Гледна точка

Кръв като боза се лее

3484 | 9 май 2015 | 15:33

Добрите ченгета винаги хващат злодея. Щом е на кино, де...


С големи бози ни заливат напоследък, особено от малкия екран. Гледаш и тръпнеш, а на моменти не можеш да си поемеш дъх...


Две добри ченгета са по кървавите дири на един много лош престъпник.

 

 

Престъпникът е убил човек, евентуално ще убие втори, с което ще стане рецидивист, а впоследствие може и сериен убиец. Обаче добрите ченгета няма да му позволят такова нещо, печени са те. И преследването започва... 

 

Въоръжен до зъби, лошият бяга с кола. Кара като бесен по най-оживените авенюта, като не прави разлика между улично платно и тротоар. Добрите ченгета обаче го следват с тяхната си кола на една боя разстояние. Газ до ламарината!


И ето че още на първото кръстовище става една, дето нито е за гледане, нито за разправяне. Престъпникът и ченгетата преминават на червено, в резултат на което два-трийсет автомобила катастрофират верижно и експлодират един след друг. Ха да видим кой ще брои утрепаните, ако изобщо е останало нещо отличително от тях!
На следващото кръстовище екшънът е още по-потресаващ. Заедно с дежурната порция автомобили гръмва и един препълнен автобус на градския транспорт. Иди, че брой жертвите!


Лошият обаче продължава да бяга, а добрите го преследват. И точно до една бензиностанция се завързва страхотна престрелка. Бензиностанцията гръмва, а заедно с нея - зареждащите в момента десетина автомобила и няколко камиона. За проклетия единият камион превозва газови бутилки, та от детонацията хвръква както близкият ресторант, така и всяка постройка наоколо. Колко са жертвите - кой да ти каже...


Ама нашите са живи. Добри ченгета са и оцеляват в такива екстремални ситуации. За да продължат да гонят със страшна сила лошия. Който също е жив, защото е известно, че зло не умира.


И ето огромен мост. Пак сблъсък. Даже някакъв камион цистерна пада от моста право върху минаващия отдолу увеселителен пътнически кораб. Веселието е пълно. Всичко хвръква във въздуха. Включително мостът. Само престъпникът (мамка му!) и добрите ченгета (слава богу!) са успели да се измъкнат на косъм.


Ура, ура, ура! Накрая лошият е хванат натясно, проснат е на земята, щракват му белезниците и той няма да може евентуално да извърши второ убийство, камо ли пък трето!


Но като се има предвид, че по груби данни към две хиляди души станаха зян (за имуществените щети да не говорим!), май щеше да е доста по-рентабилно добрите ченгета изобщо да не бяха го гонили...


Те обаче след хепиенда си смигат. В очакване на следващия епизод от сериала. А може пък да ги пратят на умиротворителна мисия в чужбина? Ще са страхотни рейнджъри, нали? Жална им майка на тамошните лоши! Ех, това му е хубавото на киното, че за разлика от живота доброто винаги побеждава.


От категорията

Отстрелването на олигарсите

олигарси-1590677394.jpg

Да следим внимателно какво ще каже Валери Симеонов, който преди дни предупреди ...

28 май 2020 | 19:06

"Свободните" гласове свършиха. Няма да има нито за Мая, нито за Слави...

-1505743367.jpg

Никакви нови политически формации не могат да поникнат, камо ли да разцъфтят в ...

26 май 2020 | 13:05

Китай е приоритет за Берлин и ЕС

-1511169105.jpg

Предстоящото от 1 юли председателство на ЕС е един от последните големи ...

30 май 2020 | 10:04

Българите сред най-пострадалите финансово от пандемията в ЕС

Снимка БГНЕС-1590756399.jpg

Датчаните, нидерландците, шведите, финландците и австрийците са изпитали ...

29 май 2020 | 15:45

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.