Крем супа от карфиол

5712 | 10 март 2015 | 18:16

Христо Паскалев-Паскал: "Витаминозните супи и салати ме зареждат с енергия"

Автор:


Попизпълнителят Христо Паскалев e известен под името Паскал в цяла Европа, САЩ и Русия, където от дълги години гастролира с концерти и печели отличия на фестивали. Помагат му даденият от бога глас и богатият репертоар от над 250 песни на повече от 20 езика. Най-хубавите от тях е събрал в 11 aлбума и седем CD и МС. През 2011 г. певецът отбелязва творчески юбилей - 30 години на сцена, с албума „Жажда за любов“. Друг - „Моя женщина“, излиза в Русия, а през 2013 г. се появява и „Шлагерите на Европа“ с песни от страните в Европейския съюз. Паскал има актьорски изяви в 19 игрални филма – български, полски, испански, италиански, френски и канадски. Член е на световната фестивална организация ФИДОФ-САЩ и е в международното жури на много престижни конкурси за млади попизпълнители в Pусия, Украйна, Молдова и България. Наградите му респектират. Сред тях са големите отличия от Русия и от Европейския комитет по награди и премии към ООН.

Дългата и бурна певческа кариера на Паскал е възможна благодарение на малките тайни и трикове, с които известният певец опазва енергията и гласа си. И сред тях са салатите, здравословните и вкусни супички и аламинути, които Паскал нерядко си готви сам. Някои от любимите си той предлага и на читателите на вестник „Преса“.

 

Необходими продукти

1 голям морков

1 средно голяма

глава лук

1 средна карфи-

олена зелка

1 малка консер-

ва зелен фасул

7-8 печурки

2 с.л. брашно

2 с.л. масло

листа от целина

вода

сол

 

Начин на приготвяне

1. Нарязвам на едро моркова, лука и карфиола.

2. Слагам ги в тенджерата с литър вода, сол на вкус и няколко наситнени листа от целина и ги оставям да поврят 10 мин.

3. Изваждам в купа едрите парчета карфиол и ги нарязвам на по-ситно.

4. Поставям в тенджерата 2 с.л. масло, 1 малка консерва зелен фасул, 7-8 печурки, нарязани на едро.

5. Щом всичко отново заври, го пасирам с миксера и сипвам карфиола в тенджерата.

6. Размивам с малко вода 2 с.л. брашно и го изсипвам в съда, където супата ври до готовност още 10 минути.

7. По желание може да добавите малко черен пипер или други подправки.

8. Може да си натрошите и сирене или да си направите крутони. Въпрос на вкус и предпочитания!

 


От категорията

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

-1543834129.jpg

17 ян. 2020 | 13:23

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

-1547639775.jpg

16 ян. 2020 | 11:10

Свинско с праз

Свинско с праз-1578928156.jpg

13 ян. 2020 | 17:08

Какво да сложим на трапезата на Ивановден – традиционни рецепти

-1515146997.jpg

7 ян. 2020 | 09:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.