Снимка: ММС

Те коментираха и идеята за Балкански първенства по волейбол за подрастващи

Красен Кралев се срещна с президента на CEV Александър Боричич

1214 | 20 ноем. 2020 | 10:18

Двамата обсъдиха отражението на пандемията от COVID-19 върху спорта на континентално и световно ниво. Боричич беше придружен от президента на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе официална среща с преизбрания за нов мандат президент на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) и втори изпълнителен вицепрезидент на Международната федерация по волейбол (FIVB) Александър Боричич. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Двамата обсъдиха отражението на пандемията от COVID-19 върху спорта на континентално и световно ниво. Боричич беше придружен от президента на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев.

Красен Кралев и президентът на CEV коментираха мерките, които се прилагат за ограничаването на разпространението на вируса в България и Сърбия при организиране на спортни състезания. Министър Кралев отбеляза, че в България могат да се провеждат международни надпревари благодарение на разработените правила за влизане в страната на чуждестранни спортисти, треньори и длъжностни лица, свързани с организирането на състезанията.

Боричич е на посещение в България, за да провери готовността на страната ни да приеме Европейското първенство за жени през 2021 г. “Сигурен съм, че България ще бъде един прекрасен домакин на шампионата и ще се докаже отново като добър организатор на събития от най-висок ранг”, каза Боричич.

Страната ни ще приеме турнира заедно с Румъния, Сърбия и Хърватия. Той отбеляза, че след 10 дни по време на заседанието на Борда на CEV ще бъде потвърдено, че България ще получи домакинство на Златната лига по волейбол за жени през 2021 г.
Министърът на спорта и Александър Боричич обсъдиха възможността България да бъде един от домакините на Европейското първенство за мъже през 2023 г. Страната ни ще бъде един от кандидатите за съвместно организиране на шампионата, заедно с Италия и още две страни.

Александър Боричич отбеляза ролята на БФВ и президента ѝ Любомир Ганев в структурите на CEV. “Пред Ганев има перспективата да бъде ръководител не само в европейския, но и в световния волейбол през следващите 20-30 години”, заяви Александър Боричич.

Той сподели впечатленията си и от юношеския национален отбор до 18 години, който се класира на четвърто място на последното Европейско първенство, което се проведе в Италия през месец септември. Според него играчите са перспективни и имат предпоставки за добро развитие в следващите години.

Красен Кралев и Александър Боричич коментираха идеята да стартира организирането на Балкански първенства по волейбол за подрастващи. Боричич се ангажира да запознае спортния министър с плана за провеждането на състезанията. Такъв ще бъде предоставен и на останалите спортни министри от региона.

 


От категорията

Григор Димитров се показа заедно с Лолита

Снимка: Туитър-1606767109.jpg

27-годишната рускиня - дъшеря на милиардер, също като Гришо живее в Монте ...

30 ноем. 2020 | 22:11

"Кларин“: Погребаха Марадона без сърце

-1561112300.jpg

Сърцето на Марадона е било много по-голямо от очакваното. Затова те са ...

30 ноем. 2020 | 14:46

Личният лекар на Марадона: Чувствам се много зле заради смъртта на моя приятел

Сн. Туйтър-1606729056.jpg

Диего мразеше лекарите, мразеше психолозите, мразеше всичко, което бе свързано ...

30 ноем. 2020 | 11:36

Министър Кралев се срещна с фигуристката Александра Фейгин

Снимка: ММС-1606747544.jpg

През следващата година тя ще търси спечелване на квота за Зимните олимпийски ...

30 ноем. 2020 | 16:44