Ние не гледаме промяна в Закона за извънредното положение, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ

Красимир Ципов: Като няма опасност и демокрацията е под заплаха, защо БСП спря партийните събрания?

868 | 26 март 2020 | 11:56

"Именно затова взехме решение НС да провежда извънредни заседания само във връзка с извънредното положение, като оставихме и опцията за извънредни заседания, както казват Конституцията и правилникът", обясни той


Като няма никаква опасност и демокрацията е под заплаха, защо БСП не продължават да провеждат партийните си събрания за избор на председател на партията. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов по време на дебата за работата на Народното събрание по време на извънредно положение, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Днес гледаме проект на решение за работата на парламента по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание. Ние не гледаме промяна в Закона за извънредното положение. Не гледаме други мерки, свързани с извънредното положение. Миналата седмица на председателски съвет се предложи механизъм как да работи Народното събрание по време на извънредното положение и за да има консенсус, предложихме на колегите от "БСП за България" да дадат своето предложение и те го дадоха, само че не го подписаха и не гласуваха, уважаеми български граждани за него, без каквито и да било аргументи", разказа Ципов.

"Днес по същия начин предложихме да видим, да намерим правилната формула така, че да може да реагираме незабавно, когато има необходимост да бъде приета следващата спешна мярка във връзка с извънредното положение. Именно затова взехме решение Народното събрание да провежда извънредни заседания само във връзка с извънредното положение, като оставихме и опцията за извънредни заседания, както казват Конституцията и правилникът за организацията и дейността на Народното събрание", посочи още Ципов.

По думите му здравето на българите не зависи от Жаблянов, иначе е щяло да бъде много лошо.

"Като няма никаква опасност и демокрацията е под заплаха, защо не продължите да провеждате партийните си събрания и защо на 26 април и 3 май не проведете прекия избор на ръководител на партията. Защо, отговорете? Не на нас от парламентарната трибуна, отговорете на всички български граждани. Доколкото си спомням, преди няколко седмици вашият лидер каза, че има сериозна заплаха за живота и здравето на българските граждани и точно по тази причина преустановяваме партийните си формати. Намерете голяма зала, проведете си прекия избор, изберете си комисия", каза още Ципов.

 


От категорията

Борисов: Радев ходи като злобна дърта свекърва след нас и мърмори (ВИДЕО)

Снимки Фейсбук-1585912642.png

Като толкова не му харесва, да наложи вето на закона, аз ще изтегля ГЕРБ от ...

3 апр. 2020 | 14:06

Президентът критикува икономическите мерки на кабинета: Мизерията не е спасение! (ВИДЕО)

-1585149787.jpg

Гладът скоро може да надделее над страха, последствията могат да бъдат ...

3 апр. 2020 | 11:59

Д-р Москов: Г-н Президент, призовавам ви активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа

Д-р Москов: Г-н Президент, призовавам ви активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа -1585937491.jpg

Причината за ниските нива на заболеваемост в България са мерките, които част от ...

3 апр. 2020 | 21:09

Със 122 гласа парламентът удължи извънредното положение до 13 май

-1585912396.png

На първо четене беше гласувана и актуализацията на бюджета, с която се ...

3 апр. 2020 | 20:41

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


26 март 2020 | 12:09Педераст абсолютен. Парламентът е висшия орган на държавата и заседава в една зала, а партийните събрания на всяка партия са в цялата страна. Само на БСП общинските конференции са над 300 в страната в зали с много хора. Нинова правилно им каза, че се измъкват с технически и организационни причини и какво им пречи да осигурят голяма зала и спазят изискванията. Примерно какво им пречеше да оборудват със система за гласуване голяма зала в НДК и там докато трае епидемията да работи Народното събрание. Това показва, че или са много тъпи, или че не желаят да работи Народното събрание, а Тикваров да управлява еднолично и раздава еднолично средства от джипа си.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.