Лиляна Павлова откри изложба за председателството в Деня на Европа.

20 000 души пристигнали в София за председателството от неговия старт досега

Лиляна Павлова откри изложба за председателството в Деня на Европа

2374 | 9 май 2018 | 18:15

Организатор на проявата е евродепутатът Ева Майдел заедно с Министерството за Българското председателство и Столична Община

Лиляна Павлова откри изложба за председателството в Деня на Европа.-1525879183.jpgЛиляна Павлова откри изложба за председателството в Деня на Европа.-1525879163.jpgЛиляна Павлова откри изложба за председателството в Деня на Европа.-1525879142.jpg

                           euro2018_btnNew

 

Министър Лиляна Павлова откри днес, в Деня на Европа, информационна изложба с пана за това какво представлява ротационното председателство на Съвета на ЕС, какво може да направи то, с което да промени живота на всеки европеец и защо е важен гласът на гражданите.

Организатор на изложбата е евродепутатът Ева Майдел заедно с Министерството за Българското председателство и Столична Община. Официален старт на изложбата дадоха още кметът на София Йорданка Фандъкова, еврокомисарят Мария Габриел и евродепутатът Андрей Ковачев.

„Изложбата дава отговори на всички въпроси за председателството по един нагледен, прекрасен и достъпен начин. Благодаря на Ева Майдел за инициативата, защото чрез нея гражданите могат да разберат за европейския институционален триъгълник, който днес се представлява от активни българи“, посочи министър Павлова. Тя добави, че много често младите хора я питат как участваме в създаването на европейското бъдеще и дали се чува техният глас. „Попитаха ме и днес, по време на граждански диалог в Софийския университет. Ние не само участваме, но и сме двигатели на решенията, които в момента се взимат в европейските институции“, заяви още министърът при откриването на изложбата, която ще остане пред НДК до 18 май.

„28-те държави членки представят общността в лицето на Съвета на ЕС. Водим сериозни активни диалози с Европейската комисия, която е „правителството“, двигателят на изпълнението на всички политики, които европейските лидери приемат, и от третата страна е Европейският парламент, който кове законите на Европа“, каза още министър Павлова. Тя подчерта, че най-важната част обаче е местната власт, която е най-близо до хората. „Без нея няма как да сме отворени към гражданите, затова специално благодаря на кмета г-жа Фандъкова като наш основен партньор на Българското председателство. А то се реализира в тази прекрасна европейска столица, която буквално разцъфна благодарение на нея и екипа й. Днес София е красива, зелена и модерна, което дава възможност да посрещнем 20 000 души“, заяви министър Павлова. Толкова са пристигналите в София делегати за целите на председателството от неговия старт досега. „От тях чуваме разкошни отзиви не само за заседанията, но и за това, което им предлага нашият град. Разчитаме тези наши гости да се върнат като туристи и да правят бизнес в страната ни“, каза още министър Павлова .

Информационните табла за ролята на Българското председателство на Съвета на ЕС вече видяха гражданите на Стара Загора, където министър Павлова и Ева Майдел представиха изложбата на 3 ноември 2017 г. Сега е ред на столичани и гостите на София.


От категорията

Вижте триминутния клип

Новото видео за Българското председателство – „Какво постигнахме“

Снимки: Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018-1531493389.jpg

Като едно от най-големите постижения във филма е представена Срещата на върха ...

13 юли 2018 | 17:11

Лиляна Павлова: Председателството сплоти администрацията и институциите

Снимка: Кирил Константинов, министерство на Българското председателство на Съвета на ЕС-1530814887.jpg

Министър Павлова, заедно посланика на Австрия в България Н.Пр. Роланд Хаузер ...

5 юли 2018 | 21:20

Министърът за Българското председателство благодари на служителите на „Летище София“

Снимка: Министерство за българското председателство на ЕС-1533213438.jpg

Тя поднесе благодарствени грамоти на ръководителите на отделите, осигурили ...

2 авг. 2018 | 15:36

Тя подписа споразумение с БЧК

Министър Павлова благодари на БЧК за подготовката на доброволците на председателството

Снимка: Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС-1533200735.jpg

Организацията на Червения кръст предостави своя база и експерти, които обучиха ...

2 авг. 2018 | 12:04

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksimable


12 май 2018 | 12:29Вече не смея нито ТВ да включа, нито в Internet Бг. новини да чета, защото с Боко, Цвък, Ла няна, Фандъка или някой виден герберунгер но Облъчват ежечасно, а те "милите" или размахват пръст за да ни поучават, или ни хулят, че не разбираме колко прекрасно и охолно живеем под топлите грижи на другаря Борисов и партията Родна !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Татяна Кирилова


10 май 2018 | 11:30ДЕН на победата над хитлерофашизма!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.