Снимка Пресцентър на БСП

Ние изпълнихме задачата, която си бяхме поставили, категорична е лидерът на БСП (ВИДЕО)

Нинова: Подкрепяме Манолова, ако поиска касиране в София! ГЕРБ направиха най-купената кампания!

26850 | 4 ноем. 2019 | 14:00

Срещу единия лев, с който разполагахме като субсидия, бяха изправени милионите на олигарсите в България.Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната, най-купената, най-компроматната кампания от години, изтъкна тя

Снимка Пресцентър на БСП-1572873456.jpgКарта - местни избори 2019 -1572871729.jpgКарта - местни избиро 2015-1572871704.jpgНинова: Подкрепяме Манолова, ако поиска касиране в София!  ГЕРБ направиха най-купената кампания!-1572871032.jpg

БСП ще даде политическа подкрепа на Мая Манолова, ако поиска касиране на вота в София, заяви на първата си пресконференция след втория тур на местните избори лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

"Промяната започна, беше трудна, но вече е необратима. Страхът от загубата накара управляващите да направят най-агресивната, най-очернящата и най-купена предизборна кампания. И въпреки това затвърдихме тенденцията в последните 3 години да повишаваме резултатите си на всички избори - ГЕРБ отстъпи от ключови, дългогодишни градове-крепости и ерозира в местната власт", каза Нинова, която се появи на пресконференция на "Позитано" 20, заобиколена от кметовете - победители на социалистите.

 

Поздравяваме всички българи, които гласуваха и на втори тур за местни избори. Благодарим на всички, които подкрепиха кандидатите ни за кметове и общински съветници. Изразявам дълбока признателност към труда и усилията на партията и на нашите кандидати. Вие работихте в нечовешки условия в тази кампания. Срещу нас беше държавната машина – МВР обслужваше властта, корпоративният вот беше огромен. Срещу единия лев, с който разполагахме като субсидия, бяха изправени милионите на олигарсите в България и на управляващите. Купените гласове изкривиха вота. Страхът у хората беше голям. ГЕРБ развихриха компроматна война срещу вас и вашите семейства. Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната, най-купената, най-компроматната от години кампания в България. Въпреки всичко това, вие запазихте спокойствие и направихте една прекрасна, позитивна, усмихната кампания.

Ние изпълнихме задачата си, изтъкна Нинова и посочи червените победи в четирите областни града - Русе, Перник, Благоевград и Разград.

 

До мен най-близо стоят четиримата кметове на областни центрове – Русе, Разград, Благоевград и Пеник. Четиримата олицетворяват цялото богатство на БСП – Денчо Бояджиев, спечелил Разград, е чисто партийна кандидатура – опитен, мъдър наш кадър, който вече е бил кмет на Разград, бил е депутат, израснал е в цялата йерархия на партията, той олицетворява мъдростта и опита, които имаме. Двамата млади колеги от Русе и Перник – Пенчо Милков и Станислав Владимиров, са лицето на младото поколение политици, които изградихме в последните три години, които участваха в това изключително тежко състезание, доказаха се и победиха в двата областни града. Румен Томов, Благоевград, е олицетворението на гражданското начало. Той е издигнат от Инициативен комитет, не е член на партията, беше подкрепен от БСП и спечели Благоевград. Тази екипност, тази симбиоза от мъдрост и опит на партийните кадри, енергията на младите хора и силата на гражданско общество ни донесе този успех.

 

Ние изпълнихме задачата, която си бяхме поставили - да удвоим кметовете си и да увеличим общинските съветници.

 

Ние се върнахме в местната власт още на първи тур, на втория затвърдихме и увеличихме този резултат, като спечелихме тези четири областни градове.

Равносметката в числа:

на първи тур – спечелихме 35 общини, на втори тур печелим 26 балотажа – общо 61 кмета, от които 4-те области – Русе, Благоевград, Разград и Перник.

В Шумен – разликата ни е само 77 гласа, при невалидни бюлетини над 400. Тук ще обсъждаме искане за броене на бюлетините и касиране на вота.

В Ловеч – разликата ни е 347 гласа, също при огромен брой невалидни бюлетини.

В София печелим 2 района – Изгрев и Младост. Мая Манолова показа, че алтернатива в столицата има. Разликата е минимална, има огромен корпоративен вот, купени и ромски гласове. Ще ги извадим отново в секции и ще ги представим пред вас.

Партията в София удвои резултата си – от 7 общински съветници, ще имаме 15 и двама районни кметове.

 

По повод твърденията, че се крием зад независими кандидати, все по-трудно става да се проследи някаква логическа нишка в мисълта на премиера Борисов, особено когато започва да отрича сам себе си. Припомням ви, че той спечели състезанието за кмет на София като независим. Без партия, без листа. Когато самият той е бил такъв - сега да отрича тази формула за участие в политиката е най-малкото нелогично. Не трябва да се забравя откъде е тръгнал и той.

Изводите от кампанията и резултата от нея: БСП затвърди тенденцията в последните 3 години да повишава резултатите си на всички избори – президентски, парламентарни, европейски, а сега и местни. ГЕРБ отстъпи от ключови дългогодишни градове – крепости.

 

ГЕРБ ерозира и в местната власт. Промяната започна – тя беше трудна, но вече е необратима. Пожелавам на всички наши кандидати, които бяха в листите ни за кметове и общински съветници, да съхраним енергията си, да съхраним екипите си. Предстои ви много работа, трябва да свършите това, което обещахме на хората. Гордея се с всеки един от вас – знам, че ще бъдете добри кметове и отговорни общински съветници. На добър час на всички в името на това, което обещахме! Работете за вашите съгражданиq udpdKrkfld

 

Нинова пожела "на добър час на Мая, каквото и да реши да прави".

 

Според Нинова има основание Мая Манолова да иска касиране на изборите. „Утре на Изпълнително бюро ще поставя въпроса. Юридически смятам, че право да искат касиране имат Мая и членовете на Инициативния комитет, които са я издигнали. Политически - смятам, че има основание и утре на Изпълнителното бюро ще поставя въпроса да го решим и да дадем политическа подкрепа на Мая за това действие - проверка и касиране. Оттам нататък членовете на нейния инициативен комитет трябва да го подадат чисто формално пред Административния съд. Такъв е редът в България", каза лидерът на БСП.

 

 

 Пресконференция на БСП

Срещу единия лев, с който разполагахме като субсидия, бяха изправени милионите на олигарсите в България.Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната, най-купената, най-компроматната кампания от години, изтъкна тя

От категорията

Валери Симеонов: Протестите нямат сериозни искания. Решихме полицията да си свърши работата

Валери Симеонов: Протестите нямат сериозни искания. Решихме полицията да си свърши работата-1596779724.jpg

По думите му е имало доста притеснителни сигнали. Вече имаме връчена подписка, ...

7 авг. 2020 | 08:49

Росен Йорданов, психолог за премахването на блокадите: Полицията си свърши работата

Снимка БНТ-1596779682.png

Вярвам, че демонстрантите ще намерят по-интелигентен начин да отстояват ...

7 авг. 2020 | 08:53

Палатков лагер отново блокира Орлов мост

Палатков лагер отново блока Орлов мост-1596828594.jpg

Нека изградим барикади в цялата страна и да застанем на тях всички заедно! ...

7 авг. 2020 | 22:26

Румен Радев: Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта

-1595579198.jpg

Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е ...

7 авг. 2020 | 21:40