Снимка Пресцентър на БСП

Кандидатът за евродепутат от БСП се срещна с жители на радомирски села

Крум Дончев: Наш дълг е да създадем ценности в децата ни, защото те са бъдещето на България

733 | 15 май 2019 | 15:48

Навсякъде по света народите пазят своите традиции чрез песента, танца и книгата, изтъква той


0_eu2019

 

„Истинската Европа трябва да съхранява своите ценности и история. Навсякъде по света народите пазят своите традиции чрез песента, танца и книгата. Имах късмета да попадна на място, на което хората предават мъдростта на поколенията напред.“ Това каза кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Крум Дончев на среща с жители на радомирските села Извор, Кленовик и Дебели лаг. Той добави, че всеки един народ има своите традиции, празници, обичаи, език и култура и точно те го правят уникален спрямо другите народи. "Наш дълг и отговорност е да създадем ценности в децата ни, защото те са бъдещето на България и е от първостепенно значение да познават, да обичат и да се гордеят с историята, традициите и обичаите на хилядолетната ни държава. Най-лесният начин това да се постигне е именно чрез книгите“, заяви Дончев.

Крум Дончев каза още, че е впечатлен от инициативата на Областния съвет на БСП – Перник за събиране и закупуване на книги, които социалистите даряват на читалища в област Перник. Два пъти, съвместно с Младежкото обединение на БСП, са дарявани книги и дискове с българска народна музика и български филми на българската гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в гр.Димитровград – Сърбия. "Развитието на културата в малките населени места и поддържането на традициите е работа изключително на читалищата, но за да поддържат тази дейност, те трябва да бъдат подпомагани", каза още кандидатът за евродепутат. Той добави, че е впечатляващ и броят на дарените от началото на кампанията досега книги - от 2017 година - 1000 четива в сферата на художествената, историческата и научно-популярната литература.

Председателят на Областния съвет на БСП – Валентин Петков обеща да продължи и да доразвие започнатата инициатива и сподели, че всяка помощ е добре дошла.


От категорията

Борисов пред Макаров: Ще имаме две газови магистрали, нови! Докато другите говореха, ние строяхме

-1571647057.png

И от Гърция за втечнен газ, и азерски, и от Исмет един ден може да дойде. Това, ...

21 окт. 2019 | 10:00

Румен Радев е на посещение в Япония за интронизацията на император Нарухито

-1555923269.jpg

На 24 октомври президентът ще се срещне с министър-председателя Шиндзо Абе

21 окт. 2019 | 08:24

Николай Тишев проведе среща с ръководството и персонала на производствената база на „Победа“

Снимки Пресцентър на БСП-1571650356.jpg

Той изложи пред производителите на захарни изделия основните приоритети от ...

21 окт. 2019 | 12:31

Съветник на президента Тръмп прие Цацаров и Гешев в Белия дом (Снимки)

Сн. prb.bg-1571650152.jpg

Основната тема на разговорите с българските представители във Вашингтон са били ...

21 окт. 2019 | 12:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.