Лиляна Павлова

Министър разгада стратегията на политическите опоненти на ГЕРБ

Лиляна Павлова "хвали" БСП и ДПС: От опозицията са много хитри, принизяват успехите на кабинета

3580 | 15 ноем. 2017 | 17:42

Това е хитрата манипулация, с която те работят – да казват и повтарят „вот на недоверие“, за да внушават на хората, че управлението е нестабилна, каза тя


Министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова разгада стратегията на поведение на опозицията. Пред БТВ тя обясни, че чрез вота на недоверие БСП и ДПС се опитват да клатят кабинета „Борисов“ 3“ и да създадат усещане за нестабилност по време на европредседателството.

 

„Ако съдим по това, което се случва през последните седмици, това май е единствената им цел – да клатят кабинета и да създават усещане за нестабилност“, заяви Лиляна Павлова. И допълни: „Те са много хитри от опозицията. Това е хитрата манипулация, с която те работят – да казват и повтарят „вот на недоверие“, за да внушават на хората, че управлението е нестабилна“.

 

Според министърката, БСП омаловажавали всяко положително действие на правителството, забърквали скандали, за да може напредъкът да не се чуе и на практика да се принзи. „Добрите новини и резулатите биват размивани много умело от опозицията“, категорична бе Лиляна Павлова. Тя все пак изрази надежда, че социалистите ще бъдат по-консенсусни, защото председателстгвото на ЕС не било на ГЕРБ, а на България.

 

Тя коментира и публикувания днес Мониторингов доклад на Европейската комисия за България. „Вървим в правилната посока“, убедена е тя.

 

Павлова сподели, че била по-голям оптимист, защото Жан-Клод Юнкер Юнкер бил казал още миналата седмица, че докладът щял да ни зарадва. „Не трябва да драматизираме и експонираме. Считам, че има напредък в правосъдната система. Усещането за справедливост е важно, това е обективна оценка. Това е най-трудното. Ако успеем с антикорупционния закон и промените в Наказателни кодекс, това ще е стъпка напред. Приемането на законите не значи, че сме преборили корупцията“, завърши тя.


От категорията

Валери Симеонов остава вицепремиер, за да не дойдат БСП и ДПС на власт (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук-1540302812.jpg

Стигнахме до извода, че г-н Симеонов трябва да внимава как говори, за мен е ...

23 окт. 2018 | 16:52

Тошо Тошев на премиерата на романа "Власт": Опитвам се да покажа живота такъв, какъвто го видях

Сн. Епицентър -1540312555.jpg

Представянето уважиха вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът Красимир ...

23 окт. 2018 | 19:38

Проф. Александър Маринов: Управляващата коалиция упорито лети към пропастта

Проф. Александър Маринов-1498976805.jpg

В такива ситуации напрежението ескалира, защото хората се дразнят на ...

23 окт. 2018 | 23:01

Васил Василев: Никой, който презира собствения си народ, не може да претендира да го управлява

Васил Василев: Никой, който презира собствения си народ, не може да претендира да го управлява-1540317140.jpg

Само един краен мизантроп, абсолютно разлигавен от властта управник може да си ...

23 окт. 2018 | 20:51

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.