Крем-супа "Тиквено кадифе"

4040 | 31 окт. 2019 | 15:43


Необходими продукти:

800 г тиква (обелена и изчистена от семето)
300 г картофи (обелени)
2 глави лук
1 л зеленчуков бульон
2 с.л. зехтин
черен пипер

сол


За гарниране:
магданоз
зехтин
хлебни кубчета


Начин на приготвяне:
Тиквата и картофите се нарязват на едри кубчета. В тенджера се сипва зехтинът и леко се запържва ситно нарязаният лук. Добавят се картофите и се оставят за малко, след това се добавя и тиквата. Оставя се за 1 минута.

 

След това се налива бульонът и се похлупва. Вари се 25-30 минути на среден огън, като се разбърква от време на време.

 

Последните 5 минути се готви без капак. Накрая бульонът ще се поеме почти напълно. Сместа се изсипва в голяма купа и се добавя черен пипер и сол и се пасира.


Супата се поднася със запечени хлебни кубчета, поръсена със зехтин и магданоз.


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.