Лазаня с кайма и сос Бешамел

Лазаня с кайма и сос Бешамел

7963 | 20 септ. 2021 | 16:06


Необходими продукти:
кори - 250 г готови за лазаня (1 пакет)
кайма - 250 - 300 г
лук - 1 глава
домати - 250 г смлени от консерва
кашкавал
черен пипер
сол

 

За соса Бешамел
олио - 4 - 5 с.л.
брашно - 4 - 5 с.л.
прясно мляко - 300 мл

Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя se млякото.

Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

Поръсва се Лазанята обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.


От категорията

Пълнени чушки с доматен сос

Пълнени чушки с доматен сос-1633955603.jpg

11 окт. 2021 | 15:32

Есенна торта с ябълки и круши

Есенна торта с ябълки и круши-1632839332.jpg

28 септ. 2021 | 17:28

Какво да сготвим на Кръстовден според обичая

-1505314994.jpg

14 септ. 2021 | 11:10

Какво да сготвим на Малка Богородица - вкусни рецепти

-1504793746.jpg

8 септ. 2021 | 10:22