Лиляна Павлова

Министър разгада стратегията на политическите опоненти на ГЕРБ

Лиляна Павлова "хвали" БСП и ДПС: От опозицията са много хитри, принизяват успехите на кабинета

3442 | 15 ноем. 2017 | 17:42

Това е хитрата манипулация, с която те работят – да казват и повтарят „вот на недоверие“, за да внушават на хората, че управлението е нестабилна, каза тя


Министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова разгада стратегията на поведение на опозицията. Пред БТВ тя обясни, че чрез вота на недоверие БСП и ДПС се опитват да клатят кабинета „Борисов“ 3“ и да създадат усещане за нестабилност по време на европредседателството.

 

„Ако съдим по това, което се случва през последните седмици, това май е единствената им цел – да клатят кабинета и да създават усещане за нестабилност“, заяви Лиляна Павлова. И допълни: „Те са много хитри от опозицията. Това е хитрата манипулация, с която те работят – да казват и повтарят „вот на недоверие“, за да внушават на хората, че управлението е нестабилна“.

 

Според министърката, БСП омаловажавали всяко положително действие на правителството, забърквали скандали, за да може напредъкът да не се чуе и на практика да се принзи. „Добрите новини и резулатите биват размивани много умело от опозицията“, категорична бе Лиляна Павлова. Тя все пак изрази надежда, че социалистите ще бъдат по-консенсусни, защото председателстгвото на ЕС не било на ГЕРБ, а на България.

 

Тя коментира и публикувания днес Мониторингов доклад на Европейската комисия за България. „Вървим в правилната посока“, убедена е тя.

 

Павлова сподели, че била по-голям оптимист, защото Жан-Клод Юнкер Юнкер бил казал още миналата седмица, че докладът щял да ни зарадва. „Не трябва да драматизираме и експонираме. Считам, че има напредък в правосъдната система. Усещането за справедливост е важно, това е обективна оценка. Това е най-трудното. Ако успеем с антикорупционния закон и промените в Наказателни кодекс, това ще е стъпка напред. Приемането на законите не значи, че сме преборили корупцията“, завърши тя.


От категорията

Пълен консенсус! По идея на БСП власт и опозиция се разбраха да не приемаме обратно мигтранти!

Управляващи и опозиция приеха обща позиция по въпросите за миграцията-1532085913.jpg

В срок до 30 септември кабинетът трябва да представи предложение на България за ...

20 юли 2018 | 14:21

Борисов отказал на Италия да приеме кораб с мигранти

Борисов отказал на Италия да приеме кораб с мигранти-1532085089.jpg

Отказът му да приеме мигранти идва на фона на фалшивите новини, които заливат ...

20 юли 2018 | 14:09

Тя е в тираж от 10 100 броя

Министърът на отбраната валидира юбилейна пощенска марка „140 години Българска армия“

Министърът на отбраната валидира юбилейна пощенска марка „140 години Българска армия“-1532095383.jpg

„Това е една много красива инициатива, която ще увековечи 140-годишнината и е ...

20 юли 2018 | 17:02

Брюксел: Няма съмнения за това, че в България има чума по дребните преживни животни!

-1531727936.jpg

Страната е на фронтовата линия на Общността по отношение на опазване здравето ...

20 юли 2018 | 17:00

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.