Летни сармички

2818 | 17 юли 2017 | 17:22


Необходими продукти

    лозови листа - 200 гпресни
    зелен лук - 4 - 5 връзки
    ориз - 1 ч.ч.
    олио - 150 мл
    джоджен
    магданоз
    черен пипер
    захар - 1 щипка
    сол

Начин на приготвяне
Лозовите листа се попарват с вряла вода. Лукът, оризът и нарязаните магданоз и джоджен се смесват и подправят. Във всяка сармичка се слага по-малко плънка, след което се завива на руло. Сармичките се подреждат в тенджера, посоляват, притискат с чиния и заливат с гореща вода. Задушават се до готовност.


От категорията

„Мързеливи” чушки бюрек

„Мързеливи” чушки бюрек-1506333569.jpg

25 септ. 2017 | 12:57

Пълнени тиквички с риба тон

Пълнени тиквички с риба тон-1505829326.jpg

23 септ. 2017 | 11:39

Пълнени домати със сирене и печени чушки

Пълнени домати със сирене и печени чушки-1505828941.jpg

22 септ. 2017 | 13:17

В сезона на зимнината: 5 традиционни рецепти за домашна туршия

-1475748435.jpg

20 септ. 2017 | 16:35

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.