Снимка Пресцентър на министерството за българското председателство

Дискусията откри Борисов. Участват премиерите от Западните Балкани Ана Бърнабич, Еди Рама, Рамуш Харадинай, Зоран Заев, Душко Маркович

Лиляна Павлова: Трябва да направим така, че Софийският дневен ред да стане реалност

1651 | 18 май 2018 | 14:18

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС даде старт на конференцията на Виенския икономически форум в НДК

Снимка Пресцентър на министерството за българското председателство-1526642763.pngСнимка Пресцентър на министерството за българското председателство-1526642807.pngСнимка Пресцентър на министерството за българското председателство-1526642789.png

„С приетата вчера политическа декларация процесът на интеграция на Западните Балкани стана дългосрочен приоритет. Сега трябва да направим така, че Софийският дневен ред, около който се обединиха европейските лидери, да стане реалност. Сега е времето да направим бързо нашите стъпки към правовата държава, цифровизацията, върховенството на закона, доброто управление, свободните медии и да включим бизнеса и инвеститорите. Хората на Балканите са можещи и знаещи, трябва им само малко самочувствие, за да успяваме и вървим напред“.
С тези думи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова откри конференцията на Виенския икономически форум, която се провежда в НДК днес и която е едно от серията събития, съпътстващи Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София.
Не случайно закриващото събитие на тази среща посветихме на нашата „свързаност“ под мотото „Политиката среща икономиката“. Защото политическата декларация трябва да продължи с прагматичното й измерение в полза на хората и с начолото на диалога на Балканите“, каза още министър Павлова.


Начало на „Софийски Разговори 2018“ даде министър-председателят Бойко Борисов. В дискусията участват премиерите от Западните Балкани – Ана Бърнабич, Еди Рама, Рамуш Харадинай, Зоран Заев, Душко Маркович.
Събитието в рамките на Българското председателство се провежда под мотото „Политиката среща икономиката“. Този форум цели в рамките на „Софийски Разговори 2018“ да улесни директната обмяна на мнения между демократично избраните лидери на държавите от Западните Балкани и високопоставени представители на регионалната и международна икономика. Тази среща дава възможност за провеждането на прагматична дискусия за регионално сътрудничество


От категорията

Павлова: Българското председателство допринася да се намери решение за сигурността на Европа

Лиляна Павлова-1520755776.jpg

Форумът в двореца "Врана" е организиран от Симеон II, темата тази ...

5 юни 2018 | 13:17

Павлова и Таяни подписаха 15 европейски законодателни акта

Лиляна Павлова и Антонио Таяни-1527699218.jpg

От 1 септември 2020 г. ще се прилага и подписания днес регламент за реформа на ...

30 май 2018 | 19:52

Министър Павлова: В края на председателството България е с променен имидж

Лиляна Павлова -1529419711.jpg

Пристигналите у нас над 30 000 делегати и журналисти вече гледат с различни очи ...

19 юни 2018 | 17:45

Павлова представи резултатите на председателството ни пред депутатите от парламентите на ЕС

Снимка: Министерство на българското председателство на ЕС-1529324360.jpg

Тя благодари на българския парламент за постигането на конструктивен диалог при ...

18 юни 2018 | 15:17

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мм


19 май 2018 | 12:47То не бяха срещи, то не бяха конференции, празнословие и въздух под налягане! И изхарчени стотици хиляди народни пари, без какъвто и да е ефект!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.