Снимка Пресцентър на БСП

Кандидатът за евродепутат от БСП се срещна с жители на радомирски села

Крум Дончев: Наш дълг е да създадем ценности в децата ни, защото те са бъдещето на България

653 | 15 май 2019 | 15:48

Навсякъде по света народите пазят своите традиции чрез песента, танца и книгата, изтъква той


0_eu2019

 

„Истинската Европа трябва да съхранява своите ценности и история. Навсякъде по света народите пазят своите традиции чрез песента, танца и книгата. Имах късмета да попадна на място, на което хората предават мъдростта на поколенията напред.“ Това каза кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Крум Дончев на среща с жители на радомирските села Извор, Кленовик и Дебели лаг. Той добави, че всеки един народ има своите традиции, празници, обичаи, език и култура и точно те го правят уникален спрямо другите народи. "Наш дълг и отговорност е да създадем ценности в децата ни, защото те са бъдещето на България и е от първостепенно значение да познават, да обичат и да се гордеят с историята, традициите и обичаите на хилядолетната ни държава. Най-лесният начин това да се постигне е именно чрез книгите“, заяви Дончев.

Крум Дончев каза още, че е впечатлен от инициативата на Областния съвет на БСП – Перник за събиране и закупуване на книги, които социалистите даряват на читалища в област Перник. Два пъти, съвместно с Младежкото обединение на БСП, са дарявани книги и дискове с българска народна музика и български филми на българската гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в гр.Димитровград – Сърбия. "Развитието на културата в малките населени места и поддържането на традициите е работа изключително на читалищата, но за да поддържат тази дейност, те трябва да бъдат подпомагани", каза още кандидатът за евродепутат. Той добави, че е впечатляващ и броят на дарените от началото на кампанията досега книги - от 2017 година - 1000 четива в сферата на художествената, историческата и научно-популярната литература.

Председателят на Областния съвет на БСП – Валентин Петков обеща да продължи и да доразвие започнатата инициатива и сподели, че всяка помощ е добре дошла.


От категорията

Бойко Борисов: На „Позитано“ 20 даже и оставка не могат да подадат

-1560404229.jpg

Министър-председателят разговаря с еврокомисаря по цифровата икономика и ...

17 юни 2019 | 11:04

Корнелия Нинова: Преглътнах егото си, защото щяха да разсипят партията!

Снимка Кадър БТВ-1560749862.jpg

Структури в червената партия и отделни социалисти хвърляли членските си книжки ...

17 юни 2019 | 08:11

Нов параклис ще се изгради в Момчилград

Сн. Община Момчилград -1560795926.jpg

Екипът ни никога не е делил хората и винаги сме подпомагали както ...

17 юни 2019 | 21:24

Мария Габриел: Всеки от нас ще има достъп до суперкомпютъра

-1559908488.jpg

Суперкомпютърът в София ще бъде най-бързия в Източна Европа, подчертава Роберто ...

17 юни 2019 | 17:59

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.