Снимка Фейсбук на Корнелия Нинова

Изпълнителната власт да не прехвърля всички отговорности на кметовете, призова тя (СНИМКИ)

Корнелия Нинова от Брегово: Тук сме, за да помогнем на хората! Да знаят, че не са изоставени!

3773 | 13 март 2018 | 14:17

Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха правителствата на Борисов, е голяма грешка, изтъква соцлидерът.

Снимка Фейсбук на Корнелия Нинова-1520944140.jpgСнимка Фейсбук на Корнелия Нинова-1520943989.jpgСнимка Фейсбук на Корнелия Нинова-1520943953.jpgСнимка Фейсбук на Корнелия Нинова-1520943925.jpgСнимка Фейсбук на Корнелия Нинова-1520943872.jpgСнимка Фейсбук на Корнелия Нинова-1520943819.jpgСнимка Фейсбук на Корнелия Нинова-1520944205.jpg

Тук сме в Брегово най-напред да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени.

 

Това заяви в Брегово лидерът на БСП Корнелия Нинова. Председателят на социалистите заведе цялото Изпълнително бюро на партията в засегнатия от наводнение район. Червените проведоха там редовното заседание на ръководството си.

От Брегово Нинова призова изпълнителната власт да не прехвърля всичко, свързано с наводненията на кметовете, които нямат финансов ресурс да се справят с връхлетелите общините им бедствия.

 

"Преди три години им предлагахме единен държавен орган да поеме управлението и контрола. Не ни чуха. Тази инфраструктура е стратегическа за националната сигурност и сигурността на населението", подчерта соцлидерът.

 

Според Нинова "изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха правителствата на Борисов, е голяма грешка."

 

"Доставихме минерална вода, ще дарим пари на пострадалите семейства. След това, заедно с кмета и общинските съветници, ще разговаряме как да помогнем да се реши проблемът с наводненията дългосрочно, защото това не се случва за първи път", написа Нинова във фейсбук.

 

"Ще настояваме и в парламента, и пред правителството държавата да си поеме ролята, а не да прехвърля всичко на кметовете, които нямат средства да поддържат речните корита и язовирите. Преди три години им предлагахме единен държавен орган да поеме управлението и контрола. Не ни чуха. Тази инфраструктура е стратегическа за националната сигурност и сигурността на населението. Както в енергийната система, така и тук ролята на държавата е ключова. Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха правителствата на Борисов, е голяма грешка. Последното такова е решението за частната охранителна дейност. Колко аргументи им дадохме в парламента да не го правят - пак не чуха. Но най-силният аргумент е животът тук, по селата в Северозапада. Почти няма необирана къща. Беднотия е. И ти да караш тези хора да си плащат за частна охрана, е тежка абдикация на държавата от основните й функции. Ето затова не изпълниха предизборното си обещание във всяко село да има полицай - за да си плащат хората. Рушат държавността и е време да спрат с тази арогантност и самодостатъчност и да си отворят очите и ушите за разума и за аргументите на опозицията, а и не само на нея", добави лидерът на БСП.


От категорията

Борисов за апартаментгейт: Всеки ще си понесе отговорността! Ние ще си понесем нашето петно! (ВИДЕО)

Борисов за скандала с ВИП-апартаментите: Всеки ще си понесе отговорността!-1553245705.jpg

Аз съм създал тази партия, за да се бори с корупцията на комунистите. Те ...

22 март 2019 | 11:08

Нинова за апартаментгейт: ГЕРБ се самозабравиха! Да се махнат от властта, за да изтрезнеят!

-1551263918.png

Моделът "ГЕРБ" е корупция в закони, политически рекет над бизнеса и в ...

22 март 2019 | 17:06

Протестиращи медицински сестри разпънаха палатка пред министерството на здравеопазването

-1553180189.jpg

Протести ще има и в други градове на страната, подготвя се и щафетна ефективна ...

22 март 2019 | 17:39

Валери Симеонов: Коалиция с ВМРО за евроизборите е неосъществима, а с "Атака"- невъзможна

-1550161455.jpg

Заявката на БСП за предсрочни парламентарни избори след евровота е опит за ...

22 март 2019 | 16:11

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Севтопол


13 март 2018 | 17:22



"На този геноцид трябва да му се сложи край!" , казва Балкански. Сложихме го. През 89 та.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Севтопол


14 март 2018 | 17:16



Visitor, ако ти толкова години се движиш назад, проблемът си е твой. През 1980г. си купихме тв Електрон 714 Д за 1050 лв. при заплата 150 лв. на изплащане след дълго чакане да ни дойде реда в списъка. Сега заплатата ми е шест пъти по висока, а телевизорът ми е два пъти по евтин, шест пъти по лек, с два пъти по голям екран и много по цветен. Това е само малък пример за сравнение. Има и обратни примери, но такъв е животът, шерен и хубав.


Visitor


13 март 2018 | 20:53



Да де, то си личи! За почти 30 години вместо напред, се движим назад и то с ускорени крачки!


Сурвакар Балкански


13 март 2018 | 15:27



На този геноцид ,трябва да му се сложи край!Не са виновни снеговете и дъждовете а правителството ,което от години не дава пари за почистване на речни корита или изгаждане на стабилни и сигурни диги за застрашени села и райони и... карината с бедствията се повтаря и потретя !Няма друга страна в света,с такова безотговорно правителство ,което взема палиативни мерки но...след събитията и без особена полза!Къде отиват онези 156 милиона лева дадени на държавния резерв за измислени ремонти и т.н. вместо част от тях да се дадат априори за решаване на застрашени села и градове!Тези пари ще потънат като вода в пясък,така както потъваха парите на "Фонда за аварии и бедствия "при Емел Етем ,без да се извършват практически дейности по разчистване на речни корита дерета и градеж на диги !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.