Левон Хампарцумян: Семейството ми беше потиснато от комунизма

Аз съм един от най-добрите банкери, като мъж - питайте жена ми!, казва бившият зам-министър

Левон Хампарцумян: Семейството ми беше потиснато от комунизма

18280 | 1 окт. 2017 | 09:28

Приватизация се превърна в мръсна дума, защото хората не разбират същността на проблема. Като зам.-министър съм направил доста успешни сделки. Собствеността отиде по естествен начин в ръцете на хората, които бяха актуални през онова време, посочи банкерът


"Богатството е относително понятие. Винаги ще има по-богат от теб. Трите неща, без които не мога са храна, вода и интернет". Това заяви пред БТВ банкерът Левон Хампарцумян, който призна, че е бил непослушен ученик с намалено поведение и двойки. 

 

"Имах една учителка, която плюеше. С един приятел отворихме чадъри на първия чин. Като банкер на тази територия съм един от най-добрите. Като мъж - не мога да преценя, питайте жена ми. Май от третия път уцелих. Семейството ми беше потиснато от комунизма.

 

Нашето поколение растеше по улиците. На "Горнобански път" имаше ниви, а най-вкусните череши бяха тези, които първо си откраднал. Първата работа, която съм работил сериозно, беше "разделяне на въздуха" в "Кремиковци". Парите не бяха лоши", сподели банкерът. 

 

"Не съм прекалявал с харчовете. При кризата на средната възраст си купих спортно БВМ с две врати, но вече нямам такива коли. Не си падам по харчовете, защото и дядо ми беше беден. Хората да инвестират пари в себе си, да се усъвършенстват. Най-лошото е да вярваш, че като търкаш билетчета може да забогатееш.

 

Приватизация се превърна в мръсна дума, защото хората не разбират същността на проблема. Като зам.-министър съм направил доста успешни сделки. Собствеността отиде по естествен начин в ръцете на хората, които бяха актуални през онова време.

 

С Иван Костов се чуваме често. Правителството му направи ключови реформи. Ако беше останала старата комунистическа подредба, щеше да е още по-лошо. Банкерът и политикът трябва да стоят на една ръка разстояние, защото ние продаваме услуги, а политиците не би трябвало да го правят", коментира Хампарцумян.

 

Той разказа, че последно е плакал за родителите си и за смъртта на кучето си. "Когато не работя, готвя и съм романтичен. Плених последната си съпруга със сьомга. Тя беше вегетарианка. Първо започна да яде риба, после телешко, но последното ѝ постижение е свинското месо.

 

Споделяме хобита като готвене, йога, пътуване и работа в градината. Нямам снимка, с която да се гордея, но обичам да фотографирам. Вдъхновяват ме любопитните неща около нас", каза още Левон Хампарцумян, който показа градината си.

 

Банкерът гледа тиквички, японски чушки, латинки, татул, рози и домати, които тази година не са му се получили. Той призна, че основно задължение за растенията е негово. 


От категорията

Каракачанов към ЕП: Правите опити да налагате "македонско малцинство". Няма да го позволя!

-1599078085.jpg

Оказа се обаче, че зад паравана на „борбата с корупцията“ за пореден път е ...

18 септ. 2020 | 10:28

Форумът ще се проведе онлайн

Борисов ще участва в Общия дебат на 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН

Борисов ще участва онлайн в Общия дебат на 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН-1600409014.jpg

Темата на дебата тази година е: „Бъдещето, което искаме, и ООН, от която се ...

18 септ. 2020 | 08:41

Затварят част от бул. "Ал. Малинов" в София заради състезание

Затварят част от бул. "Ал. Малинов" в София заради състезание-1600423283.jpg

18 септ. 2020 | 13:00

Сидорова: Водните ресурси в България се управляват с остарели методи и липса на отговорност

Снимка Пресцентър на БСП-1600423306.png

Каква е политиката по управлението на водите, попита тя екоминистъра Емил ...

18 септ. 2020 | 12:59