Засега ръководството на НС ни игнорира и затова седим в коридора", посочи Никола Вапцаров, представител на "Изправи се. БГ", който е пред парламентарното деловодство.

От парламентарната администрация отказали да пуснат протестиращите

Кутев вкара хора на Манолова в НС. Те отказват да напуснат сградата до оставката на Борисов

6868 | 16 септ. 2020 | 14:04

Нямам представа какво са решили да правят, но не изключвам и решения да не излязат от парламента, обяснява соцдепутатът


Протестиращи, близки до Мая Манолова, които червеният депутат Антон Кутев пуснал в парламента, отказват да го напуснат, докато премиерът Бойко Борисов не подаде оставка или докато поне не ги приеме председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

Според соцдепутата в групата, влязла в Партийния дом, има хора от различни организации - майки на деца с увреждания, от протеста на "Орлов мост", от формацията на Мая Манолова "Изправи се. БГ" и др.
"Нямам представа какво са решили да правят, но не изключвам и решения да не излязат от парламента", казва Кутев, цитиран от "Сега".

 

От парламентарната администрация първоначално отказали изобщо да пуснат протестиращите, разказа Кутев. Не допускали до демонстрантите и представители на медиите. След това обаче журналистите били допуснати до тях.

 

"Когато се отзовах на молбата им, го направих с идеята, че те трябва да си внесат декларацията с исканията и да се срещнем с тях", обясни Кутев защо е вкарал хора на Мая Манолова в НС.

 

"Не знам дали ще напуснат сградата на НС, но им помогнах да влязат, защото не искаха да ги допуснат. Според мен вече няма да искат да излязат", обясни мотивите си Антон Кутев.

 

"Засега ръководството на НС ни игнорира и затова седим в коридора", посочи Никола Вапцаров, представител на "Изправи се. БГ", който е пред парламентарното деловодство. И допълни: "Още не знаем какво ще се случи към 16.30 часа, когато тръгнат да затварят сградата. Предполагам, че могат да ни изхвърлят насила и към момента не сме решили съвсем какво ще предприемем, ако до края на работния ден никой не ни обърне внимание. Поне 5-6 души имаме, които са постоянно пред деловодството и чакат да ни приемат." 

 

По думите на Вапцаров "Системата ни убива" са водещата гражданска организация, а останалите, които са в парламента, им помагат. Имало и представители на палатковите лагери от Ректората и Орлов мост.

 


От категорията

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни (ВИДЕО)

Снимка: бТВ-1600937438.jpg

„Трябва да има и ясен отговор на публикациите на „Шпигел“, където има ...

24 септ. 2020 | 11:45

Борисов за записите: Хората на Радев ме сготвиха с помощта на една госпожа, ченгеджийски номер!

Кадър: Фейсбук-1600936385.jpg

“Радев какво казва? – да дадат оставка и тогава да говориме. Ама аз като дам ...

24 септ. 2020 | 10:59

Румен Овчаров: Някой има интерес да дълбае между БСП и Радев. Изгражда се сценарий на конфликти

Снимка Кадър БТВ-1600958706.png

50-ият конгрес на БСП може да даде летящ старт за спечелване на изборите, смята ...

24 септ. 2020 | 17:59

МОН: 81 са заразените с COVID-19 ученици, учителите - 70

-1594622760.jpg

Временно е преустановен учебният процес поради карантина на образователните ...

24 септ. 2020 | 17:52