Летни сармички

3117 | 17 юли 2017 | 17:22


Необходими продукти

    лозови листа - 200 гпресни
    зелен лук - 4 - 5 връзки
    ориз - 1 ч.ч.
    олио - 150 мл
    джоджен
    магданоз
    черен пипер
    захар - 1 щипка
    сол

Начин на приготвяне
Лозовите листа се попарват с вряла вода. Лукът, оризът и нарязаните магданоз и джоджен се смесват и подправят. Във всяка сармичка се слага по-малко плънка, след което се завива на руло. Сармичките се подреждат в тенджера, посоляват, притискат с чиния и заливат с гореща вода. Задушават се до готовност.


От категорията

Мраморен сладкиш с маскарпоне

Мраморен сладкиш с маскарпоне-1516701679.jpg

23 ян. 2018 | 12:00

Телешко „Уелингтън“

Телешко „Уелингтън“

-1516353379.jpg

19 ян. 2018 | 11:14

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018