Снимка Пресцентър на БСП

Парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията, обяви председателят на БСП (ПЪЛЕН ТЕКСТ НА ИЗКАЗВАНЕТО)

Корнелия Нинова: Имаме живот на кредит, свобода под карантина и диктатура в действие (ВИДЕО)

6846 | 26 март 2020 | 11:31

Управляващите ще използват периода на абкидация на Народното събрание, за да заметат следите на откраднатото и ще продължат безконтролно да работят по същия начин, добави лидерът на левицата

Снимка Пресцентър на БСП-1585226195.pngСнимка: БСП-1585215607.jpg

Парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на България - имаме живот на кредит, свобода под карантина, а утре влиза в действие диктатура. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за работата на Народното събрание по време на извънредно положение, предаде Агенция "Фокус".

"Уважаеми български граждани, както обикновено се обръщам към вас от четири години, някои колеги днес се сетиха за това обръщение. Уважаеми български граждани, сигурно много пъти сте чували от тази трибуна, че става дума за исторически момент, за исторически речи и исторически думи. Сигурно някой път е имало основание в това, друг път не. Ние смятаме, че днес наистина става дума за исторически момент. Днес, каквото и да говорят наши политически опоненти или народни представители с различно виждане, парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на Република България", каза Нинова.

"3 дни заличиха 29 години съществуване и прилагане на българската Конституция. Вчера правителството предложи като компенсация за кризата на българските граждани единствено живот на кредит. Пари чрез кредит, работа чрез кредит, живот на кредит ви дадоха вчера. Днес ви дадоха свобода под карантина. Имаше и такова изказване. Утре - влиза в действие диктатурата. Това са трите дни, които променят България за месеци напред", подчерта Нинова.

 

Управляващите ще използват периода на абкидация на Народното събрание, за да заметат следите на откраднатото и ще продължат безконтролно да работят по същия начин, добави Нинова.

"Всички се сещаме кой 10 години налага диктатурата като метод на управление и накрая успява. Изтъкват се причини организационно-технически: няма прозорци, няма въздух, нямаме отстояние един от друг. Толкова ли е трудно да осигурите една огромна зала, в която да стоим на пет метра един от друг и да има прозорци и вентилация. Причината, която се изтъква, е организационно-техническа. Самите вие си я опровергавате, като казвате, че комисиите ще се събират и ще работят на разстояние един от друг. Значи комисиите могат, но депутатите в зала не могат. Вие сами се опровергахте. Техническото решение на въпроса е лесно. То е ви е само оправдание. Причината з това, което правите, е друга. Мотивите, в които обличате своето предложение са загриженост за здравето на хората", обяви Нинова.

"Едва ли има някой съмнение в България, че всички сме притеснени от ситуацията, че призоваваме към разум, спокойствие и решения, които да помогнат на българските граждани, затова и подкрепихме извънредното положение, но ако наистина сме загрижени за здравето на хората на първо време, сега не трябва да абдикираме и да се скриваме по домовете си. Днес вместо решение за затваряне на парламента, трябваше да гледаме предложение частните болници да се изравнят на общинските и държавните и да не са търговски дружества и така щяхме да помогнем за здравето на хората. Днес щяхме да решаваме как болниците, които са без пациенти и не им се плаща в момента по клинични пътеки, как да решим със закон да ги спасим", посочи още лидерът на левицата.

Тя заяви, че днес в парламента е трябвало да бъде премиерът Борисов и да иска актуализация на бюджета. "А не да раздава милионите еднолично. За да помогнем на здравето и живота на хората днес, ако трябва и на закрито заседание, трябваше те като не искат, ние Народното събрание да разблокираме държавния резерв да раздадем на хора, лекари и аптеки - маски, предпазни облекла и всичко необходимо", апелира Корнелия Нинова.

Според нея патриотите, вместо да държат речи срещу БСП, е трябвало да внесат предложение минималната пенсия най-накрая да стане 350 лв. "На тези хора след един месец ще им се наложи да си плащат сметките, да си плащат кредитите, да си обслужват домовете, това трябваше да направите днес, а не да натискате копчето, да бягате и да се криете вкъщи. Това щеше да е истинската загриженост за българския народ", допълни Нинова.

"Имате нужда от време да преосмислим законите, които, видите ли, в този момент не били актуални. Уважаеми колеги, мисля, че дори и краткото време на болестта, в която се намираме, на опасността и кризата, доказаха правотата на БСП, която от 4 години се опитваме да изтъкнем на вашето внимание", допълни Нинова.

"Днес слагате венеца на безконтролната власт. Днес ще използвате този период на абдикация на Народното събрание от работа, за да заметете следите на свършеното, открадното в последните 4 години и да продължите безконтролно да работите по същия начин, с висока степен на корупция, с висока степен на безотговорност в следващите дни, седмици или месеци, прехвърляйки всичко в ръцете на изпълнителната власт, прехвърляйки всичко в ръцете на един човек. Ще завърша с думите: живот на кредит, свобода под карантина, диктатура в действие, продължаване на кражбите и всичко това за сметка на българския народ, с който днес се оправдавате", допълни Нинова.

 

 

Ето и пълният текст на изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова

 

Корнелия Нинова към управляващите: Предлагате живот на кредит, свобода под карантина, диктатура в действие

Целта на решението- безконтролно крадене оттук нататък

Уважаеми български граждани, както обикновено се обръщам към вас от четири години, някои колеги днес се сетиха за това обръщение. Уважаеми български граждани, сигурно много пъти сте чували от тази трибуна, че става дума за исторически момент, за исторически речи и исторически думи. Сигурно някой път е имало основание в това, друг път не. Ние смятаме, че днес наистина става дума за исторически момент. Днес, каквото и да говорят наши политически опоненти или народни представители с различно виждане , парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на Република България.

3 дни заличиха 29 години съществуване и прилагане на българската Конституция. Вчера правителството предложи като компенсация за кризата на българските граждани единствено живот на кредит. Пари чрез кредит, работа чрез кредит, живот на кредит ви дадоха вчера. Днес ви дадоха свобода под карантина. Утре - влиза в действие диктатурата. Това са трите дни, които променят България за месеци напред. Живот на кредит, свобода под карантина и диктатура в действие. Извънрденото положение не е повод да спре да функционира държавата. Тези мерки, които днес ни се представят като животоспасяващи, не са предложени нито от първия щаб, нито от втория щаб, нито дори от парламантарни групи или депутати. Всички се сещаме кой стои зад това. Всички се сещаме кой 10 години налага диктатурата като метод на управление и накрая успява.

Изтъкват се причини организационно-технически: няма прозорци, няма въздух, нямаме отстояние един от друг. Толкова ли е трудно да осигурите една огромна зала, в която да стоим на пет метра един от друг и да има прозорци и вентилация. Самите вие се опровергавате като казвате ,че комисиите ще се събират и ще работят на разстояние един от друг. Значи комисиите могат, но депутатите в зала не могат. Вие сами се опровергахте. Техническото решение на въпроса е лесно. То е ви е само оправдание. Причината е друга. Мотивите, в които обличате своето предложение са загриженост за здравето на хората. Едва ли има някой съмнение в България, че всички сме притеснени от ситуацията, че призоваваме към разум, спокойствие и решения, които да помогнат на българските граждани, затова и подкрепихме извънредното положение, но ако наистина сме загрижени за здравето на хората на първо време, сега не трябва да абдикираме и да се скриваме по домовете си. Днес вместо решение за затваряне на парламента, трябваше да гледаме предложение частните болници да се изравнят на общинските и държавните и да не са търговски дружества. Така щяхме да помогнем за здравето на хората. Днес щяхме да решаваме как със закон да спасим болниците, които са без пациенти, не им се плаща в момента по клинични пътеки и са пред фалит.

Искате да помогнем на здравето на хората. Може би трябваше днес тук да бъде министър – председателят и да представя актуализация на бюджета. А не да продължава да раздава милионите еднолично. За да помогнем на здравето и живота на хората днес, ако трябва и на закрито заседание, трябваше те като не искат, ние, Народното събрание, да разблокираме Държавния резерв- да раздадем на хората, лекарите и аптеките маски, предпазни облекла и всичко необходимо.

Патриотите вместо да държат речи срещу БСП, трябваше да внесат предложение минималната пенсия най-накрая да стане 350 лв. На тези хора след един месец ще им се наложи да си плащат сметките, да си плащат кредитите, да си обслужват домовете. Това трябваше да направите днес, а не да натискате копчето, да бягате и да се криете вкъщи. Това щеше да е истинската загриженост за българския народ.

Казвате , че имате нужда от време да преосмислим законите, които видите ли- в този момент не били актуални. Тепърва трябва да ги преосмисляме, през това време да полежим малко вкъщи и да се върнем с нова мисъл. Уважаеми колеги, мисля, че дори и краткото време на болестта, в която се намираме, на опасността и кризата, доказаха правотата на БСП, която от 4 години се опитваме да изтъкнем. Няма нужда повече да преосмисляме дали болниците трябва да са търговски дружества. Няма нужда повече да преосмисляме дали търговските вериги в момента слагат надценки, които представляват спекула на пазара. От 4 години се борим с този Закон за търговските вериги. Защо трябваше през криза и през болест да дойде това осъзнаване на проблема, за който БСП алармира от години – и за болници, и за българско производство, и за търговски вериги. Ако ви трябва още време да мислите, това означава, че сте стояли 4 години в тази зала абсолютно напразно.

Днес слагате венеца на безконтролната власт. Днес ще използвате този период на абдикация на Народното събрание от работа, за да заметете следите на свършеното, открадното в последните 4 години и да продължите безконтролно да работите по същия начин, с висока степен на корупция, с висока степен на безотговорност в следващите дни, седмици или месеци, прехвърляйки всичко в ръцете на изпълнителната власт, прехвърляйки всичко в ръцете на един човек. Ще завърша с думите, с които започнах : живот на кредит, свобода под карантина, диктатура в действие, продължаване на кражбите и всичко това за сметка на българския народ, с който днес се оправдавате.

 Корнелия Нинова на парламентарната трибуна

Управляващите ще използват периода на абкидация на Народното събрание, за да заметат следите на откраднатото и ще продължат безконтролно да работят по същия начин, добави лидерът на левицата

От категорията

Парламентът прие единодушно депутатите и министрите да са без заплати при извънредното положение

-1584963509.png

Предложението бе направено от парламентарната група на ГЕРБ след изричното ...

6 апр. 2020 | 22:43

Ананиев с нова заповед - забранява се влизането в България, променя се редът за карантината

-1583745278.png

Въвеждат се и специални правила по отношение на лицата, осъществяващи ...

6 апр. 2020 | 20:48

Георги Марков: След като доживях чумата, доживях и края на парламентаризма

-1553258827.jpg

Той е възмутен от днешния дебат, при който 4 часа депутатите се караха как да ...

6 апр. 2020 | 19:18

По нареждане на Борисов! Депутати и министри остават без заплати по време на извънредното положение

ГЕРБ предлагат депутати и министри без заплати по време на извънредното положение-1586194642.jpg

"Обединените патриоти" и "Воля" обявиха подкрепа за ...

6 апр. 2020 | 20:35

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Болгар ТК82


27 март 2020 | 09:00Даааа, глупостта е дар Божи, и партийните величия от бсп го притежават този дар в изобилие.Добре че не сте на власт че ще е по страшно и от Италия.Пълни дебили.Има закон,има заповеди които трябва да се изпълняват точка.Какви са тези глупави изказвания като на вируса радев.Вземете се малко в ръце това е пандемия,невидима война,а такава война трудно се води.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мирослав


26 март 2020 | 22:43Гече ли нещо ново би предложила!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 23:54Но все пак се намират млади мъже, като Бенковски и съратници, които събуждат заспалите и слагат началото на края на омразната империя. И сега така ще стане. Един ден мутро диктатурата ще рухне пред очите на заспалите и те ще се стреснат събудени и учудени, и ще се чудят къде да се присламчат.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 23:52Тя това отдавна го предлага, като болници, а не търговски дружества, като държавни регулации в икономиката, като държавни компании като конкуренция на частни монополи, като държавна подкрепа на дребен и среден бизнес, като стимулиране на интензивно земеделие и животновъдство, а не монокултурно земеделие, като сериозна подкрепа на майки с деца за стимули срещу демографската катастрофа, като замяна на плоския данък с прогресивна скала, като редовно преизчисляване на пенсиите. Но много от народонаселението това сега очевидно не го вълнува. То се примирява с изпростените еднокнижници, с огризките, които му подхвърлят крадливите мутри. Е, като си е избрал това нека така да живее, но после да не се оплаква как живее. Сами са си избрали съдбата. Не че преди Освобождението голяма част от народонаселението не е било такова. Затова Левски е написал "Народе????", а Ботев е бил тотално разочарован още в Борован. Но все пак се намират млади мъж


Mari Paunova


26 март 2020 | 18:07За пореден път г жа Нинова говори точно и вярно за сътвореното от некадърното правителството в "полза" на народа ни в тази трудна и тежка ситуация, но за съжаление така наречените управляващи не приемат добрите предложения на единствената опозиция БСП, мислят единствено за собственото си оцеляване!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


27 март 2020 | 08:16Не съм съгласна Степанов! Война трябва Мари! Война! Няма никакво значение в кой век живеем!


Димитър Степанов


26 март 2020 | 23:35Ами какво да прави, Незабравке ? Да обяви курс на въоръжена борба ли? Този филм сме го играли отдавна. Сега времената са други. Тогава имаше велика социалистическа държава СССР надежда за наридите, а сега е върл, разкапващ се капитализъм и Нинова и БСП правят възможното, а не вуртуалното! Хайде събудете се, защото сме в 21 ви век, а не в 20 ти век.


Mari Paunova


26 март 2020 | 23:32Незабравка, не виждам какво друго може да се направи в ситуация на извънредно положение. БСП сама не може да се справи с некадърното и корумпирано правителство, това трябва да стане с помощта на народа, но дори и по време на избори, голяма част от избирателите не гласуват и по този начин помагат на шайката да остане на власт.Все пак добре е да се знае точната позиция на БСП по приетите мерки, защото отново ще им бъде прехвърлена неоснователно вина от герб.


Незабравка


26 март 2020 | 23:00...и какво от това?че говори вярно?!ама само си говори...


Димитър Степанов


26 март 2020 | 17:27По руската телевизия днес заявиха, че руските лекари започват работа утре 27.03.2020 със своя апаратура в Бергамо.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иванов


26 март 2020 | 16:14Проф. Людмил Георгиев го е казал перфектно, у нас нищо не става без външен фактор. Проф. Христов също и на шега у нас само абортите са спонтанни.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 16:33Точно така. Но след тази пандемия светът няма да е същия, а с него и България. В Италия в момента свалят знамената на ЕС и на тяхно място издигат знамената на Русия.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 15:03Иванов, отлично те разбирам, но без отчаяние. Всяка диктатура рано или късно се сгомолясва и обикновено когато малко очакват. Кураж!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иванов


26 март 2020 | 14:58ГЛЕДАМ КАКВО СЕ ПРАВИ В ЕВРОПА, КАКВО СЕ ПРАВИ В КАНАДА, Е ТАКЪВ ГЕНИИ КАТО ПОЖАРНИКАРЯ ЕНЦИКЛОПЕД НЯМА НИКЪДЕ. А И НАСЕЛЕНИЕТО 80% ДЕБИЛИ. НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ ЩЕ ОЦЕЛЕЕМ , ОСОБЕННО БЕДНИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ, ВАЖНО Е ДАЛИ БОЙКО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ПЕНИ ВСЕКИ ДЕН ОТ ЕКРАНА, ДА РАЗДАВА МИЛИОНИ НА ТЕЗИ, КОИТО ГО СЛУШКАТ, ДА ЛЪЖЕ И ДА СЕ ХВАЛИ. ЩО ЗА НАРОД СМЕ , ЩО ЧУДО.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


26 март 2020 | 23:02Към 95% ще са дебилите...за съжаление...


Иванов


26 март 2020 | 14:54ИСТИНА ИСТИНА ВИ КАЗВАМ, ЩЕ ГЛЕДАТЕ, НО НЯМА ДА ВИЖДАТЕ. ЩЕ СЛУШАТЕ, НО НЯМА ДА ЧУВАТЕ ИСУС ХРИСТОС. МНОГО СТАНАХА ТЕЗИ СЛЕПИТЕ И ГЛУХИТЕ У НАС, А ЗЛОБАТА ГИ ДОВЪРШИ СЪВСЕМ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иванов


26 март 2020 | 14:51КОЕ НЕ Е ВЯРНО ОТ ТОВА, КОЕТО Е КАЗАЛА КОРНЕЛИЯ. КОЙ ОТ ПРЕДИШНИТЕ ПРЕДСЕДАТЕЛИ БЕШЕ ПО УМЕН ОТ НЕЯ, СЕРГЕЙЧО ДЖЕНДЪРА ЛИ, МИКОВ ЛИ, ПЪРВАНКАТА ЛИ. ЗАТОВА Я МРАЗЯТ ТОЛКОВА, ЩОТО БОЙКО СЕ ПОДПИЧКВАШЕ ЕЖЕДНЕВНО СЪС СЕРГЕЙ,А С КОРНИ НЕ ВЪРВИ. ,МАЧКА ГО И МУ ДОКАЗВА КОЛКО Е ТЪП И ОГРАНИЧЕН.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


26 март 2020 | 23:03...и какво от това...?!!!


FuckEU


26 март 2020 | 14:18Имаме живот на кредит, свобода под карантина и диктатура в действие, която БСП подкрепяше през всички 30 г. Защо вместо да поведете народа срещу българоубийците , подкрепихте извънредното положение и превърнахте българите роби, а сега просто посочвате фактите? Не ви ли беше ясно, че властта от мафията не се взема с приказки.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 23:31А кой заяви от последна инстанция, че БКП била партийка? Нали ти описах какво е направила тази "партийка". Всичко създадено и неразрушено е сътворила тази "партийка". Другите критикари тогава са били в храстите. От тези кариеристи сега в Герб само Фънда е била в БСП. Всички останали плазмодии са ренегати кариеристи приспособленци промъкнали се в миналото в БКП и напуснали я за 24 часа след предателството на социализма от мерзавците на Горбачов.


FuckEU


26 март 2020 | 19:48Не съм аз човека, който трябва да убеждаваш в добрите или лошите неща на социализма. Още повече да ме слагаш в графата плюещи по БСП , социализма, капитализма или монархията. Прави разлика, когато се говори за определени лица българоубийци и партия като цяло, защото това са просто едно съкращение, някакви си буквички. За така наречените десни, за които говориш мнението ми че трябва да бъдат избесени, а не да бъдат плюти. Това са чисто и просто национални предатели, за които си пише в конституцията как се процедира. Но не приравнявай и идеите на социализма с отделни индивиди вредни за родината ми.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 18:24Преизчислиха на 3 пъти всички пенсии и за мандата от 4 години увеличиха двойно ВСИЧКИ пенсии, а не само ниските. Коледните бяха по 100 и 150 лв за всички пенсионери. Дългът бе 5 млрд евро, сега е повече от 2 пъти. Преките чужд. инвестиции бяха по 6 млрд евро всяка година, а сега са по малко от 1 млрд. годишно. Увеличени бяха детски и майчински. На бизнеса бяха дадени 500 мил. евро чрез ББР с ниски лихви. Даже и магистрали и пътища направиха повече от герберастите, за което си призна Л. Павлова. Но тези неща се забравиха и сега плюете за щяло и нещяло Станишев. Аз не съм му адвокат, но нека сме обективни. Неговите грешки не бяха в икономиката , а после в случая с Пеевски, но това не важи за неговото управление , като премиер. Затова не мога да приема по никакъв начин да приравняваш БСП с десницата и нейните фалове да се поемат от БСП. Това няма как да стане. Всеки отговаря за действията си.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 18:22Точно това ти казвам. Колониалното управление не се е пръкнало от БСП, а от неолибералната българска десница. Първият изразител бе СДС, после НДСВ, сега ГЕРБ. Този десен електорат първоначално бе в СДС, после се прехвърли в НДСВ след фалита на СДС, сега е в ГЕРБ след фалита на НДСВ. Това са едни и същи хора, които се местеха от една дясна партия в друга. Това не е БСП и нейния електорат и не намесвай БСП тук. Кой ликвидира кооперациите с ликвидационни съвети? СДС на Ф.Димитров. Кой разпродаде българската индустрия? Иван Костов със СДС приватизираха над 73% от заводите. НДСВ приватизираха останалите 20% основно електроразпределителните дружества.ГЕРБ с Борисов приватизираха остатъчните дялове от 30% от тези дружества. Станишев, колкото и да го плюеш нищо не е приватизирал и досега неговото правителство има най добрите социално икономически показатели от 30 години капитализъм. Неговото правителство имаше по 6.5% увеличение на БВП. Преизчислиха


FuckEU


26 март 2020 | 17:58Големият бял господар държи страните от ЕС в железни клещи не само за да ги командват, но и да предотвратят всякакви рискове за капитала, поставяйки начело на правителствата само техни марионетки.


FuckEU


26 март 2020 | 17:13Не говоря за миналото а за периода на така наречена демокрация. Никога не съм отричал, че България е на 27 мо място в ООН и ви я остави с ядрени блокове, огромна индустрия, модерно селско стопанство, социална................ НАПРОТИВ. Но тогава сме имали държава, а сега сме територия с колониално управление, пръкнало се именно в БСП. И население готов да се дупи на своите нови господари. Ако правилно си прочел, щеше да разбереш, че не съм против БСП или каквито е партии, а против хуманоидите, които задават тона там и ни управляват. Ако ти правиш разлика между серГей и боЙко, аз не мога..


Димитър Степанов


26 март 2020 | 16:30създаде индустриална България на 27 мо място в ООН и ви я остави с ядрени блокове, огромна индустрия, модерно селско стопанство, социална, културна и спортна в първата 10 ка на света. И да наречеш такава партия "партийка" е злобно, нагло, безотговорно и позорно поведение. За твое сведение БКП в 1922 година е втората по големина партия след БЗНС на Стамболийски, като тогава селското население е 80% и в 1934 година печели местните избори в София. Що се отнася, че ще ми изреждаш в списък кои от БСП са преминали в ГЕРБ, то ти очевадно си много объркан човек. Тези в ГЕРБ не са от БСП , а са кариеристи ренегати бивши членове на БКП, а не на БСП. Ти очевидно не можеш да вденеш разликата. А това че Герб ще бъде съборен с един митинг си е пълна неадекватност и утопия. Живей си с нея.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 16:28Казах ти, че се изцепваш много и пак ти го казвам. За твое сведение БКП е наследник на БРСДП т.с. на Благоев , създал първата социалистическа група в Русия и написал устава и програмата на руските социалисти. Той създаде партията на българските социалисти, събрал левия интелектуален елит на България само 13 години след Освобождението и пишеше статиите си в западни издания на немски и френски. А БКП и БСП са наследници на същата партия при други условия. Социалистите се преименоват на комунисти след първата световна война, за да се разграничат от тези, които бяха за войната и така предадоха идеалите си. БКП, а и БСП никога не са били партийки, както ти самонадеяно се изцепваш. БКП премина през първото в света антифашистко въстание, през въоръжена антифашистка борба, през 20 годишна гражданска война, даде хиляди жертви, победи, наложи едно безкласово общество и социализма , като от България на Белчо и Сивушка и дървеното рало създаде индустриа


FuckEU


26 март 2020 | 15:55Ако си спомняш, преди година, година и половина ти казах, че нямаме време. Е времето свърши и вече е късно.


FuckEU


26 март 2020 | 15:54Ти Русия не я мисли, какъвто и да е Путин поне мисли за родината си, а подобно нещо не е виждано по нашите географски ширини от времената на Живков. На последния въпрос. Предполагам си наясно, че един голям протест можеше да смъкне българоубийците от власт, но така и БСП не се реши да го направи. Така че да, сега може и да се наложи с въоръжена борба да сваляме американотурската администрация, която ни заробва тотално.


FuckEU


26 март 2020 | 15:49Приятелю, БСП е като развъдник на национални предатели. Мога да ти изготвя дълги списъци на нейни кадри в ГЕРБ, СДС, ДПС и дори в партията на лицето наричащо се цар. В самата БСП в момента има доста от тази паплач. Аз не съм човек, който е против лявата идея, с изключение на мантрите за интернационализъм. Не съм и против дясно управление, но само ако е полезно за България и българите.


FuckEU


26 март 2020 | 15:11Не съм чак толкова наивен да вярвам, че БКП е можела да спре разпада на държавата, но точно кадрите на тази партийка затриват родината ми. Капитализъм не означава автоматично да разрушиш, това което имаш. Справка някой от бившите соц. страни............. Социализира наложения капитализъм.......... Верно, в България дивият неолиберален капитализъм е най социален. Не съм против Корнела, а по скоро нейните противници, заради което БСП и още по важно България страда. Докато не се изчисти от помиярите, няма да бъде на власт, дори да спечели избори, защото ДПСто ще управлява.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 14:44Много се изцепваш. Какво е подкрепяла 30 години БСП? Никога не е подкрепяла капитализма, винаги е била за демократичен социализъм, и сега е така. Но ако си въобразяваш, чв БСП можеше да спре разгрома на миналия социализъм това означава, че въобще не си в час. След като великата държава на социализма го предаде, как си представяш БСП да спре този процес. БСП правеше това, което бе възможно, а именно да социализира наложения капитализъм. Никой не можеше да направи повече. Даже в Русия, люлката на реалния социализъм в момента е неолиберален капитализъм с президент ренегат либерал. КПРФ не е спечелила за 30 години нито един избир,ча БСП три пъти печели президентски избори и три пъти парламентарни, от които два пъти с абсолютно мнозинство. Ако я нямаше БСП тогава такива, ксто теб щяха да разберат разликата, както примерно стана в Полша. Всъщност ти какво предлагаш на БСП? Да обяви курс на въоръжена бирба, така ли? БСП не са самоубийци!


Цветан


26 март 2020 | 14:01Личното ми мнение е, че Нинова никога няма да види власт (изпълнителна). Твърде неадекватна е!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 14:28Ти какво печелиш от 11 години опустошителна власт на мутрите?мОсвен ако си тяхна креатура.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 14:26Напротив, много по адекватна е от твоите еднокнижни кумири. Тя правилно ги попита какво пречи да преместят заседанията в голяма зала, примерно в НДК, докато трае епидемията. Пречи нежеланието да има парламент и Тикваров да си прави каквото си иска. Те ли са адекватните с това, че хората ще живеят с кредити и хиляди фирми ще загинат, те и сега заявиха че ще закрият работните места, защото не могат да плащат. Като мине епидемията, тогава ще видим кой е адекватен и кой не. А впрочем това че Тикваров управлява е от полза на тясно обкръжение от фирми и хора и маса чиновници, задоволяващи се с огризани кокълчета. За БСП властта никога не е била самоцел. Тя на два пъти се е отказвала от властта в името на България и то когато и двата пъти е имала абсолютно мнозинство.


koko


26 март 2020 | 13:24Господ здраве да му дава на генерал Бойко Велики! Че, ако разчитахме на "специалиста" по корона вирус Фатмак Рундьо и крушовската селянка госпожа Лъжа жална ни мйка! Генералът задмина по рейтинг фатмака и това го отчете червения боклук на БГ Галъп Андрей Райчев!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 13:31Чакай, поспри се малко. Засега е това, а какво ще стане в края на маратона, когато се сринат хиляди фирми и плъзнат безработните, ще видим. А и дано епидемията мине ниско, защото нищо още не се знае. Пак казвам, дано имаме късмет да минем леко. И тива как се движим в момента не се дължи само на Бирисов, а основно на дисциплината на българите. Така че не бързай да кукуригаш, да не те изяде оранжевата лисица.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 12:44Оказахме се прави, че държавата трябва да осъществява регулации, чрез данъчната система и кредитните институции. Оказахме се прави, че държавата трябва да има компании в търговската мрежа и чрез своя политика да натиска спекулата. Дори Маришки стигна да предлага верига държавни бензиностанции, а ЕС разреши държавни помощи и си плю на либералните порядки. Много държави заявиха, че държавата ще изкупува фалирали големи частни компании. Изобщо ние социалистите показахме, че демократичният социализъм е бъдещето на света, каквито и шикалкавения и глупости да ни говорят.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 12:42Въобще ние социалистите се оказахме прави по всички основни пунктове на реалния живот. И за статуса на болниците, като търговски дружества, и за фанатизираната роля на пазара, и за залитането в частната собственист и нейнито абсолютизиране, и най вече за ролята на държавата. След като мине тази пандемия светът няма да е същия. Какво стана с глупостта, че държавата е лош стопанин. Не държавата, а определени управленски екипи може да са лоши стопани, но те могат да се сменят с добри стопани. И много частни фирми имат още по лоши стопани, особено ако са изградени на шуробаджанашки принцип. Ние социалистите се оказахме прави, че основните структуроуправляващи отрасли трябва да са държавни, като транспорт, енергетика, воден сектор, земеделие и т.н. Оказахме се прави, че болниците трябва да са с друг статут, а не търговски дружества, за да може държавата да ги подкрепя в подобни ситуации, а не да се гони само печалбата. Оказахме се прави, че държа


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Севтопол


26 март 2020 | 12:29Ти, кака, гласува ЗА извънредното положение и прокламира политическото единство в тежко за България време. Не можа да изкараш и две седмици. Ако питаш мен, даже много изкара. Нищо не съм очаквал от вас, червени кхмери, и пак съм разочарован. Не искам да вярвам, че сте готови да застанете на страната на заразата, само за да печелите точки , защото тези точки ще ви останат по лицата като белези от едра шарка.Идиоти.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


26 март 2020 | 23:12Не бъркай двата щата севтополе. Идиотите, Крадците, Престъпниците и Предателите, Убийците и Бандитите са герберастите начело с Тъпака!


Димитър Степанов


26 март 2020 | 12:54Ти си абсолютния идиот защото подкрепяш един диктаторски, едноличен режим, управляван от неграмотен човек. Ти какво искаш? Всички да му ръкопляскаме и каквото той реши то е великото. Какво пречи на вашите тъпаци да оборудват са един ден голяма зала в НДК и там да се водят заседанията на парламента, докато мине епидемията. Пречи им тъпотата и безгръбначието, както на тях, така и на такива безгръбначни лумпени, които ги крепят. Но с това, с което сте се захванали далеч няма да стигнете, защото след епидемията ще останат руини от вашата простотия и неграмотност и рано или късно ще ви отнесе вятърът на промените, които ще са огромни в света след пандемията. Ако си въобразявате,чче ще си я карате , както досега, жестоко се лъжите и после да не пищите за народния съд.