Снимка БТВ

ПП да каже към кое европейско семейство ще се присъедини, призова зам.-председателят на БСП

Кристиан Вигенин: Партията на Кирил Петков е като акционерно дружество. БСП излъчва стабилност!

5543 | 27 септ. 2021 | 08:10

Кирил Петков и Асен Василев използваха участието си в служебния проект, за да трупат популярност. Аз не виждам обаче те да изразяват исканията на гражданите, подчертава той

Снимка БТВ-1632729195.png-1603015758.jpg

“Надявам се, избирателите да оценят, че БСП беше предвидима в своите политики и действия, и внесе стабилност в политическия процес в 45-то и 46-то Народно събрание. Ще се опитаме да направим това и в следващия парламент”, коментира тази сутрин Кристиан Вигенин.
Зам.-председателят на БСП посочи, че промяната е хубаво нещо, борим се за нея, но трябва да е ясно как става тя - като се запази държавността и се спазва Конституцията.
 

Вигенин коментира актуалната политическа обстановка в ефира на bTV.

Социалистът обясни, че БСП стои зад кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова.

 

Според него с издигането на двама от заместник-председателите на партията и едно от знаковите лица на левицата - проф. Радослав Гайдарски, като участници в Инициативния комитет, трябва да се сложи край на всички спекулации, които вървяха в последните месеци. По думите му в самия Инициативен комитет за издигане на Радев-Йотова ще има и други лица свързани с БСП.

 

"Този Инициативен комитет е преди всичко знак към обществото за това, че президентът Радев продължава да бъде непартийно обвързана фигура, човек, който е наистина държавен глава на страната ни. За петте години на своя мандат той показа, че има качествата да води страната", заяви Кристиан Вигенин. 

 

Той подчерта, че с инициативния комитет се дава знак на обществото, че гласувайки за Радев, ще дадат гласа си за човек, който ще гарантира стабилността в страната, предвидимостта в управлението. "Нека Радев и Йотова да дадат старт на своята кампания и дадат своята оценка, какво искат да кажат с този Инициативен комитет, формиран от тях самите", допълни зам.-председателят на левицата.

 

По повод продължаващите номинации в БСП, Кристиан Вигенин коментира, че БСП е демократична партия. По думите му само левицата има класическите белези на политическа партия - има партийни органи, които взимат решение, съгласно своя закон - Уставът. "Националният съвет взе принципна позиция за подкрепа на кандидат- президентската двойка Радев-Йотова още през април, но имаме своите уставни ангажименти", каза той и допълни, че до вчера е бил срокът за провеждане на конференциите на местните структури на партията. 

 

Вигенин обясни, че има и други имена, но огромна част от тях са издигнали Радев и Йотова. "Това ни позволи без никакви колебания да се включим в Инициативния комитет", каза той.

 

 Вигенин коментира, че е било отговорено на всички въпроси и Радев е дал ясно да се разбере, че не е напуснал полето, от което е тръгнал преди 5 години. "От казаното от Радев и Йотова става ясно, че вижданията им за принципите, посоката на развитие на страната съвпадат до голяма степен с нашите. Това е важното", подчерта зам.-председателят на БСП.

 

Вигенин определи новия политически проект като бизнес дружество, което ще бъде регистрирано като партия, но няма идеи и политики. Той попита и ако някога спечелят избори, към кое политическо семейство ще се присъединят, след като според тях "Няма ляво и дясно".  

 

Кристиан Вигенин обясни, че от началото на прехода БСП се сблъсква с нови и нови проекти, но все още е и ще продължава да бъде водеща политическа сила. По думите му трябва в кампанията всеки да каже за какво се бори и какви са приоритети му, за да може това да се използва и след изборите за основа за разговори на принципна основа. 

 

На въпрос дали БСП има лидерски въпрос, Вигенин коментира че няма такъв. "Няма друг лидер на политическа партия у нас, който да е избран от всички членове на партията си. Преди една година над 80% от членовете на партията ни  подкрепиха Нинова. Ако това е лидерски проблем, чудя се при другите как би било", категоричен бе той. 

 

 "Колкото по-силна е БСП, колкото повече народни представители има тази партия, която дава стабилност, сигурност и перспектива на хората в тези трудно моменти, толкова по-добре е за българските граждани. Ударите по БСП отвътре са удари срещу България", заключи Кристиан Вигенин.

 


От категорията

Черен рекорд за България! 5861 са новите ковид-заразени, 243 са починали за 24 часа!

Черен рекорд за България! 5861 са новите случаи на ковид-зараззени, 243 са починали за 24 часа!-1635189526.jpg

Битката с вируса са загубили 243 души за последните 24 часа, което е кошмарен ...

26 окт. 2021 | 00:26

Димитровден е! Зимата чука на вратата

Димитровден е! Зимата чука на вратата-1635194806.jpg

Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат ...

25 окт. 2021 | 00:01

Борисов: Пословичната активност на българина да инвестира е уплашена от служебното правителство
(Видео)

-1635238989.png

Говори се за локдаун, като в Москва, а сме в ЕС и НАТО, подчертава бившият ...

26 окт. 2021 | 12:02

Николай Нанков към строителите: Честит празник! Свети Димитър да ви закриля!
(Видео)

Николай Нанков-1624620804.png

Днес строителите посрещат професионалния си празник в смутни времена - с ...

26 окт. 2021 | 12:00