омайващи ги в светло бъдеще чрез избори, не е далеч времето когато името на България ще бъде сменено, а православното население ще се моли на оня с рогата.


Димитър Степанов


13 авг. 2019 | 15:37Какви хора да изведе и с каква цел? Я помислете малко. Сега електоратът на БСП трябва да си почива, а есента да гласува масово, а не както на евроизборите. Сега Нинова да ги блъска безидейно по горещините е тъпо. Сега трябва да се приемат регионлните програми в общините икадрите, които ще се издигат. Подготовката за избори изисква да се доведат идеите до всеки човек, а не минингаджийски празни изцепки!


Херодот


13 авг. 2019 | 14:45Нетният поток на преките чуждестранни инвестиции в страната за първото тримесечие на 2019 г. е отрицателен в размер на 254.4 млн. евро или 1 2 млрд.лв. Статистиката на БНБ показва, че за същия период на миналата година, сумата също е била отрицателна, но само с 52.6 млн. евро.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.