Очаква се председателят на партията да говори остро, както за ситуацията в държавата, така и за положението в партията

Корнелия Нинова свиква конгрес, на който да се говори за политики

3520 | 13 окт. 2017 | 14:40

Докладът на соцлидера на пленума утре – открит за медиите


Националният съвет на БСП се събира утре, 14 октомври, за да вземе решение за свикване на сесия на постоянодействащия 49-и конгрес на партията.

Очаква се делегатите да бъдат призовани да се явят на 28 октомври. Политическият доклад на Нинова за вътрешнополитическата ситуация в страната ще бъде открит за медиите.

Очаква се в него Корнелия Нинова да говори остро, както за ситуацията в държавата, така и за положението в партията.

 

Според запознати лидерът на БСП Корнелия Нинова иска най-висшият форум на партията да вземе решения по реални политики. От обиколките си в страната членовете на соцръководството научили, че хората недоволстват от това, че политиката се е превърнала в „жълто“ занимание, на битово ниво, и вадене на кирливи ризи.

 

Основният мотив на соцлидера е да пребори общото усещане за политиката като за нещо жълто. Затова за пръв път социалистите свикват конгрес, който да разгледа алтернативните им предложения по закона за държавния бюджет.

 

Друга цел, която ръководството на БСП иска да постигне с този форум, е да заяви мястото на партията като водеща проевропейска политическа сила в страната. Социалистите ще излязат със свои идеи за приоритетите на България по време на председателството.

Основният доклад по темата ще изнесе президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

 

Очаква се конгресът да обсъди и вътрешнопартийни проблеми. В много от изявленията си не само пред медиите основните фигури на ГЕРБ изтъкват, че социалистите искат да управляват, но „не са си подредили къщата“.

Затова се очаква в доклада си пред делегатите на конгреса Корнелия Нинова да засегне вътрешнопартийни проблеми, да говори и за състоянието на държавата, но да се опита да подреди къщата си.

 

Ходът със свикването на конгреса изненадал опонентите на Нинова в социалистическата партия, които също искали да го насрочат. Във фейсбук дори вървяла подписка за събиране на делегатите с една цел – Нинова да бъде сменена от председателския пост. Тя обаче изпреварила критиците си.

 

Нинова бе избрана за председател на БСП на 8 май 2016 г. от делегатите на 49-тия конгрес. Тя ги свика на заседание и на знаковата за левицата дата 4 февруари в навечерието на предсрочните парламентарни избори на 26 март 2017 г. Тогава Нинова обяви война на паралелната държава.

 

Досега най-висшият ръководен орган на БСП е свикван в навечерието на избори за нахъсване на партийните кадри. Като лидер на БСП в тежка вътрешнопартийна ситуация обаче Сергей Станишев се е обръщал към конгреса с искане на доверие.

След изборите през март Корнелия Нинова също се обърна с подобен призив към съпартийците си. Но на заседание на Националния съвет. „На тези избори се представихме чудесно, но загубихме, затова аз поемам отговорността и искам вот на доверие“, каза Нинова пред членовете на пленума на 31 март 2017 г.

 

Затова не е изключено и на форума в края на октомври Корнелия Нинова да отправи подобен призив съм съпартийците си. Другият вариант е подрепата за политиките, които ще представи, да се приеме като вот на доверие към нея и работата ѝ. 

 


От категорията

Извънредно! Борисов подписа писмото на Нинова за огласяване на политиците, получавали пари от КТБ

Извънредно! Борисов подписа писмото на Нинова за огласяване на политиците, получавали пари от КТБ-1508513540.jpg

Бойко Борисов изрази готовността си да подпише въпросното писмо още по време на ...

20 окт. 2017 | 18:31

Борисов настоява пред Меркел еврофондовете за Балканите да се увеличат

Борисов настоява пред Меркел еврофондовете за Балканите да се увеличат-1508509543.jpg

Предприсъединителните фондове за Балканите трябва да се увеличат. Балканите са ...

20 окт. 2017 | 17:23

Радев, откривайки тапицерски цех в Попово: Няма кой да я съгради Родината, вместо нас!

Румен Радев в Попово: Няма кой да я съгради Родината, вместо нас-1508534084.jpg

Няма по-хубаво от това българите да работят в България, в родния си край, близо ...

21 окт. 2017 | 00:13

Цецка Цачева: Свидетелка съм на мъжки разговори между двамата генерали на върха на държавата

Цецка Цачева: Свидетелка съм на мъжки разговори между двамата генерали на върха на държавата-1508533344.jpg

Категорично за бойкот и схеми не може и да става дума относно КСНС. Няма ...

20 окт. 2017 | 23:58

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Иво Иванов


14 окт. 2017 | 06:59Нинова е на принципно правилен път...пусна водата на тия комуняшки лекета, които дразнеха хората герговци, петковци, овчаровци, миковци и пр.. Сегае ред да свали гащите на конкуренцията, за да им види народа дебелия крадлив задник, омазан с...кумови работи.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.