Крем-супа "Тиквено кадифе"

3019 | 31 окт. 2019 | 15:43


Необходими продукти:

800 г тиква (обелена и изчистена от семето)
300 г картофи (обелени)
2 глави лук
1 л зеленчуков бульон
2 с.л. зехтин
черен пипер

сол


За гарниране:
магданоз
зехтин
хлебни кубчета


Начин на приготвяне:
Тиквата и картофите се нарязват на едри кубчета. В тенджера се сипва зехтинът и леко се запържва ситно нарязаният лук. Добавят се картофите и се оставят за малко, след това се добавя и тиквата. Оставя се за 1 минута.

 

След това се налива бульонът и се похлупва. Вари се 25-30 минути на среден огън, като се разбърква от време на време.

 

Последните 5 минути се готви без капак. Накрая бульонът ще се поеме почти напълно. Сместа се изсипва в голяма купа и се добавя черен пипер и сол и се пасира.


Супата се поднася със запечени хлебни кубчета, поръсена със зехтин и магданоз.


От категорията

Днес са Коледни Заговезни, започват постите преди Рождество

-1519032330.jpg

Напълно се забранява консумацията на месо, яйца и млечни продукти. Ако по време ...

14 ноем. 2019 | 10:21

Тиквено брауни

Тиквено брауни-1573486207.jpg

11 ноем. 2019 | 17:29

Рангелов хляб за Архангеловден

-1541664970.jpg

8 ноем. 2019 | 10:04

Кисело зеле с ориз на фурна

Кисело зеле с ориз на фурна-1573049490.jpg

6 ноем. 2019 | 16:10

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.