Лиляна Павлова

Министър разгада стратегията на политическите опоненти на ГЕРБ

Лиляна Павлова "хвали" БСП и ДПС: От опозицията са много хитри, принизяват успехите на кабинета

3019 | 15 ноем. 2017 | 17:42

Това е хитрата манипулация, с която те работят – да казват и повтарят „вот на недоверие“, за да внушават на хората, че управлението е нестабилна, каза тя


Министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова разгада стратегията на поведение на опозицията. Пред БТВ тя обясни, че чрез вота на недоверие БСП и ДПС се опитват да клатят кабинета „Борисов“ 3“ и да създадат усещане за нестабилност по време на европредседателството.

 

„Ако съдим по това, което се случва през последните седмици, това май е единствената им цел – да клатят кабинета и да създават усещане за нестабилност“, заяви Лиляна Павлова. И допълни: „Те са много хитри от опозицията. Това е хитрата манипулация, с която те работят – да казват и повтарят „вот на недоверие“, за да внушават на хората, че управлението е нестабилна“.

 

Според министърката, БСП омаловажавали всяко положително действие на правителството, забърквали скандали, за да може напредъкът да не се чуе и на практика да се принзи. „Добрите новини и резулатите биват размивани много умело от опозицията“, категорична бе Лиляна Павлова. Тя все пак изрази надежда, че социалистите ще бъдат по-консенсусни, защото председателстгвото на ЕС не било на ГЕРБ, а на България.

 

Тя коментира и публикувания днес Мониторингов доклад на Европейската комисия за България. „Вървим в правилната посока“, убедена е тя.

 

Павлова сподели, че била по-голям оптимист, защото Жан-Клод Юнкер Юнкер бил казал още миналата седмица, че докладът щял да ни зарадва. „Не трябва да драматизираме и експонираме. Считам, че има напредък в правосъдната система. Усещането за справедливост е важно, това е обективна оценка. Това е най-трудното. Ако успеем с антикорупционния закон и промените в Наказателни кодекс, това ще е стъпка напред. Приемането на законите не значи, че сме преборили корупцията“, завърши тя.


От категорията

Бойко Борисов: След 25 г.одини със сигурност няма да съм жив при тия нерви

-1513340272.jpg

Борисов призова почетния председател на ДПС Ахмед Доган да се намеси с разум за ...

16 дек. 2017 | 14:40

Корнелия Нинова: Решението за мораториум върху лекарствата е лично на Бойко Борисов!

-1512723088.jpg

Председателят на БСП припомни, че предложението за мораториума е гласувано шест ...

16 дек. 2017 | 16:35

Студ, дъжд и сняг ни очакват в неделя

Студ, дъжд и сняг ни очакват в неделя-1513461128.jpg

В неделя валежите ще продължават и в комбинация със застудяването още преди ...

16 дек. 2017 | 23:50

Архимандрит Симон напуска с огорчение Бачковския манастир

Архимандрит Симон напуска с огорчение Бачковския манастир -1513459887.jpg

Архимандрит Симон изкара на поста три години, като наследи манастира от дядо ...

16 дек. 2017 | 23:31

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.