На публичен дебат за младите хора и тяхното бъдеще в дигитална Европа, проведен в Софийския университет

Лиляна Павлова: Европейският проект няма да е завършен без интеграцията на Западните Балкани

1206 | 9 май 2018 | 12:28

Изключително важно за нас е мястото на младите хора, подчерта министърът на българското председателство на Съвета на ЕС


                            euro2018_btnNew

 

Европейският проект няма да е завършен без интеграцията на Западните Балкани. Това каза министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на публичен дебат за младите хора и тяхното бъдеще в дигитална Европа, провел се в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Вече излезе проектът на многогодишната финансова рамка и аз се радвам, че в нея виждаме трите неща, за които България и българското европредседателство се борихме и отстоявахме. Първо е запазването на традиционните политики, сближаването, регионалната политика, селскостопанската политика. Второто е да намери отражение в бюджета, независимо от излизането на Великобритания от ЕС, това съюзът да е солидарен и отворен. Европейският проект няма да е завършен без интеграцията на Западните Балкани. И не на последно място третият важен елемент – това са новите предизвикателства към нас, които трябва да намерят отражение и в политиките и от бюджетна гледна точка“, допълни още тя.

„Предизвикателствата са тероризъм, миграция, климатични промени. Всичко това да намери отражение и своето място в бъдещето. Изключително важно за нас в това бъдеще е мястото на младите хора, така че всички вие да се чувствате пълноценно живеейки, работейки, учейки, реализирайки се тук в Европа, в България. За това увеличението на средствата за „Еразъм“ е изключително важна тема. Остават още броени седмици до края на европредседателството, но аз мисля, че успяхме, доказахме, че не трябва да ни подценяват като държава. Важното е да имаме капацитет, воля, да имаме експертизата и да положим необходимите усилия, за да покажем, че можем да имаме важна роля и значение на политическата сцена и вече го доказахме“, каза още министър Павлова.

 


От категорията

Лиляна Павлова: 17 май е исторически ден, София свързва Балканите! (СНИМКИ, ВИДЕО)

Снимки: Фейсбук-1526576158.jpg

Днес проведохме открит диалог за перспективите и възможностите за развитие на ...

17 май 2018 | 19:54

Лиляна Павлова: Утре подписваме със Сърбия меморандум за газовата връзка между двете страни

-1525846262.png

На Срещата на Върха утре очакваме 28-те европейски лидери и 6-те балкански ...

16 май 2018 | 13:06

С празник на буквите на открито София ще отбележи 24 май

С празник на буквите на открито София ще отбележи 24 май.-1527084519.png

Събитието започва в 17:00 ч. в парка зад НДК и се организира от Министерство за ...

23 май 2018 | 17:07

Павлова: Има пълна приемственост в работата, която ще предадем на Австрийското председателство

Лиляна Павлова-1526984576.jpg

Предстои междуведомствената група към външно министерство да направи анализ и ...

22 май 2018 | 12:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Marta


9 май 2018 | 12:38Като чуя вече "Европейски проект" и лоши ми става


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018