Летни сармички

1999 | 17 юли 2017 | 17:22


Необходими продукти

    лозови листа - 200 гпресни
    зелен лук - 4 - 5 връзки
    ориз - 1 ч.ч.
    олио - 150 мл
    джоджен
    магданоз
    черен пипер
    захар - 1 щипка
    сол

Начин на приготвяне
Лозовите листа се попарват с вряла вода. Лукът, оризът и нарязаните магданоз и джоджен се смесват и подправят. Във всяка сармичка се слага по-малко плънка, след което се завива на руло. Сармичките се подреждат в тенджера, посоляват, притискат с чиния и заливат с гореща вода. Задушават се до готовност.


От категорията

Лятна торта с плодове и маскарпоне

Лятна торта с плодове и маскарпоне-1500888603.jpg

24 юли 2017 | 12:28

Вкусни рецепти за Илинден

-1491556349.jpg

20 юли 2017 | 10:45

Катето Евро спретна уникално тирамису и зарадва феновете с ароматни истории от книгата си

Катето Евро спретна уникално тирамису и зарадва феновете с ароматни истории от книгата си-1500546150.jpg

В книгата, освен че разкрива тънкостите на готвенето, любимката на българската ...

20 юли 2017 | 13:22

Мус от ананас и малини

Мус от ананас и малини-1499871664.jpg

12 юли 2017 | 18:00

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.