Краешник с праз и суджук

Краешник с праз и суджук

4407 | 28 ян. 2019 | 11:07


Продукти:
 

За тестото:

1 яйце 

1 ч.ч. прясно или кисело мляко

1 с.л. олио

щипка сол

1 кубче мая

100 г масло+за намазване на корите

брашно, колкото поеме за меко тесто

 

За пълнежа:

4-5 глави праз 

300 г суджук 

около 30 мл олио

1/2 ч.л. червен пипер

доматен сос

1 ч.л. брашно

1/2 ч.ч. вода

сол на вкус

 

 

Начин на приготвянe

От маята, малко от захарта, 1 с.л. брашно и 100 мл се разточва меко тесто, което се оставя да бухне за около 30 мин.

 

След което се замесва отново и се разделя на две части. Оформят се топки и се оставят да отлежат 10 мин.

 

След това се разточва едната топка на дебела кора, намазваме я с разтопено масло и се навива на руло. Слага се в намазнената тава. По същия начин се прави и другата топка, която се слага в тавата срещуположно на първата - да се образува непрекъснат кръг. Мажат се с масло и се оставят да втасат. Отгоре се мажат и с жълтък, размесен с малко масло.

 

Ред е на пълнежа. В тиган се слага около 30 мл олио, запържва се леко суджука, след което се изважда от тигана и в същата мазнина се слага праза. Задушава се до омекване, след което се прибавят червеният пипер, брашното, доматеният сос. После се връща обратно суджука, нарязан на дребно, досипва се вода, овкусява се и се оставя да къкри, докато почти остане на мазнина.

 

Пълнежът се слага в средата на кръга от кори.

Пече се на 170 градуса за 35 мин.


От категорията

Мързелива баница със спанак и сирене

Мързелива баница със спанак и сирене-1553179772.jpg

21 март 2019 | 16:47

Какво да сготвим на Тодоровден - традиционни рецепти

-1543834129.jpg

15 март 2019 | 11:27

Започват пости - ядките и плодовете ще ви спасят от прегрешение

Сн. БГНЕС-1552292003.jpg

Включете в менюто и маслини, зеленчуци, варива. Всичко обаче трябва да е ...

11 март 2019 | 10:12

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

-1552940960.jpg

Whisky Rum &Wine е единственият пролетен мащабен фестивал, предлагащ богат ...

18 март 2019 | 22:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.