Сн. Пресцентър

Според евродепутата кръгът участва във властта, без да е ходил на избори

Кючюк:Кръгът „Капитал“ успя да подведе партньорите ни САЩ, но ние ще продължаваме да ги изобличаваме

9278 | 16 септ. 2021 | 12:24

Евродепутатът допълни каква е структурата на кръга, а именно - силно медийно влияние, претенции за абсолютна защита на човешките права и свободи и либерализъм, но по-интересни са разклоненията на кръга, пряко свързани с неправителствени организации

Сн. Пресцентър-1631784342.png-1569309864.png

Днес по време на обсъждането в пленарна зала на темата за санкциите, идващи от САЩ и върховенството на закона, евродепутатът от ДПС и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, зае категорична позиция относно санкциите по закона „Магнитски“. Според него липсата на активност от страна на европейските институции относно наложените санкции е предпоставка за незаконните действия, предприети от българското служебно правителство.

 

„САЩ е най-важният стратегически партньор на ЕС, но в този случай нашите партньори са дълбоко подведени от кръга „Капитал“ начело с олигарха Иво Прокопиев. Моите основания за това твърдение са, че както виждаме обвиненията към г-н Пеевски са абсолютно несъстоятелни и това всеки изминал ден се доказва. Определени лобисти говореха че са участвали в процеса по изготвянето на санкции, въпреки че реално нямат място в него. Не на последно място, ден преди оповестяването на санкциите от САЩ, една от най-влиятелните фигури в този кръг заяви, че „очаква благи вести от САЩ“. И тъй като знае механизма на оповестяване, в рамките на Вашингтон, няма как информацията да е изтекла, ако не работят и други лобисти в целия процес. Г-н Пеевски не им допада, защото с трите медии, които има продължава да изобличава техния олигархичен модел, а ние ще продължаваме да ги изобличаваме пред европейските институции.“, заяви Кючюк по време на изказването си в пленарна зала.

 

Евродепутатът допълни още каква е структурата на кръга „Капитал“, а именно - силно медийно влияние, претенции за абсолютна защита на човешките права и свободи и либерализъм, но по-интересни са разклоненията на кръга, които са пряко свързани с неправителствените организации.

 

В своето изказване Кючюк категорично заяви, че кръгът „Капитал“ участва в няколко поредни управления без обаче да се е явявал на избори, като цитира думите на бившия премиер Борисов, че 6-ма министри в неговото първо правителство са били посочени от кръга „Капитал“.

 

От своя страна съпредседателят на партия АЛДЕ увери, че ДПС ще продължава да комуникира с американските си и европейски партньори и да изобличава кръга „Капитал“ за търговията с влияние.

 Кючюк:Кръгът „Капитал“ успя да подведе партньорите ни САЩ, но ние ще продължаваме да ги изобличаваме

Евродепутатът допълни каква е структурата на кръга, а именно - силно медийно влияние, претенции за абсолютна защита на човешките права и свободи и либерализъм, но по-интересни са разклоненията на кръга, пряко свързани с неправителствени организации

От категорията

Румен Радев от Черни връх: Ще видим слънце и ще дишаме свободно, само ако бъдем единни (Видео)

Сн. Пресслужба-1634480704.jpg

България е в преход от авторитарен режим към демокрация, от произвол към ...

17 окт. 2021 | 17:24

Венцислав Сивов: ВМРО винаги се е борила за отстояване на националните интереси и защита на Родината

Венцислав Сивов: ВМРО винаги се е борила за отстояване на националните интереси и защита на Родината-1634484758.jpg

Листата с кандидатите за народни представители е съставена изцяло от наши ...

17 окт. 2021 | 18:32

Йордан Цонев: Олигархичният кръг "Капитал" налага медийно Кирил Петков и Асен Василев

Йордан Цонев: Олигархичният кръг "Капитал" налага медийно Кирил Петков и Асен Василев-1634493089.jpg

Ние се озовахме срещу една масирана пропаганда срещу ДПС, която имаше за цел на ...

17 окт. 2021 | 20:50

Искра Михайлова в Бяла Слатина: Бойко, твоята паяжина започва да се разкъсва вече!

Искра Михайлова в Бяла Слатина: Бойко, твоята паяжина започва да се разкъсва вече!-1634492680.jpg

Оттук нататък всичко зависи от нас, българите. Бойко Борисов не може да бъде ...

17 окт. 2021 | 20:43