Кускус с агнешко и зеленчуци

4241 | 10 дек. 2014 | 12:00

Автор:


Необходими продукти

 

600 г обезкостено агнешко
250 г кускус
1 глава лук
2 белени домата
½ връзка пресен лук
500 мл зеленчуков бульон
2-3 червени чушки
5-6 моркова
зехтин, лют червен пипер, черен пипер и сол на вкус

 

Начин на приготвяне

 

1. Обезкостеното агнешко месо се нарязва на едри хапки. Подправя се на вкус, след
което се поставя в тенджера на умерена температура с няколко капки зехтин. Запържва се заедно с нарязаната на ситно глава лук.
2. След няколко минути се прибавят нарязаните на кубчета моркови. Сместа се поръсва с черен пипер, лют червен пипер и сол на вкус. Разбърква се добре и температурата се намалява.
3. Агнешкото и зеленчуците се прехвърлят в глинен съд за печене. Добавят се нарязаният на ситно пресен лук, доматите на кубчета и червените чушки. Залива се с половината зеленчуков бульон.
4. Месото се пече около 60-70 минути във фурна на 180-200 градуса.
5. Междувременно се приготвя кускусът, като се поставя в гореща вода с малко мазнина (масло или зехтин) за около 10-15 минути.
6. Готовият кускус се разпределя в чиния като канапе за изпеченото агнешко.


От категорията

Коприва с ориз и пролетни подправки

Коприва с ориз и пролетни подправки-1585644179.jpg

31 март 2020 | 11:41

На Благовещение се ядат риба и спанак: Вкусни рецепти за празника

-1478080546.jpg

24 март 2020 | 19:00

Спаначени кюфтенца

Спаначени кюфтенца-1584006939.jpg

12 март 2020 | 11:54

Какво да сготвим на Тодоровден - традиционни рецепти

-1491556349.jpg

6 март 2020 | 11:21

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.