Лагерфелд и котката му подкрепят инициативата “RememberMeThursday” в 168 държави

Осинови, а не купувай любимец!

Лагерфелд и котката му подкрепят инициативата “RememberMeThursday” в 168 държави

1602 | 5 окт. 2018 | 16:17

Светлана Хънт и нейната Lucky Hunt Foundation се включиха в почитта към кончината на любимите животинки

Лагерфелд и котката му подкрепят инициативата “RememberMeThursday” в 168 държави-1538745544.jpgСветлана Хънт и нейната Lucky Hunt Foundation се включиха в почитта към кончината на любимите животинки-1538745835.jpgСветлана Хънт и нейната Lucky Hunt Foundation се включиха в почитта към кончината на любимите животинки-1538745808.jpgСветлана Хънт и нейната Lucky Hunt Foundation изпрати 30 страдалци на хубав живот във Франция-1538745722.jpg

 Традицията представлява онези ценности, умения и практики, които отразяват същностните характеристики на всяко общество и които то съхранява във времето, предавайки ги от поколение на поколение. Те са източник, който възпитава основни ценности у децата и са училище за човешки добродетели.

 

“RememberMeThursday” е световна традиция, която се провежда всяка година в 168 държави по цял свят, почитайки всички онези домашни любимци , които вече не са сред живите. Lucky Hunt Foundation и г-жа Светлана Хънт дадоха старт на тази инициатива и в България. Те организираха бдение около кея на хотел „Порт Палас“ във Варна и заедно запалиха свещички в памет на всички домашни любимци, които вече не са сред нас.

 

„Хората, животните и любовта споделени през тази невероятна вечер, имаха голямо въздействие, нямам думи, с които мога да изразя преживяното. Благодаря на всички, които споделиха тези специални моменти и подкрепиха инициативата на Майк Армс“, сподели г-жа Хънт по време на  “RememberMeThursday”.

 

Майк Армс е един от най-известните защитници на животни в света. Той е основател на международните благотворителни фондации „Pet Adopt-a-thon“ и „Home 4“,създава и международната инициатива „RememberMeThursday". През последните 40 години Майк е спасил живота на милиони осиротели животни.

 

Световноизвестният дизайнер Карл Лагерфелд и котарака му Choupette също подкрепиха #remembermethursday.

 

Всяка година много животни биват изоставени в приюти поради абсурдни причини. Lucky Hunt Foundation винаги е с отворени врати и кани всеки, който има желание да се запознае с техните любимци. „Нека бъдем техния глас, нека покажем тяхната история, те не са забравени, нека им помогнем да открият любящ дом. Осинови, а не купувай любимец“, зоват от родната природозащитна организация.

 

Само преди няколко дни, 30 от любимците на Lucky Hunt Foundation отпътуваха за Франция. Там те ще открият своя нов, топъл и изпълнен с много любов дом, благодарение на д-р Лейла Ел Фурджи и нейната фондация #CCTNA, която подкрепя и съдейства на българските си партньори.

 

 

Още новини за дейността на Lucky Hunt Foundation може да научите от:

https://www.facebook.com/LHFluckyhunt

https://www.instagram.com/luckyhuntfoundation/

 

ПОВЕЧЕ ЗА  LUCKY HUNT FOUNDATION:

Приютът към Lucky Hunt Foundation е основан през 2016 като затворено стопанство от тип 1, чиято основна задача е да кастрира/стерилизира кучета и да помага на бездомни, ранени четириноги в нужда. В нея работи квалифициран персонал от професионални ветеринарни лекари. В клиниката се извършват до 10 кастрации на ден. Lucky Hunt Foundation е обширно пространство, където любимците живеят в домашна среда и не са затворени в клетка. В приюта са отглеждани стари и болни животни и такива със специални нужди.

Животни без постоянен дом са включени и в програмата „Lucky Hunt Virtual Adoption“. Тази хибридна форма на осиновяване се осъществява чрез уебсайт, който позволява да се осинови едно (или няколко) животни от всяка точка на планетата чрез лайф стрийм.

Фондацията на г-жа Светлана Хънт се разширява в Lucky Hunt Projects 2017, като ще работи по интересни и иновативни нови програми. Това я прави единствената по рода си в България. Lucky Hunt Projects 2017 е сертифицирана като отворено стопанство и ще може да кандидатства по европейски програми, както и да търси подкрепа от подобни организации в ЕС. Първата програма е наречена „Lucky Hunt Donkey Farm“. Фондацията има за цел да се грижи за породата „балкански“ магарета в България, да образова и информира хората за тяхната популация, която застрашително е намаляла.

Проектът „Stop Puppy Mills SOS“ пък цели да елиминира фабриките за кученца, сериозен проблем в нашата страна, на който трябва да обърнат внимание всички институции. Те са принуждавани да раждат постоянно без да напускат клетките си, а отделно се отглеждат в изключително мизерни условия.

„Foreign Students are Welcome“ ще е програма, направена за току-що завършили ветеринари от цял свят, която ще им даде възможност да усъвършенстват техниките на кастрацията и да  повишат своята квалификация.

Една от последните инициативи на г-жа Хънт е наречена “Children’s Workshop”. Това е програма за деца, болни от аутизъм и синдрома на Аспергер, които ще имат възможност да общуват с животните.

По идея на Светлана Хънт в социалната мрежа Инстаграм бе създаден и профила #luckyhunt_charity. Чрез него се организира разпродажба на луксозни дрехи и аксесоари, а всички постъпили средства отиват за нуждите на Lucky Hunt Foundation.


От категорията

Княгиня Мириам присъства на кралската сватба в Сейнт Джордж (Снимки)

Сн. http://www.kingsimeon.bg-1558533128.jpg

Преди дни се венча лейди Габриела Уиндзор, дъщеря на Принц Майкъл на Кент, ...

22 май 2019 | 16:51

След края на сериала - идва ли ново начало и Сезон 9 на "Игра на тронове"?

Снимка: HBO-1558456759.jpg

Междувременно манията по сериала прерасна в петиция на недоволните от ...

21 май 2019 | 19:38

Критичен ден по отношение на пътувания, глоби и проверки

За консултация и записване на час при Милена Иванова ЕАF@Ealife.bg-1541358920.jpg

Аспектът активира опасност от катастрофи и социални проблеми. Бъдете внимателни ...

24 май 2019 | 10:17

Днес е подходящо време за съзидание, за вътрешно творческо преображение

Днес е подходящо време за съзидание, за вътрешно творческо преображение-1558676366.jpg

Вярвайте, надявайте се, смейте се и ще получите това, което искате, без никакви ...

24 май 2019 | 08:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.