Снимка Кадър БТВ

Борисов, като чу, че искам да говорим за групировки, изчезна като торпедо, посочи лидерът на БСП и заяви, че повече няма да отговаря на "шайкаджиите"

Нинова: Борисов да е наясно - не може да ме смачка! Цацаров сложи точка на сагата "Техноимпекс"!

44781 | 7 дек. 2017 | 17:13

Отсега нататък или ГЕРБ отиват в прокуратурата и съда с това, което имат за приватизацията на "Техноимпекс", или ще приема това като политическа атака срещу БСП, бе изводът на Нинова.


Главният прокурор Сотир Цацаров сложи точка по темата за приватизацията на "Техноимпекс".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе гост на предаването "Лице в лице" по БТВ.

Тя нарече продължаващата да се точи сага за раздържавяването на дружеството "жълтория".

 

Отсега нататък или ГЕРБ отиват в прокуратурата и съда с това, което имат за приватизацията на Техноимпекс, или ще приема това като политическа атака срещу БСП, бе изводът на Корнелия Нинова.

 

Тя припомни, че в сряда пред депутатите обвинител №1 точно е поставил въпроса - искате справедливост или искате да политизирате темата.

 

От една година тези хора знаят истината, тя е при тях, но въпреки това Борисов пуска шайкаджиите, посочи Корнелия Нинова. Какво се цели - справедливост, каквато иска народът, или да се удари по политическия опонент, да се изчисти опозицията, попита риторично Корнелия Нинова.

 

Прокуратурата и съда са единствените институции, които могат да докажат какво се е случило и те го казаха, подчерта Нинова. Г-н Цацаров направи първото си политическо изказване, като попита защо точно искат ревизия на приватизацията на "Техноимпекс". Той винаги говори обрано, но тук бе конкретен - искате справедливост или да се използва с политически цели?" 

"Досието е поискано и дадено. ДАНС се занимава с това, може би защото е под ръководството на Борисов. Градска прокуратура също каза, че няма нередности. След като главният прокурор, градска прокуратура и апелативния съд казват - няма престъпление. На 29 ноември 2017 година Цацаров е уведомил г-жа Атанасова каква е истината", обясни соцлидерката.

"Борисов и ГЕРБ пуснаха шайкаджийте, които да клеветят. Ние знаем истината. Вчера ми оставиха документа от Цацаров, явно имам симпатизанти в ГЕРБ. Каква е целта на занятието? Истината лъсна и за всеки е ясно, че това е с цел манипулиране. Дори се опитаха да манипулират мнението на главен прокурор. Целта не е справедливост, а да се изчисти опозицията. Това е стилът "Борисов", допълни тя.

"Мислите, че ще отговарям на въпросите на Атанасова? Вие се шегувате! Изпратете на Десислава Атанасова поздрави от мен. Ако има нещо да казва и да показва - да отива и да го носи там, където се решават нещата - в съда. Няма да се занимаваме с това по телевизионните студиа", обърна се към водещия Цветанка Ризова Нинова.

Няма да ме смачкат, изтъкна соцлидерът. Аз ще си отстоявам думите докрай. Не могат да ме смачкат по този начин, нека да е ясно! Държавата ни е поробена отвътре и ако посмееш да кажеш нещо различно, ще бъдеш смачкан. Не, няма да бъда!"


"Кои са Десислава Атанасова, Тома Биков и Антон Тодоров, че да им слизам на нивото? Тома Биков каза, че мечтата в живота му е да види Борисов в съда. Има вътрешни авторитети в ГЕРБ, които мълчат. Къде им е лидерът? Когато чу, че искам да говорим за групировки, изчезна като торпедо", разкри тя.

 

"Какъв е стилът на ГЕРБ? На журналист, който задава въпроси - му се казва, че ще му изстине столът. На председател на опозицията, който критикува, му се казва - вън от залата. Не сме им удобни, искат да ни отнемят моралното право да критикуваме", посочи Нинова.

 

И направи извода: "Държавата е поробена отвътре от една партия, която всичко е овладяла. Но ще се борим за хората, за тяхното собствено мнение!"

 

"Кой е Антон Тодоров, къде им е лидерът, за да дойде на лидерска среща и да говорим за прехода?!, продължи Корнелия Нинова.

 

В края на разговора в студиото Нинва отговори на въпроси, свързани с лансираните от БСП идеи за временна забрана за лицензиране на нови частни болници и за превръщането на болниците от търговски дружества в лечебни заведения. Имам чувството, че са им спуснали едно изречение, с което да коментират тези наши предложения - БСП лъже, коментира Нинова.

 

Всички имаме вина за този резултат в здравеопазването, трябва всички заедно да впрегнем енергията си и да постигнем съгласие по определени важни неща, да го обсъдим с хората и догодина да го заложим в бюджета, изложи предложението на левицата Нинова. Отговорът беше - БСП лъжат, каза тя.

 

Здравеопазването, образованието, демографската криза искат дългосрочни мерки, не от правителство в правителство, продължи Корнелия Нинова.

 

Другата седмица правим втора среща с ДПС по вот на недоверие за корупцията. Моето лично мнение е, че вотът трябва да бъде през януари, но ще го решим заедно в групата и с ДПС, каза Корнелия Нинова.

  


От категорията

Лек спад на ковид-заразените - 1 589 за денонощието, 13 са починали

Лек спад на ковид-заразените - 1 589 за денонощието, 13 са починали-1603508028.jpg

В болниците има ръст, като към днешна дата 1 886 пациенти са настанени за ...

24 окт. 2020 | 05:50

Перник и Сливен първи затвориха барове и дискотеки

Перник и Сливен първи затвориха барове и дискотеки -1603482906.jpg

Забраняват се и празненствата на закрито, влючително сватби и кръщенета. ...

23 окт. 2020 | 22:52

Директорът на пловдивската полиция е с коронавирус

Ст. комисар Йордан Рогачев-1603568969.jpg

Тази сутрин той си е направил бърз тест, който е отчел положителен резултат

24 окт. 2020 | 22:48

Мъж със симтоми на коронавирус почина, докато болницата отказва да го приеме

-1603564407.png

От лечебницата твърдят, че нямат случай човек в спешно състояние да бъде ...

24 окт. 2020 | 21:30