Снимка Пресцентър на министерството за българското председателство

Дискусията откри Борисов. Участват премиерите от Западните Балкани Ана Бърнабич, Еди Рама, Рамуш Харадинай, Зоран Заев, Душко Маркович

Лиляна Павлова: Трябва да направим така, че Софийският дневен ред да стане реалност

1830 | 18 май 2018 | 14:18

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС даде старт на конференцията на Виенския икономически форум в НДК

Снимка Пресцентър на министерството за българското председателство-1526642763.pngСнимка Пресцентър на министерството за българското председателство-1526642807.pngСнимка Пресцентър на министерството за българското председателство-1526642789.png

                               euro2018_btnNew


„С приетата вчера политическа декларация процесът на интеграция на Западните Балкани стана дългосрочен приоритет. Сега трябва да направим така, че Софийският дневен ред, около който се обединиха европейските лидери, да стане реалност. Сега е времето да направим бързо нашите стъпки към правовата държава, цифровизацията, върховенството на закона, доброто управление, свободните медии и да включим бизнеса и инвеститорите. Хората на Балканите са можещи и знаещи, трябва им само малко самочувствие, за да успяваме и вървим напред“.
С тези думи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова откри конференцията на Виенския икономически форум, която се провежда в НДК днес и която е едно от серията събития, съпътстващи Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София.
Не случайно закриващото събитие на тази среща посветихме на нашата „свързаност“ под мотото „Политиката среща икономиката“. Защото политическата декларация трябва да продължи с прагматичното й измерение в полза на хората и с начолото на диалога на Балканите“, каза още министър Павлова.


Начало на „Софийски Разговори 2018“ даде министър-председателят Бойко Борисов. В дискусията участват премиерите от Западните Балкани – Ана Бърнабич, Еди Рама, Рамуш Харадинай, Зоран Заев, Душко Маркович.
Събитието в рамките на Българското председателство се провежда под мотото „Политиката среща икономиката“. Този форум цели в рамките на „Софийски Разговори 2018“ да улесни директната обмяна на мнения между демократично избраните лидери на държавите от Западните Балкани и високопоставени представители на регионалната и международна икономика. Тази среща дава възможност за провеждането на прагматична дискусия за регионално сътрудничество


От категорията

Вижте триминутния клип

Новото видео за Българското председателство – „Какво постигнахме“

Снимки: Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018-1531493389.jpg

Като едно от най-големите постижения във филма е представена Срещата на върха ...

13 юли 2018 | 17:11

Лиляна Павлова: Председателството сплоти администрацията и институциите

Снимка: Кирил Константинов, министерство на Българското председателство на Съвета на ЕС-1530814887.jpg

Министър Павлова, заедно посланика на Австрия в България Н.Пр. Роланд Хаузер ...

5 юли 2018 | 21:20

Министърът за Българското председателство благодари на служителите на „Летище София“

Снимка: Министерство за българското председателство на ЕС-1533213438.jpg

Тя поднесе благодарствени грамоти на ръководителите на отделите, осигурили ...

2 авг. 2018 | 15:36

Тя подписа споразумение с БЧК

Министър Павлова благодари на БЧК за подготовката на доброволците на председателството

Снимка: Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС-1533200735.jpg

Организацията на Червения кръст предостави своя база и експерти, които обучиха ...

2 авг. 2018 | 12:04

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мм


19 май 2018 | 12:47То не бяха срещи, то не бяха конференции, празнословие и въздух под налягане! И изхарчени стотици хиляди народни пари, без какъвто и да е ефект!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.