Лиляна Павлова: Изборът на 26 май не е между статукво и промяна, а между напредък и ретроградност

Хората виждат всичко направено до момента от правителствата на ГЕРБ, казва бившият министър (ВИДЕО)

Лиляна Павлова: Изборът на 26 май не е между статукво и промяна, а между напредък и ретроградност

9420 | 16 май 2019 | 07:46

На много места хората отчитат, че никога преди не е имало такъв ръст на заплатите и пенсиите макар и постепенен, отчитайки увеличението на заплатите на учителите, на медицинските сестри.


0_eu2019

 

Лиляна Павлова е седма в листата на ГЕРБ – СДС за изборите за Европейски парламент на 26 май 


Родена е на 6 декември 1977 г. в София
Завършва бакалавърска степен „Международни икономически отношения" в УНСС и получава степен магистър по „Публична администрация и европейска интеграция" от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър".
Доктор е по икономика. Има следдипломна квалификация "Право" от ИСК при УНСС

Започва трудовата си кариера през 1997 г. като финансов мениджър.
През 2002 г. става експерт в дирекция „Национален фонд" в Министерството на финансите. След това до 2009 г. е началник отдел в дирекция „Национален фонд" в Министерството на финансите.

През 2009 г. е назначена за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в първото правителство на Бойко Борисов.

На 7 септември 2011 г. става министър на регионалното развитие и благоустройството. Заема този пост и във второто правителство на Борисов.
Избирана е за депутат от ГЕРБ в 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание.
Министър на първото българско председателство на Съвета на ЕС.
След края му от 1 януари 2019 г. се връща в Народното събрание като депутат.

- Какво от срещите с избирателите по време на кампанията ще използвате в евентуалната си бъдеща работа в Европейския парламент, г-жо Павлова?
- Основното, от което се вълнуват българите по време на кампанията, са доходите. На всичките ми срещи до момента хората са добронамерени, оценяват високо всичко, което ГЕРБ направи за страната, благодарят ми за личните усилия по големите инфраструктурни проекти, които реализирахме във всеки отделен район, както и за по-малките местнозначими инвестиции и за успешното Председателство, но основната им болка остават ниските доходи. Така че ще превърна това в моя кауза в Европарламента и ще ползвам целия му инструментариум, доколкото той позволява, за да привличаме в България повече инвестиции, да подпомагаме бизнеса, да оптимизираме технологично производствата, за да може да се повиши стандартът на живот и българите да се усещат като достойни европейци.

- Как убеждавате гражданите да предпочетат статуквото, като гласуват за ГЕРБ пред промяната, като изберат листата на някой от политическите ви конкуренти?
- В думата „статукво“ сигурно влагате смисъла на застой, а това е последното нещо, което може да се каже за управленията на ГЕРБ. Застоят много повече приляга за описание на времената, в които управляваше БСП- тогава държавата наистина изпадаше в безвремие. А и хората са с доста “живи” спомени за промяната, която им се предлага от БСПq например. Те ясно си спомнят каква беше държавата при края на тези няколко правителства на БСП. Така че изборът на хората не е между статуквото и промяната, той е между напредъка и ретроградността.

- Кой е най-сериозният ви опонент? Защо?
- БСП. И не защото те предлагат по-конкурентни или по-добри идеи за бъдещето на страната, а защото ние като политически философии сме тотално различни. Те изпитват носталгия по миналото и социализма, нас ни интересува бъдещето. Те закрилят всеки, който от тяхната партия бива уличен в нередности, ние го отстраняваме веднага. Те говорят за национализация, ние работим за иновации, индустриализация и развитие на производствата с висока добавена стойност. Те страдат от зле прикрит евроскептицизъм, ние смятаме Европа за нашия дом. Те се готвят да вадят на показ всичко лошо за България от трибуната на Брюксел, ние се готвим да защитаваме добрия имидж на страната и да отстояваме националните интереси. Естествено без това да означава, че ще прикриваме нередности и опит за злоупотреби.

- При срещите си с хората из страната усещате ли недоволството от управлението?
- Със сигурност доста по-рядко от очакваното. И те по-скоро изразяват подкрепата си за начина, по-който премиерът Борисов реагира на тези скандали. Хората виждат всичко направено до момента от правителствата на ГЕРБ. Мен разбира се ме свързват с инфраструктурни проекти - във всеки район хората искат нови пътища, саниране и на техните блокове.. Често ми казват, че не е вярно това, че асфалт не се яде, понеже добрите пътища са облагородили техните населени места, дали са им нови възможности за развитие, бизнес и работа. Питат ме кога всичко това ще доведе до сериозно повишаване на стандарта на живот, кога ще се изравнят доходите ни с тези в Европа, за да може хората да не заминават да работят в чужбина и цели семейства да живеят разделени. На много места хората отчитат, че никога преди не е имало такъв ръст на заплатите и пенсиите макар и постепенен, отчитайки увеличението на заплатите на учителите, на медицинските сестри. Сигурно и ние като нашите опоненти от БСП може да се изкушим да им обещаваме „справедливост - сега“. Но ние им казваме истината – повишаването на стандарта на живот не може да стане с едно щракване на пръсти. Нужни са още време и усилия. И който казва друго, говори неистини.

- Ако бъдете избрана в Европейския парламент, ще се присъедините към групата на ЕНП. Одобрявате ли политиката на ЕНП към Русия? Съгласна ли сте с Манфред Вебер, кандидатът на ЕНП за председател на ЕК, че „Северен поток 2“ трябва да бъде спрян?
- Ние несъмнено ще бъдем част от групата на ЕНП в Европейския парламент и със сигурност ще подкрепим Манфред Вебер за председател на ЕК. Но това не означава, че на заседанията на ЕНП безропотно вдигаме ръка в подкрепа на всяко предложение на нашето политическо семейство. Заставаме зад общия енергиен съюз, но сме за запазване суверенитета на държавите при определяне на мащабите и маршрутите, както и за отчитане на енергийните специфики на отделните държави. Ние не сме против нито един проект стига той да отговаря на европейското законодателство. Същото е и със санкциите спрямо Русия. Ние сме за спазване на международното право и гарантиране на териториалната цялост на всички държави, както и за прекратяване на хибридните войни. Но на този фон се стремим да запазим прагматични отношения с Русия и независимо от трудните международни отношения, да съхраним добрия тон помежду ни.

- Какво според вас спъва членството на България в Шенген?
- Нерешителността, популизма и политическия егоизъм на две-три европейски държави. Само преди няколко дни премиерът на Бавария бе поредният европейски политик, който изрази недвусмислена подкрепа за членството ни в Шенген. В годините това членство се обвързваше неформално ту с механизма за проверка и сътрудничество, ту с проблемите с корупцията, каквито реално има във всички европейски държави, а сега се обвързва с миграционния натиск и опазването на границите. Но в момента България пази външната граница на ЕС по-добре от всякога. Всеки ден ние доказваме, че сме надежден партньор за членство в Шенген. Формалните критерии за членство отдавна са не просто изпълнени от нас, те са а преизпълнени. В този смисъл ние третираме неприемането на България в Шенген като двоен стандарт и продължаваме да се борим крайно неотстъпчиво за тази кауза, зад която смятаме, че трябва да се обединят всички партии.

- Какво от опита си като министър на българското европредседателство бихте използвали в Европейския парламент?
- Със сигурност търсенето на баланси, формирането на мнозинства от съюзници и обединението около българските каузи. Това е част от най-ценния опит , който натрупах по време на Българското председателство и заедно с контактите, които установих, възнамерявам да впрегна всичко това в работата ми по основните приоритети, които съм си поставила. Те са свързани освен със сигурността на европейските граждани, с повишаване на доходите чрез подкрепа за бизнеса и инвестиции в инфраструктура, и преди всичко с политиката за регионалното развитие. Ще се борим България да получи 18 млрд. за кохезионна политика в следващия финансов период за да ги инвестираме за изравняване на различията между регионите.

- Очаквахте ли, че точно в навечерието на изборите ще избухнат скандали с къщи и апартаменти, в които основните герои ще са кадри от управлението?
- Всички избори са белязани от скандали и лъжи както и от манипулации, фалшиви новини. Спомняте си костинбродската афера преди време или провокациите по време на февруарските протести.
Ние не се стремим да потулим скандала, за нас е важно да изградим модел на взаимно доверие в отношенията между политиците и гражданите и да спечелим подкрепата на хората за изпълнението на адекватните и конкретни политики, които ще направят живота на българите по-добър. От тях да получаваме силата и увереността за посоката на решенията, които взимаме, а когато е необходимо те да са нашия коректив.
Оттук-нататък е важно да се проведе качествен дебат по истински важните европейски теми.Лиляна Павлова: Изборът на 26 май не е между статукво и промяна, а между напредък и ретроградност

На много места хората отчитат, че никога преди не е имало такъв ръст на заплатите и пенсиите макар и постепенен, отчитайки увеличението на заплатите на учителите, на медицинските сестри.

От категорията

Синята корупция: Кои министри на Костов са визирани в секретния доклад на НСС от 1999 година

Кои министри на Костов са визирани в секретния доклад на НСС от 1999-а за корупция-1582757007.jpg

В публично обръщение на 24 октомври 1999 г. Петър Стоянов заявява, че Костов ...

27 февр. 2020 | 15:25

Ето как Петър Стоянов удари Богомил Бонев със секретен доклад на НСС и загуби изборите

Ето как Петър Стоянов удари Богомил Бонев секретен доклад на НСС и загуби изборите-1582741337.jpg

След диспута Стоянов заяви: "Трябваше да го кажа, щеше да бъде недостойно ...

26 февр. 2020 | 20:14

Мира Баджева: Паниката е по-страшна от всяка същинска опасност

Мира Баджева: Паниката е по-страшна от всяка същинска опасност -1582829274.jpg

Първото, което ни напуска заедно с паниката, е достойнството, способността за ...

27 февр. 2020 | 20:46

Die Welt: Европейците не искат да воюват с Русия заради партньорите си от НАТО

-1561101407.jpg

Член 5 от Договора за НАТО беше и остава ключов елемент за разрешаване на ...

27 февр. 2020 | 20:32

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


17 май 2019 | 15:23Права е ЯТАЧКАТА.....ВРЕМЕ Е ШАЙКАТА ДА СЕ ИЗМИТА!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодорова


16 май 2019 | 23:59Всичките тези "дрънканици "особено са "впечатляващи", тъй като, за такива като нея, както звучат сега, по същия начин биха звучали и, ако не се бяха случили събитията след 10 ноември 1989 г. И тогава и сега, такива като тази госпожа, все си живеят добре, а ние все така си ги търпим....


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


16 май 2019 | 21:58А помните ли наглата лиляна по повод удвояване цените на винетките: "който иска да кара по хубави пътища ще плаща"! Само за тази НАГЛОСТ ....!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


16 май 2019 | 20:0430000 млади хора напускат България всяка година защото не вярват в напредъка под ботуша на ОПГ герб. Остават ретроградните бабички.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


16 май 2019 | 17:51Горещо те моля, Мили Господи,накажи сикаджийската мутра и мутанта комунист, простака Бойко Методиев Борисов и групировката му, избави, Господи, красивата България от гербаджийската чума, и обслужващите ги олигофрени,цигани, ебливи калинки, кариеристи, абевейци,земеделци_помияри,седесари_свиркаджии,депесари_башибозуци, ибрикчите от коалицията Обединени говнари_лъжепатриотите от ВМРО, Атака и НФСБ, лумпени, продажни прокурори, съдии и журналисти_лъжци! Слава Тебе, Господи, целия живот е пред нас, защото шайката на простака Тикваров си отива!Господи, нека видят крадците Твоя Гняв!!!Мили Господи, накажи алчните, лъжливите и продажните люде, и нека копието на Св.Георги се забие в ненаялите им се задници! Мили Господи, направи така, че мечът на Твоя Старши Посланик Св. Архангел Михаил ги погали по главите!Амин!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ALF


16 май 2019 | 16:21Голям напредък има, г жа Павлова. Особено в кражбите на еврофондове. Световни шампиони сте.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


16 май 2019 | 16:13Лилито МУ с лилетките преди няколко години смени пола на Индира Ганди?!? 21.12.2013 | 12:27 Индира Ганди била мъж (видео) Провал за Лиляна Павлова в опита й да блесне със знания И само да цитирам Индира Ганди. ТОЙ казва: Хората се делят на две категории. Тези, които работят, тези, които вършат работа, и тези, които си приписват чуждите заслуги. С други думи отличничката на Бойко не знае, че Индира Ганди е жена, а не мъж. https: www.mignews.info indira gandi bila mazh video


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Йозеф К


16 май 2019 | 15:41Този път съм напълно съгласен с Дебелата Берта, партизанската внучка, че гласуването за Шайката е избор на ретроградност!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Емил Станоев


16 май 2019 | 14:54Абе права етая !?! Шайката има напредък в къщите за тъщи и апартаменти с асансьори , а да не забравяме суджуците . !! Това са благинки който не се изпускат и сега даже искат да напреднат ...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


16 май 2019 | 16:17Какъв ръст? По нисък е от инфлацията 3,7 процента годишна инфлация при 3,1 на сто ръст на икономиката, при това по стъкмистиката на НСИ, при реално поскъпване на живота от 11% според синдикатите през 2018 г. Има ли растеж изобщо? Отговаря известният икономист Румен Гълъбинов, който дава предвиждане за тази година: ??Прогнозата ми е за икономически ръст под 3% и инфлация над 3% в България през 2019г. До края на годината поскъпването ще надвишава ръста на икономиката и това не е добре. Инфлацията повишава изкуствено БВП, но намалява покупателната сила на парите и реалните доходи на населението. Положението в енергетиката е плачевно и идва поскъпване на тока. Отсега се залагат и множество мини за увеличение на цените и издръжката на живота. Така ще се завърти спиралата за последващо увеличение на инфлацията и през следващите години. Инфлация не се бори административно, а са необходими реформи. Иначе ще продължи да изяжда доходите на хората и р


proksima


16 май 2019 | 14:26Oт напредъка на Мафиотите и Крадците от ГЕРБ, Над 33 хиляди са eмигрирали от България САМО през 2018 година !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


16 май 2019 | 14:23Изборът на 26 Mай е между Крадливото, Лъжливо, Престъпно и Анти народно статукво на Шайката ГЕРБ и Справедливостта, Закона и Достойния живот за всички Българи !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


16 май 2019 | 12:42Просто всеки ден се убеждавам все повече и повече, че голяма част от този народ си заслужава да бъде поробен и изклан. Как някой, дори и с ограничени умствени възможности, може да гласува за подобни българоубийци уроди?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


17 май 2019 | 05:18Народът стадото овце, чакат вълкът да ги спаси!


Незабравка


16 май 2019 | 16:35Как?!!?!! И аз все това се питам!


Watchdog


16 май 2019 | 12:07Плюс всичко, дано да има директни влакове от Брюксел до София, защото веднъж отиде ли там, после не могат да я качат на самолета. Влак, евентуално с някой задължително завръщащ се ТИР (по пакета Макрон) може да я карат обратно за празниците.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


pert


16 май 2019 | 11:58Лилито е права. Докато е ГЕРБ , има кражби и няма напредък.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Българина


16 май 2019 | 11:47Избора патко е между целия МС да се сдобие на името на роднините си с по още 2 имота всеки за по 500 хил или не! Мисля че избора не е никак сложен!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.